صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
اسدی‌فرد تشریح کرد؛

چرا اکوسیستم دانش‌بنیان کشور نیازمند تحول و پوست اندازی است؟

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به تشریح فلسفه شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و لزوم تحول و هوشمندسازی حمایت‌‌ها به منظور تحقق اقتصاد دانش بنیان در این حوزه پرداخت.
کد خبر : 845166

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا اسدی‌فرد رئیس مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در برنامه تلویزیونی «چرخ» درخصوص استفاده از دانش و فناوری متخصصان برای حل معضلات کشور گفت: سال‌ها بود که در کشور به این ایده رسیده بودیم که باید تلاش‌های علمی که در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی انجام می‌شود درنهایت به یک راهکار برسد که در قالب محصول و فناوری بتواند مسائل کشور را حل کند، برای کشور تولید ثروت کند، نیازهای صنعت و مردم را حل کند و با افزایش قدرت اقتصادی و صادراتی کشور وابستگی را کاهش دهد.

وی با اشاره به فلسفه شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان توضیح داد: بررسی‌ها در طول زمان نشان داد که نقش آفرینی مستقیم دانشگاه ها در این فضاها امکان پذیر نیست. از این رو ما به چیزی نیاز داشتیم که میان دانشگاه‌ها و صنعت و اقتصاد ارتباط ایجاد کند، اینجا بود که موجودیتی به نام شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور به وجود آمد.

اسدی‌فرد در ادامه افزود: این شرکت‌ها از توانمندی انسانی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی استفاده می‌کنند و از طرفی ساختار کسب و کار و صنعتی دارند که مسئله زمان، هزینه و رشد اقتصادی برای آن‌ها اهمیت دارد. به همین دلیل معاونت علمی ماموریت تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت‌ از آن‌ها برای رشد را برعهده گرفت.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: در طول ۱۰ سال گذشته رویکرد حمایتی از این شرکت‌ها به شکل گلخانه‌ای ادامه پیدا کرد تا دانش‌بنیان‌ها رشد کنند و در اقتصاد کشورنقش آفرینی کنند.

وی  با اشاره به تجربه اجرای قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در ۱۰ سال گذشته، اثرگذاری اقتصادی دانش‌بنیان‌ها را در این سال‌ها کمرنگ دانست و گفت:در چنین شرایطی لازم بود که اکوسیستم دانش بنیان کشور پوست‌اندازی کند، به همین منظور قانون جهش تولید دانش‌بنیان به تصویب رسید تا این حمایت‌ها هوشمند و هدفمند شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر