طرح جنجالی تخلیه فاضلاب هستهای فوکوشیما به اقیانوس آرام اجرایی میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ژاپن امیدوار است طرح تخلیه فاضلاب هستهای فوکوشیما به اقیانوس آرام را در ماه ژوئیه (تیرماه) آغاز کند.
شرکت نیروی برق تپکو به کیوتو نیوز گفت، بیل مکانیکی در نزدیکی خروجی تونل واقع در یک کیلومتری ساحل قرار دارد. این تونل ۱۰۳۰ متری برای تخلیه آب تصفیه شده ذخیره شده در نیروگاه هستهای فوکوشیما دایچی به دریا استفاده میشود و تاکنون یک هزار و ۱۷ متر از آن حفاری شده است.
شرکت تپکو در تلاش است تا تونل و سایر تاسیسات مربوط به تخلیه آب را تا پایان خرداد ماه تکمیل کند و احتمال شروع عملیات تخلیه از تیرماه افزایش یافته است.
نیروگاه اتمی فوکوشیما دایچی در ۱۱ مارس ۲۰۱۱ بر اثر زلزله ۹ ریشتری و سونامی ویران شد و براساس گزارشهای منتشر شده سه رآکتوراین نیروگاه ذوب شدند و مقادیر زیادی آب آلوده آزاد و باعث تخلیه گسترده مناطقی در امتداد سواحل شرقی ژاپن شد. از سال ۲۰۱۱ و پس از این حادثه، شرکت برق توکیو که مدیریت نیروگاه را بر عهده دارد، آب را به زبالههای سوخت رادیواکتیو پمپاژ کرده تا از گرم شدن بیش از حد آن جلوگیری کند. این فرآیند روزانه حدود ۱۰۰ تن فاضلاب تولید میکند و این شرکت آنها را در بیش از ۱۰۰۰ مخزن بتنی در اطراف این تاسیسات ذخیره و تصفیه میکند.
دولت ژاپن و شرکت تپکو در حال تلاش برای شروع تخلیه در تابستان امسال هستند، اما ماهیگیران و دیگر مشاغل و سازمانها همچنان با انجام این عملیات مخالف هستند. طرح تخلیه فاضلاب هستهای فوکوشیما به اقیانوس در داخل کشور با مخالفت روبرو شده و در کشورهای همسایه، از جمله چین و کره جنوبی نگرانی شدید مقامات و مردم را برانگیخته است.
شرکت نیروی برق تپکو قصد دارد از مقدار زیادی آب دریا برای رقیق کردن استفاده کند تا فعالیت تریتیوم در آب تصفیه شده کمتر از یک چهلم استانداردهای ملی باشد و سپس آن را از طریق تونل در بستراقیانوس آرام تخلیه کند.
تخمین زده میشود، روند تخلیه فاضلاب هستهای فوکوشیما به اقیانوس آرام چند دهه به طول بیانجامد.
انتهای پیام/