صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۰۶ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
سفیر ژاپن در تهران:

شهر بم در قلب مردم ما جایگاهی ویژه دارد

سفیر ژاپن در تهران با بیان اینکه شهر بم جایگاه ویژه‌ای در قلب مردم این کشور دارد گفت: زلزله تلخ سال ۲۰۰۳ میلادی در این شهرستان قلب هر انسانی را به درد آورد و کشور ژاپن نیز به عنوان نوعدوستی به مردم این شهر کمک کرد.
کد خبر : 842392

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کازوتوشی آیکاوا سفیر ژاپن در تهران روز دوشنبه در حاشیه سفر به شهرستان بم در جمع خبرنگاران افزود: هدف از سفر به این شهر با توجه به ظرفیت‌های گردشگری تبادل گردشگری بین بم و ژاپن است.

وی با اشاره به تجربه تلخ زلزله در شهر بم و ژاپن و تجربه‌ها و چالش‌های بسیار زیادی که در بازسازی کسب کرده‌اند عنوان کرد: می‌توان این تجربه‌ها را در اختیار یکدیگر قرار دهیم.

سفیر ژاپن در ایران اظهارداشت: در زلزله بم دولت و مردم ژاپن برای احداث یک مدرسه و بازسازی ارگ تاریخی بم کمک کردند و همچنین در آن زمان امدادگران بسیاری از کشور ژاپن برای کمک و نجات مردم به شهر بم آمدند.

به گفته او در سال ۲۰۰۶ آژانس همکاری بین المللی ژاپن (جایکا) به ایران آمد تا به مردم ایران در بازسازی مکان‌های دیدنی و تاریخی این شهر زیبا کمک کند.

آیکاوا گفت: بسیار خوشحالیم که امروزه شهر بم و به‌خصوص ارگ تاریخی آن بازسازی شده و پیشرفت بسیار چشمگیری داشته است.

**بم به واسطه کمک‌های ژاپن ثبت جهانی شد

رئیس پایگاه جهانی بم نیز گفت: بم به واسطه کمک‌های ژاپن به ارگ تاریخی بم در زمان زلزله و در بحث مطالعات و هزینه ایاب و ذهاب و همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی که در آن زمان، ثبت جهانی شد.

محسن قاسمی افزود: دولت ژاپن در آن زمان مبلغ ۵۰۰ هزار دلار برای ثبت جهانی بم هزینه کرد و همچنین تجهیزات و ماشین آلاتی را در اختیار ارگ بم گذاشت.

به گفته قاسمی این تجهیزات پس از گذشت ۲۰ سال همچنان به خوبی کار می‌کنند و در ارگ تاریخی از آن‌ها استفاده می‌شود.

رئیس پایگاه جهانی بم تصریح کرد: دولت ژاپن نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار تجهیزات از طریق صندوق امانی ژاپن نزد یونسکو برای ارگ تاریخی بم در نظر گرفت.

**خواهرخواندگی بین بم و کوبه ژاپن

رئیس شورای اسلامی شهر بم نیز در ادامه گفت: اعتقاد ما بر این است که بم به تمام جهان و تک تک شما بزرگواران تعلق دارد، زیرا در آن زمان که بم از صحنه روزگار از لحاظ فیزیکی حذف شده بود با کمک‌های خود بم را ساختید.

منصور عزیزآبادی افزود: تشابهات فرهنگی بین بم و ژاپن زیاد است و به همین علت در سال ۱۳۸۵ خورشیدی بین بم و شهر کوبه ژاپن تفاهم نامه خواهرخواندگی ایجاد شد.

وی تاکید کرد: در آن زمان بم در شرایط بسیار حاد و نابسامانی قرار داشت و این خواهرخواندگی و تفاهم نامه تنها روی برگه مکتوب شده بود و متاسفانه به مرحله اجرا نرسید.

رئیس شورای اسلامی شهر بم خاطرنشان‌کرد: به عنوان نماینده مردم و رئیس شورای اسلامی شهر بم درخواست دارم تا این خواهرخواندگی را در قالب عمل به مرحله ظهور برسانید و خواهرخواندگی بین بم و کوبه ژاپن را فعال کنید.

عزیزآبادی در پایان با اهدای لوحی به سفیر ژاپن کازوتوشی ایکاوا و خانم لاینی ویراسامی رئیس سازمان بین المللی مهاجرت هر ۲نفر را به عنوان شهروند افتخاری بم معرفی کرد.

شهر بم در فاصله ۱۹۵ کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان کرمان واقع شده‌است.

انتهای پیام/

برچسب ها: زلزله بم
ارسال نظر