صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
در گفتگو با آنا مطرح شد

برنامه دولت برای تأمین گاز زمستان 1402 چیست؟

یک کارشناس صنعت گاز گفت: هر چند در نیمه نخست سال مصرف گاز کاهش می‌یابد، اما نباید از توسعه و افزایش تولید گاز غافل شویم چرا که سهل انگاری در این حوزه می‌تواند موجب ایجاد آسیب جدی به بخش خانگی و صنایع در زمستان سال جاری شود.
کد خبر : 843037

علی حسینی، کارشناس صنعت گاز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تاکید بر اینکه با آغاز روز‌های گرم سال نباید موجب فراموشی افزایش تولید و توسعه گاز شود، گفت: در زمستانی که گذشت بعد از سال‌ها شاهد قطعی گاز در بخش‌هایی از کشور به ویژه شمال شرق بودیم. حتی در پایتخت، قطعی‌های پراکنده‌ای را تجربه کردیم که برای مدیریت آن، ادارات دولتی و خصوصی را نیز تعطیل کردیم.

وی ادامه داد: در فصل تابستان عمده مصرف گاز که مربوط به بخش خانگی است کاهش یافته و این نیاز متوجه نیروگاه‌های برق کشور می‌شود. البته گازرسانی به واحد‌های پتروشیمی به عنوان خوراک و سوخت و همچنین واحد‌های فولادی و آهن نیز بدون مشکل انجام می‌شود. با این حال باید در نظر داشته باشیم که چنین شرایطی حداکثر ٦ ماه برقرار است و اگر اقدامات دقیق و سریعی در این زمینه انجام نشود؛ بی شک زمستان پیش رو نیز با سختی‌های قابل توجهی رو به رو می‌شویم.

حسینی با بیان اینکه محدودیت‌های مالی در وزارت نفت اجازه مانور گسترده در بخش توسعه‌ای را نمی‌دهد، افزود: ایران نخستین ذخایر قابل استحصال گازی جهان را دارد، اما به دلیل شلختگی در تولید و توسعه آن نتوانسته است بهره برداری خوبی داشته باشید. شلختگی از آن جهت که در دوران دولت نهم و دهم تولید و توسعه میادین گازی با تمرکز بر پارس جنوبی با سرعت مطلوبی در حال پیشروی بود و ثمره آن را در دولت یازدهم و دوازدهم به نیکی شاهد بودیم. به نحوی که علاوه بر اجرای تعهدات صادراتی، تولید و توسعه این ابر میدان گازی با جهش قابل توجهی رو به رو شد.این درحالی است که این روند توسعه در دولت یازدهم و دوازدهم متوقف شد و بی نهایت در بخش صنعت گاز شاهد شلختگی در تولید بودیم. 

این کارشناس صنعت گاز هر دولتی را بهره بردار اقدامات دولت پیشین خود دانست و اظهار داشت: در حال حاضر، تنها فاز توسعه نیافته پارس جنوبی، فاز ١١ است؛ این در حالی است که در فاز ١٢، ١٣، ١٩ و ١٦ مشکلاتی وجود دارد که در صورت اصلاح می‌تواند ظرفیت قابل توجهی به تولید گاز کشور اضافه کند. پس از این اصطلاحات می‌توان گفت اولویت سرمایه گذاری باید معطوف به سایر میادین مشترک گازی مانند فرزاد باشد. پس از آن می‌توان به میادین غیر مشترک داخلی ورود کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر