صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۴ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

تولید محصولات بیولوژیک نیازمند حمایت‌ جدی دولت و بخش خصوصی

فعال حوزه فناوری، مهم‌ترین مانع در تجاری‌سازی محصولات فناوران را اخذ مجوز دانست و گفت: تولید محصولات بیولوژیک با هزینه و سرمایه‌گذاری بالا حمایت‌های جدی دولت و بخش خصوصی را می‌طلبد.
کد خبر : 843705

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ با ارزیابی و سطح‌بندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت ۲۶ مرکز رشد این دانشگاه به‌تازگی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر شد که یکی از آن‌ها مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان بود.

نفیسه سادات نقوی که اکنون مدیریت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان(تک‌جنسیتی) را برعهده دارد، استادیار میکروبیولوژی و فعال در زمینه میکروبیولوژی کاربردی و بیولوژی مولکولی، دارای حدود ۶۰ مقاله بر اساس تحقیقات علمی در مجلات معتبر مرتبط با تخصص و عضو هیئت مدیره دو واحد فناور و دو هسته فناور در این مرکز رشد است.

وی با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده است به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: یکی از اهداف اصلی این مرکز، جذب و پذیرش مخاطب و متقاضی و ایجاد و توسعه کسب‌وکار‌های نوپا و دانش‌بنیان منطبق با نیاز‌های شهرستان و کلانشهر اصفهان است.

بهره‌برداری از کشت مکانیزه نشا و محصولات صیفی‌ با تجهیز گلخانه‌های دانشگاه زیر نظر مرکز رشد واحد فلاورجان آغاز شده است.

سادات نقوی ادامه داد: توسعه پذیرش طرح‌ها و ایده‌ها و سعی در تجاری‌سازی محصولات فناوران از طریق حمایت از تحقیقات آن‌ها ازجمله اهداف مرکز رشد دانشگاه آزاد فلاورجان است. این مرکز اسفند ۱۴۰۱ موفق شد به‌عنوان یک مرکز رشد مستقل در دانشگاه آزاد اسلامی، مجوز فعالیت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را کسب کند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد فلاورجان در پاسخ به این پرسش که این مرکز اکنون میزبان چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان است؟ گفت: مرکز رشد واحد فلاورجان با حضور هفت واحد فناور؛ «نگاره‌های زیستی سپاهان»، «شیمی کاران دیار زنده رود»، «نویان زیست آوان»، «تحلیل داده سپنتا»، «عمیق پرداز پایا»، «فرادخت فناور» و مؤسسه کسب‌وکار پیشرفت و ۱۱ هسته فناور «ایلیا»، «زیست هنر اسپادانا»، «زیست فراسودمند»، «ایتوک نواندیشان نیتا»، «زیست فناور بیوژین»، «مهارت‌های زبان‌آموزی ویژن»، «ژن آزما»، «سبز گستر»، «اسپیرولینا پارس اصفهان»، «پایگاه نوین ایده زیستی» و «گلخانه یاس» در حال فعالیت است.

وی تازه‌ترین فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد واحد فلاورجان را تشریح و بیان کرد:  علاوه بر برگزاری چند کارگاه و وبینار تخصصی و فناورانه، یک استارت‌آپ ویکند منطقه‌ای علوم زیستی، یک رویداد ایده‌آرای تغذیه سالم و ارائه مشاوره علمی و فناورانه به کسب‌وکار‌ها، بهره‌برداری از کشت مکانیزه نشا و محصولات صیفی‌ با تجهیز گلخانه‌های دانشگاه زیر نظر مرکز رشد آغاز شده است.

این مسئول در حوزه علم و فناوری به فعالیت‌های دوره مبارزه با کرونا توسط واحد‌های فناور هم گریزی زد و اضافه کرد: ازجمله محصولاتی که در دوران کرونا در مرکز رشد واحد دانشگاهی فلاورجان با همکاری سایر بخش‌ها تولید شدند، می‌توان بیوالکل، مکمل‌های غذایی تقویت‌کننده فلور طبیعی بدن و ایمنی مانند پری بیوتیک اینولین و ساشه سین بیوتیک و آغاز تولید نان‌های بیولوژیک و محصولات غذایی سالم را نام برد که که البته هنوز مراحل تجاری‌سازی را طی نکرده‌اند.

سادات نقوی نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان را بیان و تشریح کرد: مهم‌ترین مانع در تجاری‌سازی محصولات، اخذ مجوزهاست، به‌خصوص در مورد محصولاتی که مصرف غذایی یا دارویی دارند. تولید محصولات بیولوژیک معمولاً هزینه سرمایه‌گذاری بالایی لازم دارند که حمایت‌های جدی دولت و بخش خصوصی را می‌طلبد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با گذشت چند سال از عمر مراکز رشد، تمام بخش‌های دانشگاه توانسته‌اند مأموریت مراکز رشد و سرای نوآوری را بشناسند یا هماهنگی لازم بین بخش‌های مختلف دانشگاه در زمینه حمایت از مراکز رشد وجود دارد؟ توضیح داد: مرکز رشد واحد فلاورجان همکاری متقابل و مؤثری با سایر بخش‌ها به‌خصوص معاونت مدیریت و توسعه منابع، معاونت فرهنگی، بسیج اساتید و کارکنان و باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه داشته است.



مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد فلاورجان تأکید کرد: لازم است مراکز رشد مورد حمایت مالی و تجهیزاتی وزارت علوم و دانشگاه آزاد قرار بگیرند، به دلیل اینکه واحد‌های دانشگاهی معمولاً این توان مالی را ندارند و این حمایت‌ها قطعاً با ارزش‌افزوده به دانشگاه آزاد اسلامی بازگشت خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر