صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی؛ 

کاربردی سازی علوم انسانی با جدیت دنبال می‌شود

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: به شدت پیگیر کاربردی سازی علوم انسانی و تغییر در برنامه های درسی دانشجویان هستیم.  
کد خبر : 843247

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا‌، نشست خبری عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی امروز ۴ اردیبهشت ماه با حضور اصحاب رسانه در ساختمان مرکزی ریاست دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد. 

معتمدی در این نشست ضمن تبریک ایام با سعادت عید فطر گفت: دانشگاه علامه طباطبایی تنها دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور و بزرگترین دانشگاه خاورمیانه کشور با ۱۴ هزار دانشجو، ۵۵۰ عضو هیئت علمی، ۱۱ دانشکده و بیش از ۶ مرکز پژوهشی است. 

وی افزود: دانشگاه علامه طباطبایی مولود انقلاب اسلامی است، البته قبل از انقلاب مراکز و موسساتی مانند دانشگاه آزاد، دانشگاه ابوریحان و ... وجود داشته اند و دانشگاه علامه طباطبایی در سال ۱۳۶۴ معرفی شد. 

معتمدی با بیان اینکه نزدیک یکصد هزار دانشجو از دانشگاه علامه طباطبایی تا کنون فارغ التحصیل شده اند تصریح کرد: طی دو سال اخیری که مسئولیت دانشگاه علامه را بر عهده گرفته ام برنامه راهبردی را پیش گرفته ام تا آنها را به عنوان افق چشم انداز تا سال ۱۴۰۴ مشخص و محقق کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد:  یکی از مهم ترین برنامه های راهبردی دانشگاه علامه طباطبایی تحول در علوم انسانی و مرجعیت علوم انسانی است که شامل بین المللی سازی، ارتقای آموزش و پژوهش، ارتباط با جامعه و صنعت و ... است که محور اصلی آن در تحول علوم انسانی محقق می شود. 

معتمدی گفت: دانش علوم انسانی با علوم پایه و مهندسی تفاوت دارد و باید نگاه جدی به این رشته داشته باشیم تا اثر بخشی علوم انسانی مرتبط با نیازهای جامعه را در کشور عملی سازی کنیم. 

** رشته کارشناسی ۵۰ درصد دانشجویان ارشد علامه فنی بوده است 

وی با بیان اینکه ممکن است عده ای نسبت به علوم انسانی کم سنجی کنند، تاکید کرد: هم اکنون حدود ۵۰ درصد برخی رشته های دانشگاه علامه طباطبایی  در مقطع کارشناسی ارشد را کسانی تشکیل می دهند که رشته کارشناسی آن‌ها فنی بوده است که نشان می دهد علوم انسانی خود را به خوبی در جامعه نشان داده است و در این موضوع در حال رسیدگی هستیم تا مسائل جامعه به کمک فارغ التحصیلان علوم انسانی حل شوند. 

معتمدی ادامه داد: مراکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه را در برخی دانشکده ها تاسیس کرده ایم تا دانشجویان ایده های خلاقانه و فناورانه را برای حل مسائل جامعه مطرح کنند و دانشگاه هم با قرار دادن امکانات و حمایت های لازم در اختیار آنها سعی می کند تا ایده ها را محقق کند. 

** مجوز تاسیس پارک علم و فناوری دانشگاه علامه دریافت شد 

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: سال گذشته مجوز پارک علم و فناوری دانشگاه علامه را دریافت کردیم تا دانشجویان بتوانند با کمک ظرفیت و استعداد ها و تخصص های خود مسائل و نیازهای جامعه را حل کنند. 

معتمدی تاکید کرد: به شدت پیگیر کاربردی کردن علوم انسانی در دانشگاه علامه طباطبایی هستیم تا شاهد نقش آفرینی موثر دانشجویان و فارغ التحصیلان علوم انسانی در سطح جامعه باشیم. تغییر در برنامه های درسی برای تقویت علوم عملی و کارورزی و ارتباط با جامعه و صنعت برای دانشجویان از جمله کارهای دانشگاه علامه برای کاربردی سازی علوم انسانی است.

** محرومیت از تحصیل ۴ یا ۵ دانشجو در جریان اتفاقات اخیر

معتمدی گفت: ما طی یک سال گذشته شاهد حرکت‌هایی در سطح دانشگاه‌های کشور بودیم که این شرایط در دانشگاه علامه طباطبائی هم ایجاد شد.

وی با بیان اینکه نوع تعریف ما از اعتراضات در سطح جامعه با محیط دانشگاه متفاوت است؛ گفت: در دانشگاه با نسل جوانی مواجه هستیم که آینده ساز کشور هستند و ممکن است تحت تاثیر شرایط مسائلی در ذهنشان شکل گرفته باشد، قرار بگیرند.

وی در ادامه تصریح کرد: مسائل ذهنی دانشجویان باید با گفتگو حل شود؛ بنابراین اصلی‌ترین روشی که ما در مواجهه با دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی در اتفاقات اخیر در پیش گرفتیم این بود که شرایطی را فراهم کنیم دانشجویان معترض بتوانند تضارب آرا داشته باشند و اندیشه‌های خود را مطرح کنند. به همین جهت همواره از آن‌ها خواستیم ایده خود را بیان کنند و در مورد دیدگاه خود حرف بزنند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی افزود: به طور کلی ما نگاه آموزشی، تربیتی و پدرانه به دانشجویان داشتیم و تلاش شد تا به دانشجویانی که آینده سازان کشور هستند کمک شود تا بتوانند با مبانی فکری و ارزشی جامعه بیشتر آشنا شوند.

 معتمدی با تاکید بر اینکه هیچ دانشجویی در اتفاقات اخیر به دلیل فعالیت درون دانشگاهی زندانی نشد، ادامه داد: از ابتدا تعدادی از دانشجویان ما در اغتشاشات بیرون از دانشگاه شرکت کرده و بازداشت شده بودند که خوشبختانه با همکاری و واسطه گری دانشگاه با مسولان قوه قضائیه و ... تمامی آن‌ها آزاد شده و به دانشگاه برگشتند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: تنها ابزار ما در مواجه با دانشجویان معترض گفتگو بود به طوری که با اساتید دانشکده‌هایی که دانشجوی مخالف داشتند، جلساتی داشتیم تا آن‌ها به سوالات ذهنی داتشحویات پاسخ دهند و در نهایت تعدادی از دانشجویان که نتوانسته بودیم با گفتگو قانع کنیم به طور کوتاه مدت حداکثر یک ماه ممنوع الورود شدند که خوشبختانه تمامی این دانشجویان به کلاس درس برگشتند.

وی از تشکیل پرونده انضباطی برای حدود ۲۰ دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی در اتفاقات اخیر خبر داد و افزود: برای تعدادی از دانشجویان که شرایط خاصی داشتند پرونده انضباطی تشکیل شد که برخی از این دانشجویان تذکر کتبی دریافت کردند و برخی نیز تعلیق شدند. همچنین ۴ یا ۵ دانشجو در اتفاقات اخیر از تحصیل محروم شدند.

معتمدی با اشاره به آخرین وضعیت تجمیع دانشکده‌ها و خوابگاه‌های دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: در حوزه تجمیع دانشکده ها مصوبه هیئت دولت داریم که بر اساس این مصوبه الزام به تجمیع ساختمان‌های خود هستیم. در حال حاضر ۵ دانشکده‌ بیرون از سایت اصلی قرار دارد و خوابگاه ها هم پراکنده هستند.
وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته دانشکده علوم ریاضی به سایت اصلی دانشگاه علامه طباطبائی منتقل شد، اظهار کرد: امیدواریم زمینه انتقال بقیه دانشکده ها فراهم شود که البته مشکلی که در این زمینه وجود دارد، نداشتن زمین است.
 
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: در ابتدا ۴۵ هکتار به زمین های دانشگاه اختصاص داده شد که متاسفانه بیش از ۲۷ هکتار آن برای بزرگراه شهید همت از دانشگاه گرفته شد و قرار بود شهرداری ما به ازای آن را زمین اختصاص بدهد اما به قول خود عمل نکرده است.با این وجود برنامه تجمیع را در این زمین های دانشگاه با تراکم بالا دنبال می کنیم.
 
معتمدی همچنین از ساخت یک خوابگاه ۲ هزار نفره در پردیس ۲ دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد و افزود: مقدمات برنامه تجمیع را با ساخت یک خوابگاه در پردیس ۲ ادامه می‌دهیم چرا که بخشی از خوابگاه‌ها که در سطح شهر پراکنده هستند به آنجا منتقل می شود و ما حدود ۴ هزار دانشجوی خوابگاهی داریم که مرتب در رفت و آمد هستند. این امر هزینه های زیادی را متحمل دانشگاه می‌کند.
 
وی در خصوص برنامه دانشگاه علامه طباطبائی برای ایجاد مراکز نوآوری و کارآفرینی نیز اظهار کرد: طی یک سال گذشته در ۳ دانشکده روانشناسی، مدیریت و علوم اجتماعی مراکز نوآوری کارآفرینی راه اندازی شده است و به مرور این مراکز در سایر دانشکده ها نیز ایجاد خواهد شد.
 
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به برنامه دانشگاه در حوزه آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: بحث آمایش آموزش عالی به معنای این است که به سمتی برویم که کیفیت عالی را با توجه به قابلیت استان ها افزایش دهیم و دانشگاه ها ماموریت محور شوند. در این مسیر دانشگاه ها باید با توجه به نیازهای جامعه رشته های قدیمی را کنار بگذارند که دانشگاه علامه در جهت عمل به این موضوع، در رشته های کم متقاضی پذیرش دانشجو ندارد و حتی قرار است برخی رشته ها تعطیل شوند. در واقع آمایش به این معناست که با توجه به نیاز جامعه رشته ها را نیاز محور کنیم و از ظرفیت آن ها به خوبی استفاده کنیم.
 
به گفته معتمدی؛ این تعداد موسسه علمی که در ایران وجود دارد در هیچ جای دنیا مرسوم نیست و حتی برخی از آن ها تناسبی با دانشگاه ندارند که یا باید حذف شوند و یا ادغام صورت گیرد. اما متاسفانه مشکلات سیاسی مانع از تصمیم گیری ها می شود. دانشگاه علامه در تلاش است به سمت حذف رشته های کم متقاضی و ایجاد رشته های جدید پیش برود به طور مثال قرار است رشته رواشناسی حمل و نقل رشته علوم اجتماعی محاسباتی را راه اندازی کنیم. همچنین راه اندازی دو دانشکده مالی بانکی و دانشکده حکمرانی در دستور کار دانشگاه قرار دارد.
 
** بازنگری نقشه جامع علمی کشور با توجه به اقتضائات روز کشور
 
وی در پایان از دستور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور خبر داد و گفت: بیش از ۱۵ سال از تدوین نقشه جامع علمی کشور می گذرد؛ در این نقشه اولویت توسعه رشته ها مشخص شده و اخیرا دبیر شورا از دکتر کبگانیان خواسته است که نقشه جامع علمی کشور با توجه به اقتضائات روز کشور بازنگری شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر