صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۳ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
با توجه به ضرورت توانمندسازی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا؛

تفاهم‌نامه همکاری‌های بین جهاددانشگاهی و شورای عالی استان‌ها امضا شد

تفاهم‌نامه همکاری‌های جهاددانشگاهی و شورای عالی استان‌های کشور با توجه به ضرورت توسعه و ارتقای سطح دانش و توانمندسازی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسرکشور به امضا رسید.
کد خبر : 844718
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، هم‌زمان با هفته شوراها، تفاهم‌نامه همکاری‌های جهاددانشگاهی و شورای عالی استان‌ها در راستای گسترش همکاری‌های آموزش و کارآفرینی، پژوهشی و فرهنگی به امضای حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی و پرویز سروری رییس شورای عالی استان‌ها رسید.

**جهاددانشگاهی خدمات بزرگ و برجسته‌ای در کشور دارد

مسلمی نائینی در این مراسم با اشاره به این‌که جهاددانشگاهی از نهادهای مولود انقلاب اسلامی است که با نظر امام خمینی(ره)  تشکیل شد، گفت: این نهاد انقلابی خدمات بزرگ و برجسته‌ای در کشور داشته است و می‌توان گفت در حوزه‌های پزشکی به‌ویژه در حوزه سلول‌های بنیادی، درمان ناباروری و ... گام‌های اول و پیشتازی را برداشته است.

وی افزود: شاهد هستیم که رهبر انقلاب نیز به این موضوع اشاره دارند و به‌دفعات به نام مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی که از اعضای جهاددانشگاهی هستند و در زمینه پزشکی کارهای بزرگ انجام داده‌اند، اشاره نموده‌اند.

وی با تا کید بر این‌که این نهاد در زمینه فنی و مهندسی، علوم انسانی، پزشکی و کشاورزی نیز فعالیت دارد بیان کرد: یکی از کارهای برجستهٔ جهاددانشگاهی در حوزه آموزش است. در حوزه آموزش‌های کوتاه مدت این نهاد در سراسر کشور سالانه بیش از ۴۰۰ هزار نفر از آموزش‌ها بهره‌مند می‌شوند. همچنین این نهاد دارای دو دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی مختلف در کشور است.

جهاددانشگاهی از پرافتخارترین ظرفیت‌های انقلاب اسلامی است

در ادامه سروری جهاددانشگاهی را یکی از پرافتخارترین ظرفیت‌های انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: همه افتخار می‌کنیم که جهاددانشگاهی توانسته خلق قدرت کند. این خلق قدرت در جامعه بشری ریشه از علم دارد و استفاده حداکثری از این ظرفیت یک هنر است که هر کسی ندارد.

وی با تاکید بر این‌که در جهاددانشگاهی شاهد نوآوری، خلاقیت و حرکت پیش‌برنده هستیم، افزود: این نهاد تابلوی واقعی «ما می‌توانیم» است که قسمت عمده آن در جهاددانشگاهی شکل‌گرفته است و این افتخار بزرگی است که شما امروز پرچم‌دار آن هستید.

رییس شورای عالی استان‌ها بیان کرد: شورای عالی استان‌ها یک ظرفیت عظیم قانونی است؛ به‌گونه‌ای که قانون اساسی، شوراها را ارکان اصلی تصمیم‌گیری در کلیه امور و هدف اصلی برای رفع تبعیض می‌دانند؛ بنابراین ظرفیت ۱۲۶ هزارنفری جامعه شورایی و با اعضای علی‌البدل در مجموع ۲۰۰ هزار نفری، کسانی هستند که از مردم رأی دریافت کرده‌اند و امروز در کلیه سطوح کشور نمایندگی آرای مردم را می‌کنند.

سروری با بیان اینکه شوراها مجموعه‌ای از دل روستاها تا سطح بخش، شهر و شهرستان و استان هستند که نمایندگی مردم را بر عهده دارند و قرار است ظرفیت‌های مردم را برای خدمت به مردم بسیج کنند اظهار کرد: طبیعتاً همکاری و هم‌افزایی این دو نهاد انقلابی بسیار مؤثر است و امیدوارم جهاددانشگاهی با این تفاهم‌نامه‌ها ظرفیت‌هایی که دارند ما را در کار مشترک به نتیجه برسانند. اگر در امر آموزش موفق عمل کنیم حداقل خروجی این کار این است که برای انقلاب کادر سازی کرده‌ایم؛ زیرا این 126 هزار نفر هر روز برای مردم تصمیم می‌گیرند که اگر تصمیمی به اشتباه گرفته شود زندگی مردم را مختل می‌کند.

**جهاددانشگاهی دارای شبکه قابل اعتنایی در حوزه‌های مختلف است

محمدمحسن غفوریان معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی نیز در این مراسم اظهار کرد: جهاددانشگاهی در این سال‌ها موفق شده شبکه قابل اعتنایی از فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و اشتغال را در کشور و سطح ملی ایجاد کند.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی در زمینه آموزش عالی، علمی کاربردی و مهارتی توسط این نهاد ایجاد شده است افزود: جهاددانشگاهی در این 3 دهه اخیر خدمات قابل اعتنایی را ارائه کرده است.

معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی ادامه داد: تجربه همکاری خوبی در زمینه آموزش کارکنان دولت با شهرداری‌ها و دهیاری‌ها داریم که هم به لحاظ نیازسنجی دوره‌ها در ضمن اجرا و برگزاری دوره‌ها ظرفیت‌های خوبی در جهاددانشگاهی وجود دارد. امیدواریم با توجه به انجام مأموریتی که به لحاظ اجتماعی بر عهده جهاددانشگاهی است بتوانیم خدمت کنیم و منشاء اثر باشیم.

غفوریان تصریح کرد: به لحاظ جایگاه ممتاز شورا برای تهیه لوایح قانونی امیدواریم به‌عنوان یک نهاد انقلابی با گسترش دامنه همکاری‌ها به سایر حوزه‌هایی که در آن ظرفیت داریم به این شورا کمک کنیم.

**محورهای همکاری در این تفاهم‌نامه

هدف از امضای این تفاهم‌نامه که امروز، 11 اردیبهشت‌ماه امضا شد؛ توسعه و گسترش همکاری‌ها و تعامل در زمینه فعالیت‌های آموزش و کارآفرینی، پژوهشی، فرهنگی، اطلاع‌رسانی و مشاوره‌ای و بهره‌گیری متقابل از ظرفیت‌های موجود در جهت ارتقای سطح دانش و توانمندسازی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای سراسر کشور است.

از جمله محورهای این همکاری می‌توان به استفادهٔ بهینه از منابع، امکانات و توانمندی‌های علمی، تخصصی و اجرایی در حوزه‌های آموزش و کارآفرینی، پژوهش و فناوری و فرهنگی در راستای مأموریت‌ها و وظایف شورای عالی استان‌ها و شوراها؛ بررسی و تعیین نیازهای توانمندسازی و آموزش نیروی انسانی فعال در حوزه‌های مختلف شورا از قبیل نیازسنجی آموزشی، بازنگری، ویرایش و روزآمد کردن دوره‌های آموزشی مورد نیاز، تدوین شناسنامه شغلی، تدوین استانداردهای آموزشی، بررسی اثربخشی دوره‌های آموزشی؛ همکاری مشترک در طرح‌های مطالعاتی و کاربردی در حوزه‌های پژوهشی، آموزش و کارآفرینی و فرهنگی متناسب با نیازهای جامعه هدف شوراها با تاکید بر ارائه خدمات نوین و همکاری در تهیه نرم‌افزارها و سامانه‌های آموزش و کارآفرینی و پژوهش و بانک‌های اطلاعاتی مدیریت شهری و روستایی اشاره کرد.

همکاری مشترک در امر تهیه سرفصل، ترجمه، تألیف، تدوین متون و منابع آموزشی مورد نیاز دوره‌ها و برنامه‌های آموزش و کارآفرینی و توانمندسازی جامعه هدف شورا؛ همکاری مشترک در جهت تهیه و اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مطالعاتی و کاربردی به‌منظور توسعه و تقویت قابلیت‌های شوراهای اسلامی و مدیریت‌های محلی؛ همکاری در برنامه‌ریزی مدیریت دانش، شناسایی و مستندسازی دانش‌ها و تجارب خبرگان شوراهای اسلامی؛ بهره‌مندی دو طرف از امکانات و توانمندی‌های پژوهشی و فرهنگی یکدیگر از قبیل کتابخانه، ارتباطات بین‌المللی، پژوهشکده‌ها و فضاهای آموزشی و فرهنگی دو طرف؛ همکاری در خصوص ارتقای کمی و کیفی آموزش‌های مهارتی و کارآفرینی و اجرای برنامه‌های ترویج و توسعه کارآفرینی برای خانواده شوراها؛ برگزاری سنجش و ارزیابی شایستگی‌های عمومی حرفه‌ای و آزمون‌های استخدامی و ادواری و تبدیل وضعیت مورد نیاز شورا و نهادهای تابعه در سراسر کشور و همکاری در برنامه‌ریزی و برگزاری کنگره‌ها، همایش‌ها، نشست‌های تخصصی، جلسات هم‌اندیشی و سمینارهای مرتبط با حوزه‌های فعالیت شوراها از دیگر محورهای این همکاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر