صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

کوچ سوداگران به بازار ۱۴۰۲ مسکن

دبیر کانون سراسری انبوه سازان می‌گوید: هنوز عده‌ای نمی‌خواهند قیمت‌ها در بازار مسکن کاهشی شود و ریشه مشکلات در این بخش باید بنیادی حل شود در غیر این صورت موج تورم در این بازار به مراتب مخرب‌تر از سال گذشته خواهد بود.
کد خبر : 842673

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس یک دوره نسبتاً طولانی رکود و تورم، بازار معاملات مسکن همچنان در دست سرمایه گذاران است و با گرانی‌های اخیر مسکن و کاهش قدرت خریداران، دیگرمتقاضیان اصلی این بازارمردم عادی نیستند بلکه یک عده دلال در این بازار به جان خانه‌های شهر افتاده اند.

چند سالی است که کارشناسان و فعالان اقتصادی به تبعات منفی افزایش تورم در بازار‍پُر تقاضای مسکن هشدار می‌دهند و دراین بین مردم با کاهش توان مالی از مبادله در این بازار عقب نشینی کرده اند.

با این حال پرسش متقاضیان مسکن در این روز‌های ابتدای سال این است که آیا نوبت به خرید خانه فرا رسیده است؟ چراکه این مشتریان واقعی، در آستانه فصل معاملات مسکن می‌خواهند بدانند چه زمانی به بازار ورود کنند تا هم ضرر کمتری ببینند وهم صاحب یک سرپناه شوند.
اما این روز‌ها تولید و قیمت مسکن حاشیه‌های زیادی را برای تولید کنندگان و متقاضیان این محصول ایجاد کرده است. تورم درهزینه‌های تولید وضعیت قیمت‌ها در بازار را قرمز کرده است.

چه کسانی برای قیمت مسکن تعیین تکلیف می‌کنند؟

یک مشاور املاک در این باره می‌گوید: شاید تولید مسکن در حال حاضر پاسخگوی نیاز بازار باشد، اما در نبود پول کافی دست مردم، کدام مشتری جرأت می‌کند به سمت خرید خانه برود! همین مسئله دست عده‌ای خاص را برای سلطه در بازار مسکن باز گذاشته است.

این فعال صنفی باتأکید بر اینکه نمی‌توان نقش دلالان را از ایجاد تنش در بازار مسکن نادیده گرفت، گفت:، اما این موضوع تنها مشکل گرانی خانه نیست چراکه دولت می‌تواند با تدبیر یک سیاست مدیریتی حضور واسطه گران در بازار را کمرنگ کند، اما به نظر می‌رسد علی رغم وعده‌های دولت در راستای افزایش تولید و کنترل نرخ تورم در بازار، همچنان عده‌ای خاص تعیین کننده قیمت‌ها در بازار می‌باشند.

مشکلات حوزه مسکن را بنیادی حل کنید

قیمت در بازار مسکن طی چند ماه اخیر روندی صعودی را پشت سر گذاشته است تا جایی که در یک ماهه نخست سال جدید نیز قیمت‌ها در همین مسیر افزایشی قرار داشته و این شیب را ادامه می‌دهد.

در همین رابطه فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه سازان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا وضعیت تولید در بازار را اینگونه تشریح کرد؛ تا کنون اقدام موثری برای کاهش ریسک سرمایه گذاری در بازار مسکن توسط دولت انجام نگرفته و این بازار در سال جاری همچنان در شرایط کاهش سرمایه گذاری در حوزه تولیدات مسکنی قرار خواهد داشت.

به اعتقاد دبیر کانون سراسری انبوه سازان، گرچه سوددهی چشمگیر مسکن در چند ساله اخیر به مسئله حضور دلالان در این بازاردامن زده است، اما در طول زمان، تمایل افراد نسبت به سرمایه‌گذاری در این بازارنوسان داشته است چراکه وضعیت اقتصادی، میزان درآمد مردم، تولید، نرخ تورم و نرخ دلار باعث تردید در مسیر حرکت ساخت و ساز‌ها و انتظارات در خصوص تعادل بخشی در این بازار شده است.

پورحاجت ادامه داد: مشکلات حوزه مسکن بنیادی است و این نشأت گرفته از سیاست ورزی‌های سال‌های گذشته است که علی رغم تجربه‌های ناموفق امروز در بازار مسکن کماکان تداوم دارد.

کارشناس صنعت مسکن با تأکید بر اینکه از سال ۱۳۸۹ تا کنون هر بلایی که خواستند سر بازار مسکن آورده اند، گفت: هرگاه ناکارآمدی در حوزه سرمایه گذاری مسکن مشاهده می‌شود با استفاده از ادبیات‌های جاری مثل سوداگری، بازار و اذعان عمومی را از مسیر اصلی منحرف کردند.

بهبود فضای کسب و کار بخش خصوصی محدود است

این فعال صنفی در بازار مسکن گفت: امروز بهبود فضای کسب و کار مناسب برای خصوصی‌های حوزه مسکن به عنوان ابزار مهم دولت باشد و تا زمانی که بهبودی اتفاق نیفتد نمی‌توانیم جلوی کوچ سرمایه گذاران را از بازار مسکن گرفت.

پور حاجت تأکید کرد: اگر دولت به موقع در حوزه ساخت و ساز ازظرفیت تولید کنندگان بخش خصوصی استفاده نکند و تغییر در روند سیاست‌های اجرایی در این بخش را اولویت بخشی نکند به جای اینکه سود دهی برای تولید کنندگان و مشتریان این بازار تخصیص پیدا کند، وارد سرمایه‌های انبوه یک عده خاص می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر