صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۴ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
آنا از ۴۰سالگی دانشگاه آزاد قائم‌شهر گزارش می‌دهد؛

از تربیت ۸۵ هزار دانش‌آموخته تا قطب پرورش ماهیان خاویاری

دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر به‌عنوان یكی از بزرگ‌ترین مؤسسات آموزش عالی در شمال كشور بعد از ۴۰ سال تلاش علمی، اکنون به عنوان قطب پرورش ماهیان خاویاری شناخته می‌شود.
کد خبر : 843653

گروه استان‌های خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ نهال دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر (یکی از بزرگ‌ترین مؤسسات آموزش عالی اکنون در شمال کشور) ۱۱ اردیبهشت ۱۳۶۲ به‌منظور خدمت به اهل علم و گسترش آموزش عالی در استان مازندران کاشته شد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر که ابتدا با پنج رشته تحصیلی مهندسی عمران، برق، مکانیک، امور دامی و کشاورزی آغاز به کار کرد، اکنون با گذشت ۴۰ سال با درجه بسیار بزرگ و کسب امتیاز دانشگاه جامع با ۸۵ رشته کارشناسی ارشد، ۷۴ رشته کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته و ۵۰ رشته کاردانی پیوسته و ناپیوسته در گرایش‌های مختلف، مانند ستاره‌ای تابان بر سپهر فرهنگ و دانش منطقه می‌درخشد.

واحد قائم‌شهر دارای پنج دانشکده مصوب با عنوان دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده علوم انسانی، دانشکده کشاورزی، دانشکده علوم پایه، دانشکده منابع طبیعی و یک مرکز تحصیلات تکمیلی است و اکنون بیش از ۸ هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل بوده و از امکانات آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ورزشی کم‌نظیر آن برخوردار هستند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر توانسته طی سال‌ها تلاش بیش از ۷۵ هزار متر مربع فضای آموزشی و پژوهشی و ۷۵ باب آزمایشگاه، کارگاه آموزشی و پیشرفته تخصصی را برای طالبان علم فراهم آورد.

در این دانشگاه بیش از ۲۲۵ عضو هیئت علمی با سوابق علمی و پژوهشی درخشان در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد و با رتبه‌های علمی استاد، دانشیار، استادیار و مربی که از متخصصان تراز اول منطقه به شمار می‌آیند، تدریس کلاس‌های آموزش تئوری و عملی و مسئولیت پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان را برعهده دارند.

با راه‌اندازی آزمایشگاه‌های فوق پیشرفته شیمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر، توانایی آنالیز پیشرفته نمونه‌های تحقیقاتی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری مهیا شده است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر از بدو تأسیس تاکنون ۸۵ هزار دانش‌آموخته به جامعه علمی کشور تقدیم کرده که اکنون بسیاری از آنان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری پذیرفته شده‌اند و این مطلب خود گویای توان علمی و پژوهشی استادان، دانشجویان و امکانات آموزشی مطلوب این دانشگاه بوده است.

کتابخانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر بیش از ۱۳۰ هزار جلد کتاب و ۷۰۰ عنوان نشریه و مجله تخصصی علمی را در فضایی مناسب در اختیار دانشجویان و استادان قرار داده است.

سالن پایان‌نامه‌ها و بانک CD (لوح فشرده) كتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر همه روزه میزبان بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان كارشناسی ارشد و دكتری در منطقه بوده و امكان دستیابی به جدیدترین اطلاعات علمی را برای آنان مهیا کرده است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر اکنون دارای سه سایت اینترنت و چهار سایت كامپیوتر مجزا و مجهز برای ارائه خدمات آموزشی و تحقیقاتی به دانشجویان و استادان است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر جایگاهی برای پرورش استعدادهای ورزشی در شمال كشور با بهره‌بردن از بهترین امكانات ورزشی و تربیت بدنی قابلیت تبدیل به یک مجتمع ورزشی چندمنظوره خودگردان را دارد.

علاوه بر این تعداد زیادی از قهرمانان مدال‌آور ملی مانند حسن یزدانی، سیداحمد محمدی، بهداد سلیمی، سجاد انوشیروانی، بهادر مولایی، محسن حاجی‌پور، سجاد عباسی و فاطمه چالاكی و ... از دانشجویان و دانش‌آموختگان نام‌آور دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر هستند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر به‌منظور آسایش خاطر والدین یک خوابگاه دانشجویی مجهز را در قالب مجتمع خوابگاهی دختران دانشجوی غیربومی اختصاص داده كه ادامه تحصیل در فضایی امن و راحت در جوار دانشگاه را امكانپذیر ساخته است.

در راستای گسترش امكانات رفاهی نیز ۷ هزار و ۵۰۰  متر مربع سلف سرویس و مجتمع رفاهی راه‌اندازی شده كه دانشكده‌های مختلف دانشگاه امكان دسترسی دانشجویان به غذای گرم و بهداشتی را در تمام روزهای هفته فراهم کرده است.

اعطای وام ویژه صندوق رفاه دانشجویی برای مساعدت در پرداخت شهریه در قالب وام‌های كوتاه‌مدت و بلندمدت از دیگر مزایای ادامه تحصیل در واحد قائم‌شهر محسوب می‌شود.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر با فعال‌سازی هسته مشاوره دانشگاه و گردآوری یک تیم مشاوره توانمند توانسته مشاوره رایگان دانشجویان به منظور رفع مشكلات آموزشی، تحصیلی، خانوادگی و ... را امكان‌پذیر کند. این دانشگاه نقطه محوری اهداف خود را بر تقویت ارزش‌های والای اسلامی، فرهنگی، اخلاقی و ارتقای آگاهی‌های دینی دانشجویان بنا نهاده است.

** سایت مركزی دانشگاه

سایت مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر شامل دانشكده فنی و مهندسی، دانشكده علوم پایه و ساختمان مركزی بوده و در فاصله هفت كیلومتری شهر در دامن كوهپایه‌های زیبای البرز قرار دارد و چشم‌اندازی زیبا را با فضای آموزشی كم‌نظیرعجین ساخته است. این سایت دارای دو مجتمع آموزشی هركدام به مساحت ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع بوده و تاکنون ۲۵ آزمایشگاه و كارگاه تخصصی در این مركز راه‌اندازی شده است.

دو سایت كامپیوتر، سایت اینترنت، سالن آمفی تئاتر مجهز برای همایش‌ها، سمینارها و كتابخانه تخصصی در جوار طبیعتی زیبا وچشم‌نواز و محیطی امن، این مركز آموزشی را از سایر همتایان خود متمایز می‌‌کند.

وجود استادان برجسته و با سوابق علمی و پژوهشی درخشان، بهره‌وری از ساختمان جدیدالتأسیس و برخورداری از تكنولوژی آموزشی به‌روز، دسترسی به اینترنت وایرلس و بهره‌وری از كتابخانه دیجیتال از دیگر مزایای این مجتمع است.

امكانات رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر از قبیل سلف سرویس، بوفه، مركز چاپ و تكثیر، دسترسی دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه را به تمام امكانات موردنیاز امكانپذیر کرده است.

** دانشكده كشاورزی و منابع طبیعی

دانشكده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر كه از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین دانشكده‌های كشاورزی در شمال كشور است، اكثریت رشته‌های مهندسی كشاورزی، امور دامی، شیلات، محیط‌زیست و بیولوژی را شامل می‌شود.

این دانشكده دارای ۲۶ باب آزمایشگاه و كارگاه تخصصی در رشته‌های مرتبط، كتابخانه، سایت اینترنت، بزرگ‌ترین پژوهشكده بیولوژی در شمال كشور، فارم مرغداری تحقیقاتی ـ آموزشی، كلینیک دامپزشكی تحقیقاتی ـ آموزشی، هرباریوم، استخر پرورش ماهی‌های گرم آبی، ایستگاه هواشناسی، باغ گیاه‌شناسی به مساحت دو هكتار و اراضی كشاورزی به مساحت ۱۵ هكتار بوده و امكان تمامی فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی دانشجویان در این دانشكده مهیاست.

این دانشكده دارای زمین فوتبال چمن، پیست دوومیدانی و دو سالن ورزشی مجزا به امكانات كامل ورزشی مجهز بوده و امكان فعالیت در تمام رشته‌های ورزشی را در قالب واحدهای درسی یا فعالیت‌های فوق‌برنامه امكانپذیر کرده است.

** دانشكده علوم انسانی

دانشكده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر ابتدای جاده اصلی بابل - قائم‌شهر نرسیده به پل تلار در فضای آموزشی زیبایی قرار دارد که با مساحت کل ۱۵ هزار متر مربع و ۱۱ هزار متر مربع فضای آموزشی، مكانی مناسب برای مشتاقان ادامه تحصیل در اكثر رشته‌های علوم انسانی را فراهم کرده است و بهره‌وری از استادان برجسته با سوابق علمی و تحقیقاتی درخشان این دانشكده را از همتایان خود در منطقه متمایز می‌‌کند.

این دانشكده دارای كلاس آموزشی، سه لابراتوار زبان انگلیسی مجهز، سایت كامپیوتر و سایت اینترنت مجزا، كتابخانه تخصصی، سالن نشریات و پایان‌نامه، آمفی تئاتر و امكانات رفاهی از قبیل سلف سرویس، بوفه، مركز چاپ و تكثیر، كتابفروشی و ... است.

** حوزه معاونت سما

راه‌اندازی مدارس سما و آموزشكده‌های سما وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهركه كودكان، نوجوانان و جوانان مستعد را آماده دستیابی به مدارج بالای علمی می‌‌کند، ازجمله اندیشه‌های باروری است كه محصول پربركتی مانند جوانان دانش‌پژوه و مؤمن خواهد داشت.

اکنون در حوزه معاونت سما چهار دبستان ابتدایی، دو دبیرستان متوسط اول، دو دبیرستان متوسط دوم و یک هنرستان فنی با ۲ هزار و ۷۳ دانش‌آموز، استادان مجرب و فرهیخته به امر آموزش و پرورش جوانان این مرزو بوم مشغول هستند.

** تعریف بسته‌های پژوهشی ‏جذاب برای سازمان‌ها، صنایع ‏و بنگاه‌ها

ازجمله برنامه‌های مهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر در حوزه علم و فناوری، پژوهش، دانش‌بنیان و نوآوری می‌توان تعریف بسته‌های پژوهشی ‏جذاب برای سازمان‌ها، صنایع ‏و بنگاه‌ها و تعامل با صنایع و ‏‏سازمان‌های ملی و محلی مانند سازمان صنعت، معدن و ‏تجارت، اداره برق و گاز شهرستان قائم‌شهر، استانداری ‏و اداره استاندارد استان ‏مازندران ‏ برای ‏عقد قرارداد پژوهشی، رایزنی با سازمان‌ها ‏به‌منظور جلب ‏مشارکت ‏و همکاری‌‌های ‏پژوهشی و تحقیقاتی و ‏انجام پروژه‌های برون‌دانشگاهی و عقد ‏‏تفاهم‌نامه‌های عملیاتی ‏و مؤثر را عنوان کرد.

ایجاد مراکز تحقیقاتی مأموریت‌گرا و مسئله‌محور بر مبنای ‏طرح ‏آمایش مراکز تحقیقاتی، مأموریت به شورای ‏انتشارات برای افزایش انگیزش و ‏تشویق استادان به ‏چاپ کتاب‌هایی در ‏زمینه مسائل علمی روز ‏دنیا، تلاش برای افزایش ‏انگیزش استادان برای ‏‏انجام امور پژوهشی و ‏به تبع آن ‏افزایش تعداد سرآمدان ‏علمی، برگزاری کنفرانس‌های علمی ‏‏برندساز و مرجع نمایه شده ‏توسط مراجع معتبر به‌صورت ‏منظم و سالانه همراه با جذب ‏مشارکت ‏حامیان مالی و علمی ‏و سفارش مقاله و متون علمی ‏به دانشمندان و محققان برتر ‏کشور در ‏موضوعات اصلی ‏همایش‌های علمی و انجام پایان‌نامه تحصیلی در ‏مقطع کارشناسی ارشد و ‏دکتری ‏براساس مسائل و ‏موضوعات واقعی برون‌سازمانی از دیگر برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهراست.

** ایجاد و فعال‌سازی کانون‌های دانشگاه، صنعت و جامعه

تولید چند محصول ‏دانش‌بنیان با استقرار ‏هسته‌‏های فناور ‏متعدد در مرکز رشد و بسترسازی و ‏اطلاع‌رسانی به استادان، ‏هسته‌ها و شرکت‌های ‏‏دانش‌بنیان با توجه به ‏نیازهای ارائه‌شده توسط ‏سازمان‌ها و صنایع، به‌کارگیری ‏ظرفیت‌های ‏باشگاه پژوهشگران ‏جوان و نخبگان در برگزاری مسابقات‏ متعدد دانشجویی، ‏ایجاد و فعال‌سازی کانون‌های دانشگاه، صنعت و جامعه ‏با مأموریت تعامل پیش‌دستانه، ‏ارائه ‏خدمات مربیگری و ‏تسهیل‌گری در تصمیم‌سازی ‏برای توسعه محلی و مسئله‌یابی بنگاه‌های ‏صنعتی و ‏اقتصادی و سازمان‌های ‏اجتماعی، تهیه بروشورهای تبلیغاتی ‏آزمایشگاه با معرفی ‏امکانات ‏و ظرفیت‌های ‏خدمات آزمایشگاهی، برگزاری دوره‌های آموزشی ‏تخصصی برای استادان و ‏‏دانشجویان تحصیلات تکمیلی ‏با هدف ترغیب و فعال‌سازی در کارآفرینی، برنامه‌ریزی و ‏برگزاری ‏رویدادهای پژوهشی مانند ‏همایش و جشنواره سالانه و ‏رویدادهای فصلی، برگزاری رویداد ‏ایده‌آرا ‏‏(ایده‌شو) در حوزه ‏صنایع غذایی، تبدیلی و ‏کشاورزی هم از برنامه‌های پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر سال ۱۴۰۱ از سوی معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان قطب پرورش ماهیان خاویاری انتخاب شد از این رو یک دوره چهارروزه کارگاه آموزشی و عملی پرورش ماهیان خاویاری با همکاری این معاونت در قائم‌شهر برگزار شد.

فعالیت‌های شیلاتی این  دانشگاه در سال گذشته، پرورش حدود ۹۰۰ قطعه ماهی خاویاری، بهسازی، مرمت و لایروبی استخر‌های خاکی، پرورش لارو ماهیان گرمابی به تعداد ۴۳۰/۰۰۰ قطعه و پرورش پرواری ماهیان گرمابی در استخر‌های خاکی بوده است.

گزارش از علیرضا محمودپور

انتهای پیام/

ارسال نظر