صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۲ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

از ساخت دستگاه هوشمند ضدعفونی‌ تا اجرای برنامه شتابدهی سرا‌های نوآوری

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ساوه با بیان اینکه اجرای برنامه شتابدهی سرا‌های نوآوری را در دستور کار داریم از فعالیت ۲۴ واحد و هسته فناور و یک شرکت دانش‌بنیان در این مرکز خبر داد.
کد خبر : 842715

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ با ارزیابی و سطح‌بندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت ۲۶ مرکز رشد این دانشگاه به‌تازگی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر شد که یکی از آنها مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه بود.

مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به‌عنوان مرکز رشد اقماری(مرکز رشد «فرآورده‌های طبیعی با رویکرد انرژی‌های نو») زیرنظر پارک علم و فناوری استان مرکزی آغاز کرد و از سال ۱۳۹۵ با توجه به راه‌اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و راه‌‌اندازی مراکز رشد، واحد ساوه نیز از مرکز اقماری به مرکز رشد تبدیل شد و فعالیت خود را ادامه داد.

علی الیاسی دکتری الکترونیک که از سال ۱۳۹۵ مدیریت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه را عهده‌دار است در گفت‌وگو با خبرنگار آنا از فعالیت‌ها، موفقیت‌ها و برنامه‌های این مرکز گفت و بیان کرد: مرکز رشد واحد ساوه از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به‌عنوان مرکز رشد اقماری زیرنظر پارک علم و فناوری استان مرکزی آغاز کرد و در این راستا چند هسته و واحد فناور مورد حمایت قرار گرفتند.

این مسئول افزود: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه از سال ۱۳۹۵ با توجه به راه‌اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و راه‌اندازی مراکز رشد از مرکز اقماری به مرکز رشد تبدیل شد و با مجوز سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت خود را ادامه داد.

وی اضافه کرد: همجواری با یکی از بزرگ‌ترین شهرهای صنعتی کشور با تعداد ۴۰۰ واحد صنعتی و جمعیتی بالغ بر ۲۵ هزار نفر و تعداد ۱۰ هزار دانشجو از الزامات وجودی مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه است که موجب شده این دانشگاه به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه شهرستان در امر فناوری پیشرو و در این چند سال پاسخگوی درخواست‌های فناورانه باشد.

** پذیرش هفت واحد فناور، ۱۷ هسته فناور و یک شرکت دانش‌بنیان

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه درباره اینکه اکنون میزبان چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان هستید؟ پاسخ داد: این مرکز در ارزیابی مراکز رشد دارای رتبه سطح یک و سال ۱۴۰۱ پذیرای تعداد هفت واحد فناور، ۱۷ هسته فناور و یک شرکت دانش‌بنیان بوده است.

الیاسی، تازه‌ترین فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش‌ روی مرکز رشد واحد ساوه را اینگونه برشمرد: حمایت از ایده‌های نوآورانه اولویت‌ همیشگی مرکز رشد واحد ساوه بوده و اجرای رویداد‌های فناورانه برای آشنایی دانشجویان با امور دانش‌بنیان و اجرای برنامه‌های شتاب‌دهی سرای‌های نوآوری ازجمله اهداف و برنامه‌هاست.

وی در پاسخ به سؤال دیگر آنا که آیا در دوره مبارزه با کرونا توسط واحد‌های فناور مرکز به تولید محصولی دست یافتید؟ بیان کرد: در دوران کرونا یکی از واحد‌های فناور این مرکز که در زمینه تولید محصولات شیمیایی فعالیت داشت به تولید ضدعفونی‌کننده اقدام کرد که البته با توجه به همکاری نامناسب برخی ادارات شهرستان در دریافت مجوز، نتیجه مطلوبی حاصل نشد.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه اضافه کرد: تیم رباتیک این دانشگاه که سرپرستی‌اش با مرکز رشد است، موفق به ساخت دستگاه هوشمند ضدعفونی‌کننده شد که این دستگاه علاوه بر اندازه‌گیری اکسیژن خون با سنسور نصب روی آن موجب پاشش مایع ضدعفونی‌کننده روی دست‌ها می‌شد.

** ضرورت حمایت‌ مالی از ایده‌های فناورانه

الیاسی، نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان را برشمرد و عنوان کرد: حمایت‌های مالی از ایده‌های فناورانه یکی از موارد ضروری در راه تجاری‌سازی محصولات است که البته با توجه به راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و افزایش سرمایه از ۲۰ میلیارد تومان به ۳۶۰ میلیارد تومان از اقدامات بسیار خوب دانشگاه در این راستا بوده است.

وی درباره اینکه آیا با گذشت چند سال از عمر مراکز رشد، تمام بخش‌های دانشگاه توانسته‌اند مأموریت مراکز رشد را بشناسند یا هماهنگی لازم بین بخش‌های مختلف دانشگاه در زمینه حمایت از مراکز رشد وجود دارد؟ به آنا گفت: تمام تلاش مدیران مراکز رشد تحقق این هدف است تا مأموریت‌ها و اهداف مرکز رشد را به همه بشناسانند؛ البته در واحد ساوه تا حدودی این امر محقق شده و تمام بخش‌های دانشگاه با این بخش آشنا هستند و مرحله بعدی این شناخت، همسوشدن تمام بخش‌های دانشگاه برای شناساندن مرکز رشد به دانشجویان است.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در واحد‌های دانشگاه آزاد پیشنهاد‌ داد که برنامه شتابدهی سرا‌های نوآوری و رویداد‌های فناورانه از قبیل ایده‌آرا، چالش فناوری، استارت‌آپ‌ویکند، TEDX و در مراکز اجرا شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر