صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
شرکت‌کننده مسابقات ربوکاپ در گفت‌وگو با آنا:

طراحی رباتی که قابلیت جراحی با چاقو بدون حضور پزشک را دارد

امیر محمد سجادی گفت: هدف از طراحی ربات جراح این است که در آینده‌ای نزدیک بدون حضور پزشک جراحی انجام شود.
کد خبر : 844648

امیر محمد سجادی، سرپرست تیم و برنامه‌نویس ربات جراح در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: رباتی که ما ساختیم، ربات جراحی نام دارد. ربات جراح زمانی‌که بیماری ویروسی رخ می‌دهد، وارد میدان می‌شود، زیرا پزشک نمی‌تواند جان خود را با انجام این جراحی در معرض خطر قرار دهد.

وی در ادامه افزود: ما ربات را به سمت بیمار هدایت می‌کنیم و سپس ربات مشابه با سایز کوچکتر را در اختیار جراح قرار می‌دهیم. این دو ربات از راه دور به صورت شبکه‌ای یا فرستنده و گیرنده کنترل می‌شود. جراح از طریق جوی‌استیک یا صفحه‌نمایش، ربات جراح را کنترل می‌کند و در نهایت جراحی را با کارآمدترین روش انجام می‌دهد. ‍‎‏

سجادی درباره عملکرد ربات جراح با روش موثر بیان کرد: ما در ربات جراح یک دوربین در قسمت سر تعبیه کردیم تا ربات به‌راحتی قسمت جراحی را مشاهده کند. ربات طراحی‌شده توان جراحی با قیچی، چاقو و جراحی لیزر را دارد.

وی ادامه داد: ما یک نمونه از این ربات را به عنوان ایده طراحی کردیم و انتظار حمایت از سازمان‌های خصوصی و دولتی داریم تا به ما در تجاری‌سازی و درآمدزایی کمک کند. ربات ساخته‌شده توسط تیم ما مشابه داخلی دارد، اما ساختار آن متفاوت از سایر ربات‌هاست.

سجادی با بیان اینکه ربات جراح ساخته‌شده تمایز‌های ویژه‌ای با سایر نمونه‌های مشابه دارد، مطرح کرد: ربات ساخته‌شده توسط تیم ما با سایر ربات‌ها متفاوت است. برای مثال ربات سینا که یک ربات جراحیست، تقریبا می‌توان گفت تقلید‌کننده است، اما ربات ما توانایی یادگیری از طریق شبکه «LVQ»، دارد. شبکه عصبی «Learning Vector Quantization»، یکی از شبکه‌های عصبی با الگوی یادگیری تدریجی نظارت‌شده است که کاربرد اصلی آن در حل مسائل طبقه‌بندی و بازشناسی الگو است.

وی در پایان گفت: هدف ما این است که در آینده‌ای نزدیک، این توانایی را به ربات بیفزایم، تا زمانی‌که جراح نبود، ربات توانایی انجام جراحی را داشته باشد. طرحی که ما ساختیم بسیار سبک‌تر از سایر ربات‌هاست و لینک‌های ربات‌ها قابلیت جدا شدن دارد. مسئله تحریم در ساخت این ربات از مهم‌ترین چالش‌هاست و امیدوریم با حمایت شرکت‌های خصوصی بتوانیم به بهره‌برداری برسیم.

لازم به یادآوری است؛ عضو انجمن رباتیک پژوهش‌سرای شهید مطهری ناحیه ۲ تبریز که در هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران در لیگ ربات بازوی هوشمند جراحی که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران برگزار گردید، شرکت نموده و موفق به کسب رتبه دوم در این لیگ از مسابقات گردیده و جواز حضور در مسابقات جهانی فرانسه را به دست آوردند.

 

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

فاطمه منوری
ارسال نظر