صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۶ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
در میزگرد بررسی وضعیت عدالت اقتصادی در ایران در دانشکده فنی دانشگاه تهران؛

حمید شهرستانی: مطالعه نکردن استادان قبل از کلاس درس، ارزان‌فروشی و عدم رعایت عدالت اقتصادی است

دکتر حمید شهرستانی در میزگرد بررسی وضعیت عدالت اقتصادی در ایران که عصر دیروز در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، مطالعه نکردن استادان را قبل از کلاس درس، نوعی ارزان‌فروشی و رعایت نکردن عدالت اقتصادی خواند.
کد خبر : 84260

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حمید شهرستانی، عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گفت: «عدالت اقتصادی اصولا دربرگیرنده یک سری ارزش‌ها و سیاست‌هایی است که این سیاست‌ها برای نیل به اهدافی خاص استفاده می‌شود.»


او گفت: «اولین اصل عدالت اقتصادی آن است که سیاست‌های اتخاذشده باید منجر به تخصیص بهینه و منصفانه منابع در میان فعالان اقتصادی شود. عدالت اقتصادی زمینه‌های متفاوتی از قبیل ایجاد خدمات اجتماعی، آموزش، رفع تبعیض‌ در استخدام، ایجاد زمینه کسب‌وکار و امکان تهیه مسکن و ... را شامل می‌شود. عدالت اقتصادی منجر به درک صحیح از تولید نمی‌شود بلکه باید به اصل فایده توجه کند.»


شهرستانی افزود: «سلب مالکیت و محدود کردن فعالیت‌های آزادانه افراد از مواردی است که موجب عدم عدالت اقتصادی می‌شود. یکی از اهداف مهم در عدالت اقتصادی آن است که از آنجا که دولت منابع محدودی دارد، باید سیاست‌هایی را اتخاذ کند که در راستای آن سیستم بازار بتواند تخصیص منابع را بهینه کند. نکته هم نیز این است که در تخصص منابع و تصمیم‌گیری‌ها باید نسل آینده را در نظر بگیرد و همیشه اهداف درازمدت را فدای کوتاه‌مدت نکند.»


او گفت: «یکی از سیاست‌های دولت در این زمینه می‌تواند از طریق مالیات‌های منصفانه ایجاد شود. دولت باید با در دسترس قرار دادن امکانات زمینه دسترسی یکسان مردم به منابع از جمله وام‌های بانکی را فراهم کند. یکی از مشکلات اساسی در ایران این است که وقتی از مالیات حرف می‌زنیم، بیشتر به پرداخت مالیات می‌پردازیم و هرگز توضیح روشنی برای پرداخت‌کنندگان نداریم.»


شهرستانی به مواردی که نشان‌دهنده عدم عدالت اقتصادی در ایران هستند اشاره کرد و گفت: «به نظر من یکی از مشکلات ساختار اقتصاد ما، نقش مالیات‌دهی قیمت‌ها از طریق بازار در تخصیص منابع چه در تولید و چه در توزیع است که آن را تخریب می‌کنیم و واقعا شفاف نیستند.»


استاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «پایین‌ نگه‌داشتن نرخ ارز، این سرقت ملی، با فشار گروه‌های مختلف خود عدم عدالت اقتصادی است. همچنانکه فروش فضای اطراف شهر برای تامین منابع و رسمیت‌یافتن مبادله یا پرداخت برای اجازه دادن به تخلف نیز عدم عدالت اقتصادی است.»


او گفت: «می‌گویند هوای شهر آلوده است، نباید وارد منطقه دیگر شوید. این یعنی اینکه باید پرداخت کنید تا اجازه ورود دربافت کنید، این تخلف و عدم عدالت اقتصادی است. همچنانکه ارزان‌فروشی و گران‌فروشی نیز عدم عدالت اقتصادی است»


شهرستانی به ارز افزوده کالاها اشاره کرد و گفت: «مالیات ارزش افزوده در واقع مالیات بر فروش است و ما اصلا حقیقت را در این زمینه بیان نمی‌کنیم. ارزش افزوده بعنی مابه‌التفاوت خرج فروشنده و آنچه از ما می‌گیرد. اشکال این است که اولا ما اجازه تخلف را به فروشنده می‌دهیم و دوم اینکه آیا آنچه را از ما می‌گیرند به دولت می‌دهند؟ همین امر در سیستم اقتصادی اختلال به وجود می‌آورد. باید رو به روندی داشته باشیم که این نرخ به حداقل برسد ولی متاسفانه همه فعالیت‌های اقتصادی‌ها ربوی است.»


شهرستانی با طرح این سوال که چند درصد از استادان ما قبل از کلاس مطالعه می‌کنند؟ گفت: «این نیز یک نوع ارزان‌فروشی است. ما بهترین دانشجویان را با کنکوری سخت وارد دانشگاه می‌کنیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر