صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۹ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
وزیر بهداشت تاکید کرد؛

راهکار کاهش حوادث و آسیب‌های شغلی در محیط کار

وزیر بهداشت، بر اهمیت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در محیط کار و ارتباط آن با ارتقای سلامت جامعه تاکید کرد.
کد خبر : 844098

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، عنوان داشت: روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، را با قدردانی و ارج نهادن به زحمات تمامی تلاشگران، دست اندرکاران، بازرسان، پزشکان، کارشناسان و اعضای هیأت علمی بهداشت حرفه‌ای در عرصه‌های مختلف خدمت‌رسانی در حوزه سلامت شاغلان کشور گرامی می‌داریم.

کار در اسلام ارزش است و کارگر جایگاهی بالا و والا دارد؛ به طوری که نبی مکرم اسلام (ص) بر دست کارگر بوسه می‌زند. پس حفظ و ارتقای ایمنی چنین جایگاهی از تکالیف مهم نظام کار و تولید به شمار می‌آید.

با نظر به اینکه امسال با تدبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) سال مهار تورم و ‎رشد تولید نامیده شده و با توجه به اینکه نیروی کار پیشران تولید بوده و از توانمندی‌های جسمی و روحی او برای تولید و دستیابی به پیشرفت اقتصادی استفاده می‌شود، لازم است در خصوص تأمین حق نیروهای کار با ایجاد محیط‌های کاری ایمن و بهداشتی که ضامن حفظ و ارتقای سلامت شاغلان به عنوان سرمایه انسانی کشور است، بیش از پیش گام برداریم.

بی‌شک حرکت به سوی استقرار و بهبود مستمر ایمنی و بهداشت کار در کارگاه‌ها و کارخانجات کشور، موجبات کاهش حوادث و بیماری‌های شغلی و صرفه‌جویی در هزینه‌های اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم مرتبط با آنها را فراهم می‌نماید. علاوه بر این با توجه به آسیب‌پذیری بالای شاغلان به دلیل مواجهه با عوامل و شرایط مخاطره آمیز در محیط‌های کاری، کم توجهی به رعایت مسائل ایمنی و بهداشت حرفه‌ای می‌تواند به سرعت خود را در شاخص‌های کلی سلامت کشور نمایان کند و سیمای بار بیماری‌ها را متأثر سازد. تقریباً نتایج تمامی مطالعات انجام یافته در این خصوص، بیانگر تأثیر مثبت سرمایه گذاری در امر ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و تأمین سلامت شاغلان بر افزایش بهره‌وری و رشد اقتصادی است و این مسئله، اولویت برنامه‌های ایمنی و بهداشت حرفه‌ای را دو چندان می‌سازد.

شایسته است با عزم ملی در راستای نیل به چشم‌انداز کار ایمن و سالم برای همه و حفظ و ارتقا سلامت شاغلان که از اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، تلاش کنیم. برای دستیابی به این مهم لازم است برای بهبود وضعیت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در کلیه محیط‌های کاری، جلب مشارکت همه ذی نفعان از جمله کارفرمایان و کارگران و ایجاد تفاهم اجتماعی بین آنان، اقدامات پیشگیرانه و کنترلی بهداشت کار و همچنین ترویج فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، سیاستگذاری و برنامه‌ریزی مؤثر و جامعی داشته باشیم.

امیدوارم در سال جاری با تلاش جمعی و پشتیبانی از اجرای برنامه‌های بهداشت حرفه‌ای و ایمنی و تلاشگران این حوزه، شاهد گام‌های مؤثر برای نهادینه سازی و استقرار محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یکی از حقوق اصلی نیروی کار باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر