صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۵ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

اعطای اعتبار مالیاتی به صنایع، راهکار رهایی از تله صادرات انرژی مجازی

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از راهکار های دیگر برای پیشبرد رفتن صنایع به سمت جلوگیری از صادرات انرژی مجازی اعطای اعتبار مالیاتی به آنها جهت رشد و توسعه زنجیره ارزش آنها است.
کد خبر : 844057

حجت الاسلام سید محمد رضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره گرفتار شدن صنایع ما به صادرات انرژی مجازی به سایر کشورها گفت: صنایع ما به دلیل در اختیار داشتن سوخت رانتی و ارزان محصولاتی با ارزش افزوده بسیار پایین و به عبارتی به صورت خام فروشی به سایر کشورها صادر می‌کند و سایر کشورها نیز به دلیل اینکه این محصول با انرژی ارزان تولید شده و قیمت پایین تری دارد از این محصولات استفاده استقبال می کنند همین امر منجر به صادرات انرژی مجازی از کشور ما شده است.

وی افزود: متاسفانه این مشکل در اقتصاد ما وجود دارد و باید زنجیره ارزش در این صنایع تکمیل شود. اینکه به صادرات محصولات کم ارزش و نیمه خام مثل اوره و متانول و غیره روی بیاورید اقدام درستی نیست.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه خام فروشی در ابتدای راه زمانی که پتروشیمی ها در حال شکل گیری بودند دارای اشکال نبود،تاکید کرد: اما هم اکنون که چندین دهه است کار و فعالیت آنها گذشته آنها باید به تکمیل زنجیره ارزش خود اقدام کنند. در مجلس هم یک مصوبه مصوبه در این راستا داشتیم و مشوق هایی را برای صنایعی که اقدام به خام فروشی نکنند در نظر گرفته ایم.

میرتاج الدینی بیان کرد: صنایعی که همچنان به رویه خود ادامه دهند، باید قیمت خوراکی که در اختیار می گیرند به قیمت فوب خلیج فارس باشد و اگر پتروشیمی های کشور و سایر صنایع از سوخت و خوراک یارانه استفاده می کنند، این روش خام فروشی خود و صادرات بالای انرژی مجازی را اصلاح نکنند قطعاً دولت و مجلس در تخصیص سوخت یارانه‌ای به آنها تجدید نظر خواهند کرد.

وی اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که برای جلوگیری از خام فروشی صادرات انرژی مجازی مطرح شده این است که تخصیص سوخت یارانه‌ای به صنایع را منوط به توسعه زنجیره ارزش کنیم تا با این اقدام به صورت تدریجی زنجیره ارزش آنها توسعه پیدا کند و یا حداقل سالیانه ۲۰ تا ۳۰ درصد محصولات خود را در انتهای زنجیره ارزش و به صورت توسعه یافته تولید کنند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه این اقدام در پتروشیمی تبریز از دو سال قبل شروع شد،گفت: خوشبختانه برنامه‌های خوبی برای تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر در این پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته هر چند موانعی  هم در مسیر آنها وجود داشته است.

میرتاج الدینی تصریح کرد: یکی از راهکار های دیگر برای پیشبرد رفتن صنایع به سمت جلوگیری از صادرات انرژی مجازی اعطای اعتبار مالیاتی به آنها جهت رشد و توسعه زنجیره ارزش آنها است، تا به این وسیله منابعی با آنها تزریق شود و به سمت توسعه خود پیش بروند وقتی این صنایع شرکت های دانش بنیان و محصولات آنها را به چرخه تولید خود وارد کنند قطعاً منجر به توسعه آنها خواهد شد.

وی با بیان اینکه هر چقدر رابطه شرکت های دانش بنیان با صنایع را مستقیم کنیم، ارزش افزوده محصولات و بهره وری بالاتر می‌رود، وابستگی به کشورهای خارجی کم خواهد شد،افزود: شرکت های دانش بنیان ما توانایی ساخت و تولید تجهیزات راهبردی گلوگاهی را دارا هستند. آنها خیلی از محصولات مورد نیاز صنایع را می توانند تولید کنند.

نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: راهکار اینکه صنایع ما از خام فروشی جدا شوند و به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا بروند و جلوی صادرات انرژی مجازی گرفته شود رفتن به سمت استفاده از محصولات شرکت های دانش بنیان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر