صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
در نهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی عنوان شد؛

وب نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه دارد

رئیس جهاد دانشگاهی در نهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی گفت: پرداختن به موضوع وب و نقش آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی امری ضروری است.
کد خبر : 845201

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی صبح امروز با حضور حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی و مهدی باصولی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ و جمعی از اساتید و مسوولان وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات،وزارت علوم و. .. در دانشگاه علم و فرهنگ‌ برگزار شد.

مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی در نهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی که امروز صبح در سالن همایش های دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، گفت: وب و فضای وب بزرگترین دستاورد قرن ۲۰ و ۲۱ است. امروزه وب نقش مهمی در وجوه مختلف زندگی انسان ها دارد.با توجه به این ظرفیت ها و توانمندی ها می توان به پیشرفت و سازندگی دست یافت اما عدم توجه به این موضوع می تواند مشکلات جدی بر حال و آینده کشور برجای بگذارد.

وی افزود: توجه ویژه دانشگاه علم و فرهنگ و تلاش نه ساله این مجموعه به موضوع وب مایه مباهات جهاددانشگاهی است. امروزه موضوعات اقتصادی یکی از بزرگترین چالش های مهم جامعه است. بر اساس تجربیات سایر کشورها فناوری اطلاعات به عنوان یکی از پیشران های اقتصادی نقش عمده ای در توسعه اقتصادی ایفا می کند، بنابراین پرداختن به موضوع وب و نقش آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی امری ضروری است. از سوی دیگر توجه به ابعاد فرهنگی، حقوقی و زیرساخت های آن در کشور نیز ضرورت دارد.

وی اظهارداشت: وب پژوهی یک رشته بین رشته ای است و محققان مختلف حوزه های علوم‌انسانی، فنی، مهندسی، کشاورزی و علوم پایه، علوم پزشکی را به خود مشغول کرده است. در این کنفرانس فضایی ایجاد شده تا هم افزایی رشته های مختلف فراهم شود. امید است از این فرصت در جهت استفاده از ظرفیت ها در راستای توسعه همه جانبه و پایدار کشور گام برداریم.

وی خاطرنشان کرد: کنفرانس وب پژوهی از معدود کنفرانس هایی است که هر ساله برگزار می شود و در IEEE نمایه شده است.

به گفته وی، وب یک موضوع بین رشته ای است که جنبه های مختلف فنی و مهندسی، علوم انسانی و هنر را در بر می گیرد و از نقاط قوت این کنفرانس است که به این موضوع پرداخته است .

نائینی گفت: امروز علاوه بر کسب و کارهایی که به سمت فضای وب آمده است. خدمات و آموزش نیز در این بخش افزایش یافته است. به خصوص بحران کرونا باعث گسترش آموزش الکترونیکی شده است.

وی افزود: جهاددانشگاهی نهادی برای ترویج پژوهش های کاربردی است. طی ۴۴ سال گذشته نیز اصلی ترین کار این نهاد مربوط به این موضوع بوده و سعی در گسترش فناوری ها داشته است.

رئیس جهاددانشگاهی در پایان افزود: وب اهمیت راهبردی دارد و ورود جهاد به این موضوع می تواند منشا خیر و برکت باشد.

**افزایش تعداد مقالات خارجی و کاهش میزان مقالات فارسی

دکتر محمد جواد شایگان فر، دبیر علمی نهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی که صبح امروز در دانشکاه علم و فرهنگ برگزار شد، گفت: کنفرانس وب پژوهی از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز کرده است. این کنفرانس طی ادوار گذشته در نمایه خارجی IEEE به نمایش گذاشته و در نمایه داخلی   ISC و SID نیز از رشد خوبی برخوردار بوده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و فرهنگ افزود: وب پژوهی یک موضوع بین رشته ای است و تنها مربوط به علم کامپیوتر نیست. ما در این کنفرانس سعی کرده ایم به ابعاد مختلف این موضوع بپردازیم. از این‌ رو در کنفرانس وب پژوهی محورهایی مانند”یادگیری ماشین، یادگیری عمیق در وب”، ”  بازاریابی اطلاعات”، ” وب کاری و تحلیل وب”،” تحلیل شبکه های اجتماعی”،”تعامل انسان و رایانه” ، ” اینترنت اشیا”، “سکوهای ابری، انبوه و توزیع شده”، ” کیفیت وب”،” سکوها و ابزارهای نرم افزاری وب”، ” تحلیل رفتارها و شخصی سازی”، ” اقتصاد، درآمدزایی و بازارهای بر خط” و ” وب، رسانه و جامعه” را مورد بررسی قرار داده ایم.

وی اظهار کرد: طی ادوار گذشته میزان مقالات فارسی کاهش و بر تعداد مقالات انگلیسی افزوده شده است.

شایگان عنوان کرد: از مجموع  ۱۵۵ مقاله دریافت شده به دبیرخانه نهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی، ۴۹ مقاله به صورت شفاهی پذیرش شده اند؛  نرخ پذیرش مقالات شفاهی این دوره ۳۱ درصد است.

وی یادآور شد: امسال دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، شهیدبهشتی، صنعتی شریف، خواجه نصیر، علم و صنعت و علم و فرهنگ بیشترین مشارکت در ارائه مقاله داشتند. متاسفانه مشارکت دانشگاه های خارجی بنابر دلایلی مانند اعمال تحریم ها کمرنگ شده اما میزان نویسندگان مقیم خارج از کشور نسبت به چند سال گذشته افزایش یافته است. مطالعات ما نشان داده که بیشترین مقالات ارسالی خارجی این کنفرانس مربوط به کشورهای آمریکای شمالی، کانادا، چین، هند، جنوب شرق آسیا، مالزی، اندونزی و تایلند است.

**اعتبار علمی مجله وب‌ پژوهی تایید شد

صمد نژادابراهیمی، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری نیز در نهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی گفت: امروزه بدون اینترنت، زندگی غیرممکن است و اگر یکی از موتورهای جست‌ و جوی اینترنتی از کار بیفتد، مشکلات زیادی برای مردم به وجود می ‌آید. در حال حاضر پیشرفت‌های زیادی در زمینه وب حاصل به وجود آمده که نشان از اهمیت وب دارد.

وی درباره مجله وب ‌پژوهی گفت: اعتبار علمی مجله وب‌ پژوهی تایید شده و امیدواریم که این مجله بتواند در رتبه‌ بندی خرداد ماه نیز رتبه خوبی به دست بیاورد. همچنین امیدواریم که بتوانیم نمایه بین‌المللی برای مجله وب‌پژوهی بگیریم زیرا اخذ نمایه بین‌المللی یک افتخار برای کشور محسوب می شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر