صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۱۸ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲

مذاکرات توافق غلات اوکراین دوباره شکست خورد

روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل متحد نتوانستند برای صدور مجوز صادرات غلات اوکراین از دریای سیاه با کشتی‌های جدید به توافق برسند.
کد خبر : 845549

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، روسیه و اوکراین با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل توافقی امضا کرده‌اند که بر اساس آن، صادرات غلات اوکراین از دریای سیاه جریان داشته باشد؛ اما مسکو تهدید کرده که به دلیل موانعی که بر سر راه صادرات غلات و کود روسیه وجود دارد، در ۱۸ مه از این توافق خارج خواهد شد.

فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که بازرسی روزانه کشتی‌هایی که پیش از این اجازه جابه‌جایی غلات را داشتند، ادامه خواهد داشت. مقامات چهارطرف درگیر در مذاکره، یک مرکز هماهنگی مشترک در استانبول تشکیل داده‌اند که توافق دریای سیاه - که در ماه ژوئیه سال گذشته به دست آمد - را اجراء می‌کند.

روسیه در ماه گذشته میلادی به همتایان خود در این مرکز گفت که به هیچ کشتی جدیدی اجازه حمل غلات را نخواهد داد، مگر آن‌که مسئولان مربوطه تضمین دهند که این جابه‌جایی تا ۱۸ مه، یعنی تا روز انقضای قرارداد دریای سیاه، انجام خواهد شد.

روال کار از این قرار است که اوکراین به صورت روزانه فهرستی از کشتی‌ها را به مرکز مذکور ارائه می‌کند تا مجوز جابه‌جایی غلات با این کشتی‌های مشخص صادر شود. پس از آن‌که کشتی‌ها تایید شدند، توسط مقامات این مرکز - متشکل از ترکیه، روسیه، اوکراین و سازمان ملل - در نزدیکی ترکیه مورد بازرسی قرار می‌گیرند و سپس به بندر اوکراین در دریای سیاه می‌روند تا بارگیری کنند.

این کشتی‌ها پس از بارگیری، مجدداً به آب‌های ترکیه می‌روند تا برای آخرین بار مورد بازرسی قرار گیرند. این بازرسی‌ها به دلیل نگرانی روسیه از احتمال ورود سلاح به اوکراین از طریق کشتی‌های باری صورت می‌گیرند.

به گفته مقامات مسئول، در حال حاضر یک کشتی مجوز را دریافت کرده و منتظر بررسی در آب‌های ترکیه است تا سپس به بندر دریای سیاه اوکراین برود. از سوی دیگر، ۲۵ کشتی بارگیری کرده و منتظر بازرسی و دریافت مجوز خروج از آب‌های ترکیه هستند. همچنین ۱۳ کشتی در بنادر اوکراین پهلو گرفته، پنج کشتی در راه این بنادر بوده و دو کشتی دیگر با اتمام بارگیری به سوی آب‌های ترکیه حرکت کرده‌اند.

بر اساس داده‌های وب‌سایت بنادر دریای اوکراین، در حال حاضر هشت کشتی جدید منتظر دریافت مجوز هستند.

سازمان ملل و ترکیه میانجیگر امضای توافق صادرات غلات دریای سیاه بودند تا بحران جهانی غذا که با حمله روسیه به اوکراین شدت گرفته، بهبود یابد. اما همزمان با این قرارداد، روسیه توافق دیگری با سازمان ملل انجام داده که در آن این سازمان قبول کرده تا موانع بر سر صادرات کود و غلات روسیه را از میان بردارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر