صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۷ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

خیز چالش آب برای تابستان ایران

یک کارشناس حوزه آب و سدسازی گفت: با وجود بارندگی‌های قابل توجهی که در روز‌های پایانی سال گذشته و روز‌های ابتدایی امسال شاهد آن بودیم، پیش‌بینی می‌شود در نیمه نخست امسال با چالش آب روبه‌رو باشیم.
کد خبر : 842947

سعید ابراهیمی اصل، کارشناس حوزه آب و سدسازی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تاکید بر اینکه در نیمه نخست امسال، از نظر تامین آب در کشور با چالش جدی رو به رو هستیم، گفت: طی سال‌های گذشته به وضوح شاهد تغییر الگوی اقلیمی آب و هوا هستیم که البته خاص ایران نیست. این تغییرات موجب شده تا نتوانیم ارزیابی دقیقی از وضعیت بارش‌ها در کشور داشته باشیم چرا که اوضاع مدام در حال تحول و افت و خیز‌های شدید است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جای و حتی روز‌های پایانی سال گذشته بارندگی‌هایی در سطح کشور وجود داشت که حتی اخیرا در برخی نقاط مانند استان لرستان تبدیل به سیلاب شد، اما حتی وقوع سیلاب هم به معنای فراوانی در منابع آبی نیست چرا در اغلب موارد، چون مدیریت در ساماندهی سیلاب وجود ندارد، بخش زیادی از بارندگی‌هایی که تبدیل به سیلاب می‌شود، هدر می‌رود؛ به عبارتی این سیلاب‌ها نه وارد مخازن سد‌ها می‌شود، نه به آبخوان‌ها نفوذ می‌کند و در نتیجه هدر می‌رود.

ابراهیمی اصل اظهار داشت: ورود سیلاب‌ها اگر به طور مدیریت شده وارد مخازن سد‌ها هم بشود هر چند بهتر از هدررفت و اتلاف است، اما در اکثر مواقع گل و لای عظیمی را همراه خود وارد مخازن سد‌ها می‌کنند که تبدیل به رسوب می‌شود. متاسفانه طی سال‌های گذشته توجهی به لایرویی مخازن سد‌ها نشده و این موضوع موجب شده تا از حجم مفید مخازن سد‌ها کاسته شود و در نتیجه اگر سیلابی نیز وارد شود، جهت مدیریت ظرفیت مخزن، رهاسازی اجباری آب از دریچه‌ها را شاهد هستیم.

این کارشناس حوزه آب و سدسازی با اشاره به اینکه در دوران شکننده‌ای قرار داریم، افزود: هر چند در بسیاری از موارد برای رسیدگی و برطرف کردن مشکلات مانند لایروبی بستر رودخانه ها، لایروبی مخازن سدها، اجرای طرح‌های آبخیزداری و حفظ و صیانت از آبخوان ها، کاهش هدررفت آب، اصلاح شبکه توزیع آب و … بسیار تاخیر کرده ایم، اما با این وجود حتی اگر اکنون نیز همت کرده و اقداماتی را در این زمینه‌ها داشته باشیم، می‌توانیم با یک جهش قابل توجه از تشدید خسارات در این زمینه جلوگیری کنیم.

به گفته وی، امسال به دلیل بالا نبودن ذخایر آب سد‌های تهران، بسیار بعید است بتوانیم از ظرفیت نیروگاه‌های برقآبی که حدود ٥ هزار مگاوات است، بهره‌مند شویم.

انتهای پیام/

ارسال نظر