صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
آنا بررسی می‌کند؛

نگاهی عمیق به تحولات ناشی از اتوماسیون در آینده شغلی

برآوردها نشان می‌دهد اقتصادهای پیشرفته به دلیل هزینه‌ بالای نیروی کار انگیزه بیشتری برای خودکارسازی دارند.
کد خبر : 845686

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کشور‌ها در دنیای مدرن با جهانی‌شدن، پیشرفت فناوری و تغییرات جمعیتی مدام در حال تغییر هستند و اتفاقات قابل توجهی با اتوماسیون‌سازی فعالیت‌ها در دنیای شغلی رخ داده و این تغییرات چشمگیر بر کمیت و کیفیت مشاغل موجود تاثیر به‌سزایی داشته است. با هدایت روند‌های اتوماسیون و هوش مصنوعی، آینده کاری بدون شک فرصت‌های بی‌نظیری را به جهان ارائه خواهد داد.

فعالیت‌ها و مشاغل همراه با تحولات ناشی از اتوماسیون طی سال‌های آینده تغییرات گسترده‌ای خواهد کرد. اتوماسیون‌سازی فعالیت‌ها منجر به کاهش یا افزایش برخی از مشاغل می‌شود. اگر بخواهیم یک نگاه کلی داشته باشیم، متوجه می‌شویم که فناوری‌ها و بازار‌های جدید، مشاغل جدید و مولدتری ایجاد می‌کند، اما شواهد نشان می‌دهد که عکس این موضوع نیز صدق می‌کند.

پیدایش فناوری و اتوماسیون‌سازی به افراد اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های خود را در یک خط مونتاژ دیجیتال جهانی کنند و سپس آن را با کارایی بیشتری انجام دهند. فناوری موجب افزایش انعطاف‌پذیری کارکنان می‌شود و فرصت‌های بیشتری را برای افراد فراهم می‌کند. با افزایش تحولات تقریبا ۳۰ میلیون شغل ایجاد شده است که در حوزه‌های انرژی، فعالیت‌ها را دگرگون کرده است.

**فعالیت‌ها با اتوماسیون‌سازی دستخوش تغییرات می‌شوند

امروزه آمار افراد شاغل رقم هنگفتی است؛ بنابراین ترس از دست دادن شغل با گسترش تکنولوژی یک امر طبیعی تلقی می‌شود. چالش‌های مهمی در آینده شغلی با افزایش سریع جهانی شدن به وجود خواهد آمد. پیشرفت تکنولوژی و تغییرات جمعیتی در اقتصاد‌های پیشرفته منجر به کاهش بسیاری از شغل‌ها و در نهایت بیکاری شده است.

آمار برخی از مشاغل مانند مامور خدمات پستی، صندوق‌دار فروشگاه، فروشنده بلیط، منشی دفتری و اداری، مسئول باجه بانک و مسئول ورود داده با پیشرفت تکنولوژی و اتوماسیون‌سازی فعالیت‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است و این امر موجب شده است تا سایر مشاغل نیز احساس خطر کنند.

این امر که اتوماسیون‌سازی فعالیت‌ها موجب بیکاری شده است، شاید کمی اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با این وجود تغییرات قابل توجهی محتمل است، زیرا برخی از مشاغل در برخی مناطق از بین رفته و برخی دیگر جایگزین آن می‌شود. آمار برخی از شغل‌ها مانند متخصص هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، متخصص پایداری، تحلیل‌گر هوش و تعالی کسب‌وکار، تحلیل‌گر امنیت اطلاعات و مهندسی فناوری مالی رشد چشمگیری داشته است.

اشکال جدیدی از کار در دنیای امروز در حال گسترش و ظهور است که نگرانی‌های جدی‌ای را درباره کیفیت مشاغل ایجاد می‌کند. پیشرفت سریع در اتوماسیون و استفاده از ربات‌ها همراه با احیای برخی از مشاغل موجب ایجاد چالش‌های زیادی در اقتصاد‌های نوظهور شده است.

آینده نامشخص در مشاغل موجب سردرگمی شده است؛ بنابراین تغییرات در فعالیت‌ها دشوار است، زیرا این تغییرات بر دنیای کار در سال‌های آینده تاثیر می‌گذارد. با این حال، ایجاد بازار کار با انعطاف بالا بسیار حائز اهمیت است.



کشور‌ها باید برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از تحولات روند‌هایی را باید در راستای توسعه آینده شغلی در نظر بگیرند. یکی از آن‌ها این است که باید جوانان را برای مشاغل آینده با اطمینان از مجهز بودن آن‌ها آماده کنند.

مهارت‌های فرد باید در راستای پیمایش موفقیت مشاغل و کار‌ها باشد. در واقع مهارت‌ها باید به‌طور مداوم در حال تغییر و غنی از فناوری باشد. این امر به کارکنان اجازه می‌دهد تا به‌طور مداوم با حفظ مهارت‌های خود به ارتقا مهارت‌های کاری خود بپردازند.

نیرو‌های کلان اقتصاد در کشور‌های توسعه‌یافته و در حال توسعه ماهیت کار را در کشور‌ها تغییر می‌دهد. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم پیشرفت فناوری، تغییرات جمعیتی، جهانی شدن، تغییرات ارزشی، پیشرفت تکنولوژیک و فناوری به تعداد فزاینده‌ای از وظایف سنتی اجازه می‌دهد تا به صورت خودکار انجام شود.

**خطر اتوماسیون در اقتصادهای نوظهور بالاست

اتوماسیون‌سازی در ابتدا بر وظایف معمولی مانند کار‌های دفتری، حسابداری و کار‌های حقوقی پایه متمرکز بود، اما با ظهور داده‌های بزرگ، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و انقلاب دیجیتال، کار‌های غیرروتین نیز به‌طور فزاینده‌ای خودکار می‌شود. این تغییرات ماهیت اقتصاد‌های پیشرفته و نوظهور را به‌طور یکسان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پیشرفت‌های اخیر در زمینه رباتیک و چاپ سه‌بعدی به شرکت‌های کشور‌های پیشرفته امکان مکان‌یابی می‌دهد و آن‌ها را به تولید نزدیک‌تر می‌کند. اقتصاد‌های پیشرفته به دلیل هزینه‌های بالای نیروی کار قوی‌ترین انگیزه را برای خودکارسازی دارند. برآورد‌ها نشان می‌دهد که خطر اتوماسیون نیز در اقتصاد‌های نوظهور بالا است.

پیشرفت فناوری و اتوماسیون‌سازی، بازار‌های کار را با روش‌های متفاوت تحت تاثیر قرار داده است. برای مثال، اینترنت راه‌حل‌های جدید و کارآمدی را برای تطبیق تقاضا و عرضه نیروی کار تسهیل می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر