صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۸ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵

افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی

قیمت طلا در بازار جهانی روز سه‌شنبه نیز مانند روز قبل خود به دلیل افزایش ارزش دلار و صعود بازارهای سهام که سرمایه‌گذاران را به سوی دارایی‌های پرریسک جلب کرد به روند کاهشی خود ادامه داد
کد خبر : 84443

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، هر اونس طلا برای تحویل در ژوئن در معاملات بازار کامکس با 0.4 درصد کاهش، به 1261.90 دلار رسید.


روز دوشنبه این فلز زرد برای اولین بار در سه ماه گذشته بزرگترین کاهش را تجربه کرده و با 27.40 دلار ریزش قیمت، در 1266.60 دلار بسته شد.


طلا طی شش روز گذشته، پنج بار کاهش قیمت داشته و نتوانسته به بالای سطح مقاومتی 1300 دلار که مورد توجه تحلیل‌گران بود، صعود کند.


دلیل این کاهش قیمت نیز افزایش ارزش دلار بود و در این راستا شاهد رشد 0.2 درصدی شاخص دلار در معاملات آسیایی بودیم که بالاترین سطح در دو هفته اخیر را نشان می‌دهد.


همچنین بهبود بازارهای سهام آمریکا و جهان در این هفته، منجر به خروج بیشتر سرمایه از بازار طلا شد.


در این میان، بهای معاملات نفت نایمکس نیز به بالای 44 دلار رسید و که عامل مثبتی برای فلزات ارزشمند است.


برخی تحلیلگران درباره تقاضای دو مصرف‌کننده بزرگ طلای جهانی معتقدند که تقاضای فیزیکی در چین نامعلوم است و مصرف طلای هند در بهترین حالت راکد است.


هندی‌ها در جشنواره مقدس سالانه آکشایا تریتیا در روز دوشنبه یک‌سوم کمتر از سال گذشته طلا خریدند زیرا خشکسالی به درآمد میلیون‌ها کشاورز این کشور ضربه زده است.


همچنین سرمایه‌گذاران برای بار دیگر با آمار اقتصادی چین کنار آمدند. اداره آمار ملی این کشور گزارش داد که شاخص قیمت مصرف‌کننده 2.3 درصد در آوریل نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرد که کمتر از رقم 2.4 درصد مورد پیش‌بینی بود. شاخص قیمت تولیدکننده هم بر مبنای سال به سال 3.4 درصد کاهش یافت در حالیکه در ژانویه 4.3 درصد کاهش یافته بود.


به نظر نمی‌رسد طلا با فروش گسترده روبه‌رو شود؛ چراکه فدرال رزرو آمریکا شتابی برای افزایش نرخ بهره ندارد و همچنین بحران مالی در یونان و نرخ‌های بهره منفی در اروپا ادامه دارد.


پایین بودن نرخ‌های بهره، دلار را تحت فشار قرار می‌دهد و از کالاهایی مانند طلا که با این ارز معامله می‌شوند، پشتیبانی می‌کند. اما در درازمدت باعث تقویت دلار نیز می‌شود که تاثیر منفی بر قیمت طلا دارد.


بنا بر گفته تحلیلگران عواملی که قیمت طلا را بالا برده‌اند از جمله تامل فدرال رزرو برای افزایش نرخ‌های بهره و ضعف دلار هنوز پابرجاست و لایه ابهامی را در ذهن سرمایه‌گذاران ایجاد کرده که از فلزات ارزشمند حمایت می‌کند.


طبق اخبار منتشر شده رئیس فدرال شیکاگو اظهار کرده است، رویکرد محتاطانه فدرال رزرو مناسب بوده اما عوامل بنیادی اقتصادی قوی آمریکا باید امسال از افزایش حدود 2.5 درصدی نرخ‌های بهره حمایت کند.


همچنین نیل کاشکاری، رئیس فدرال مینیاپولیس هم اظهارات مشابهی داشته و عنوان کرده نرخ‌های پایین بدون فشار چندان بر تورم، کمک کرده نیروی کار به بازار بازگردند.


وی در یک سخنرانی در کلوب اقتصادی مینیاپولیس از موضع کنونی فدرال رزرو برای عدم افزایش نرخ‌ها حمایت کرد و گفت بازارها باید به بیانیه‌های بانک مرکزی آمریکا توجه بیشتری داشته باشند.


در ادامه این روند امروز قیمت طلا در پی ضعیف ارزش دلار اندکی افزایش یافت و هر اونس طلا در بازار نیویورک برای تحویل در ژوئن با 0.5 درصد افزایش، به 1271.60 دلار رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر