کاهش انتشار ۷۰۰ هزار تن دی اکسیدکربن در هوای پایتخت
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت نیرو، عباسعلی مصرزاده، مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران روز گذشته در آیین افتتاح و بهرهبرداری از نیروگاه بیوگاز تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران گفت: نیروگاه زیست توده واحدهای ۵ و ۶ هم با ظرفیت اسمی ۲.۴ وارد مدار بهره برداری شد، ضمن اینکه این نیروگاه امکان تولید ۱۵ میلیون کیلووات ساعت در سال را داراست.
وی افزود: این واحدها بالغ بر ۷۰۰ هزار تن از انتشار گاز دی اکسید کربن در هوای پایتخت پیشگیری میکند.
مصرزاده با بیان اینکه شاهد افتتاح دومین نیروگاه زیست توده در شهر تهران و در سایت تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران هستیم، ادامه داد: نخستین نیروگاه زیست توده فاضلاب شهری در شهر تهران و در همین تصفیهخانه، در سال ۱۳۸۹ افتتاح شد و با تلاش و همکاری همگی در طول این ۱۲ سال بدون وقفه فعالیت داشته است.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران اظهار داشت: نیروگاه بیوگاز واحدهای ۱-۴ تصفیهخانه فاضلاب جنوب در طول دوره بهره برداری از سال ۱۳۸۹ تاکنون، ۱۴۰ هزار مگاوات برق تامین و به ظرفیت تامین برق کشور کمک شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در نیروگاههای زیست توده امکان تولید همزمان برق و حرارت وجود دارد توضیح داد: از حررات این نیروگاهها برای تامین حرارت لجن داخل هاضمها و سیستم تصفیه فاضلاب استفاده میشود.
مصرزاده در ادامه به تداوم این اقدام برای بهرهگیری از ظرفیت تولید برق در سایر تصفیهخانههای فاضلاب اشاره کرد و یادآور شد: در واحدهای ۱ تا ۴ تصفیهخانه فاضلاب غرب تهران نیز در آینده نزدیک امکان بهرهبرداری از نیروگاه این واحدها با ظرفیت ۷.۲ مگا وات فراهم است و امیدواریم ظرفیت خوبی در بخش برق ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه شرکت فاضلاب تهران در سال ۲۰۱۵ به جهت اقدامات زیست محیطی خود جایزه جهانی انرژی را دریافت کرده است، تاکید کرد: موضوع انرژیهای تجدید پذیر و همچنین تامین انرژی از زیست توده به عنوان انرژی پاک، موضوع با اهمیتی است، اما با توجه به اینکه از فاضلاب به عنوان یک منبع آلودگی میتوان انرژی پاک تامین شود، بسیار قابل توجه است.
انتهای پیام/