صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۴ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
گفتگو/ با جایگزینی تفاهم به جای تقابل؛

شاهد تغییر در ریل گذاری روابط منطقه‌ای هستیم

کارشناس مسائل منطقه می‌گوید که فاصله گرفتن از نگاه تقابلی و تمرکز بر نگاه تفاهمی، می‌تواند به نفع و در خدمت منافع همه کشور‌های منطقه باشد و توافق ایران و عربستان نمونه‌ای از این رویکرد جدید است که روابط منطقه ای را به مسیر درستی هدایت می کند.
کد خبر : 842520

«حسین رویوران» تحلیلگر مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص بیانیه اخیر شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر لزوم دستیابی به راه حل سیاسی به منظور برون رفت سوریه از بحران، گفت: متاسفانه در دهه گذشته در زمینه بروز بحران سوریه، شورای همکاری خلیج فارس، نقش بسیار منفی داشت.

وی افزود: به عبارتی، عربستان نزدیک به ۱۰۰ میلیارد، قطر نزدیک به ۴۰ میلیارد و بقیه کشور‌ها مانند کویت و امارات، میلیارد‌ها دلار کمک کردند و هزینه‌های این بحران از طریق این کشور‌ها تامین شد.

این تحلیلگر مسائل منطقه تاکید کرد: به همین دلیل، یک رابطه بسیار منفی بین سوریه و این کشور‌ها بوجود آمد، اما در حال حاضر بسیاری دنبال این هستند که یک ریل گذاری جدیدی اتفاق بیفتد و روابط بر اساس تفاهم و نه تقابل و درگیری صورت گیرد. این رویکرد جدید زمینه توافق ایران و عربستان را فراهم کرد.

رویوران تاکید کرد: در حال حاضر، زمینه تفاهم بین سوریه و عربستان بوجود آمده است. بازدید «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه از عربستان و سفر متقابل «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی به دمشق، ناظر بر وجود یک چشم انداز جدید است.

وی تاکید کرد: طبیعی است زمانی که نگاه عربستان تغییر کرده است، نگاه شورای همکاری خلیج فارس هم نسبت به این بحران تغییر کند.

تحلیلگر مسائل بین الملل، با بیان اینکه در حال حاضر منطقه شاهد یک تحول است، اظهار کرد: فاصله گرفتن از نگاه تقابلی و تمرکز بر نگاه تفاهمی، می‌تواند به نفع و در خدمت منافع همه کشور‌های منطقه باشد.

رویوران با تاکید بر اینکه در حال حاضر، نگاه شورای همکاری خلیج فارس به بحران سوریه یک نگاه ایجابی است، تاکید کرد: این شورا نه تنها می‌خواهد با سوریه ارتباط بر قرار کند بلکه در حل بحران‌های دولت سوریه هم می‌خواهد نقش ایجابی ایفا کند و این نگاه بسیار مثبت باید تقویت شود و قطعا در خدمت به منافع همه کشور‌های منطقه قرار گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر