دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۵ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
گفتگو/انتظارات فعالان صنعت فولاد از وزیر جدید صمت

صدای واحد از وزارت صمت شنیده شود

فعالان صنعت فولاد، ثبات در تصمیم گیری‌ها و تسهیل شرایط تولید و صادرات را از طریق کاهش تصدی گری دولت، مهم‌ترین انتظار خود از وزیر جدید صمت اعلام کردند.
کد خبر : 844941

محمود اسلامیان، رئیس انجمن فولاد ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا خصوصی شدن بخش معدن و ثبات در ارائه بخشنامه‌های مختلف را یکی از مهم‌ترین درخواست‌های فعالان صنعت فولاد از وزیر جدید صمت دانست و گفت: تا زمانی که این صنعت دولتی است، نمی‌توان به توسعه و درآمدزا بودن حقیقی آن امیدوار بود. این درحالی است که رهبری انقلاب همواره بر خصوصی شدن بخش معدن تاکید داشته است.

وی افزود: با ایجاد محدودیت‌های صادراتی از سوی وزارت صمت، بسیاری از بازار‌های صادراتی صنعت فولاد کشور آسیب دید و حتی در برخی موارد به طور کامل از دست رفت. این درحالی است که بی ثباتی در ارائه بخشنامه‌های مختلف نیز در زمینه عرضه ارز یا روند عرضه محصول یا صادرات آن نیز، سد راه توسعه صنایع فولاد به شمار می‌رود.

تولید کننده را آزاد بگذارید/تعادل، نجات بخش بازار فولاد

در ادامه سیدرضا شهرستانی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در پاسخ به اینکه مهم‌ترین انتظار عملیاتی فعالان حوزه معدن به طور عام و فولاد به طور خاص از وزیر جدید صمت چیست، گفت: مهم‌ترین اقدامی که می‌تواند باعث مدیریت تورم در صنعت فولاد شده و عدالت نسبی را بین تولیدکننده و مصرف کننده برقرار کند، این است که تولیدکننده را برای عرضه محصول در بورس یا صادرات آن مخیر کنند. به این معنا که تولیدکننده تصمیم بگیرد بر اساس اقتصادی بودن یا نبودن، محصول خود را در داخل عرضه کند یا صادر کند. البته این مقوله درباره محصولاتی صادق است که در داخل کشور کمبود نداشته باشد.

وی ادامه داد: اگر محصولی را به طور دستوری در داخل عرضه کنیم یا فقط صرف صادرات کنیم، بی شک با ایجاد رانت، فساد نیز در پی دارد. اگر اختلاف قیمت داشته باشیم در حقیقت سود و نفع را به یک عده خاص تخصیص داده ایم.

به گفته این مقام مسئول اگر تعادل بین عرضه و تقاضا محصولات معدنی به ویژه فولاد وجود داشته باشد سرمایه گذاری نیز به همین ترتیب راه اقتصادی خود را یافته و به بهترین شکل تزریق می‌شود. این در حالی است که با دستوری کردن و از بین بردن تعادل در بخش تولید و مصرف، در حقیقت سرمایه گذاران به حوزه سرمایه گذاری ورود نمی‌کنند و متضرر نهایی مصرف کننده و کشور است.

افزایش تولیدی که به ضرر تولید تمام شد

شهرستانی با اشاره به اینکه در افق ۱۴۰۴ باید ۶۰ میلیون تن گندله تولید می‌کردیم، اما اکنون ۱۰۰ میلیون تن تولید می‌کنیم، اظهار داشت: این موضوع پیشی گرفتن تولید بر مصرف موجب شده تا با قیمت‌ها و شرایط نامساعدی این محصول روانه بازار‌های صادراتی شود. در حالی که اگر تعادل در تولید و مصرف وجود داشت شاهد توسعه صنایع پایین دستی این بخش نیز بودیم.

عضو انجمن فولاد ایران توضیح داد: به دلیل هزینه‌های حمل و نقل، بیمه، هزینه های نقل و انتقال بین بانکی و ... هزینه تمام شده محصول صادراتی بیش از محصول داخلی است؛ بنابراین باید دولت دقت کند که اگر محصول داخلی با قیمت بالاتری نسبت به محصول صادراتی عرضه شود، از طریق قطع برق یا گاز واحد، برخورد‌های قهری انجام شده تا این روند متوقف شود.

وی افزود: در بخش مباحث ارزی نیز، تعدد بخشنامه‌ها و پراکندگی و بی ثباتی تصمیم گیری‌ها موجب می‌شود که ارز حاصل از صادرات با تاخیر در مرکز مبادلات ارزی، عرضه شود. از سویی دیگر همواره دو نرخی بودن ارز، فسادزا است و تا زمانی که تک نرخی نشود نمی‌توان به برچیده شدن روند فساد در حوزه ارزی، امیدوار بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر