صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۵ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری زاهدان اعلام کرد

اسیدپاشی برای فرار از جریمه قطع درختان در زابل

مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری زاهدان در رابطه با اسیدپاشی به درختان گفت: از آنجایی که قطع درختان توسط مردم جریمه سنگین دارد، عاملان این کار برای فرار از جرم به سمت اسیدپاشی رفته‌اند.
کد خبر : 84203

به گزارش گروه اجتماعی آنا، چندی پیش خبر اسیدپاشی به نهال در زابل در فضای مجازی منتشر شد و خیلی زود فرماندار زابل اعلام کرد که تصاویر عاملان این اسیدپاشی به‌دست آمده و بررسی‌ها برای دستگیری متهمان ادامه دارد.


اما انگیزه این افراد برای اسیدپاشی به درختان چه می‌تواند باشد؟ حامد صفت گل، مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری زاهدان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری آنا می‌گوید: از آنجایی که در استان سیستان وبلوچستان درخت اکالیپتوس زیاد کاشت شده است و درصورت عدم رسیدگی به این درخت خساراتی به‌وجود می‌آید، مردم گاهی اوقات اقدام به قطع این درختان می‌کردند.


او ادامه می‌دهد: اگر به اکالیپتوس رسیدگی نشود و به موقع درخت هرس نشود، بعد از مدتی درخت سقوط می‌کند. یا ریشه‌های آن به چاه فاضلاب رسیده و باعث مسدود شدن چاه‌ها می‌شود، به همین دلیل مردم اقدام به قطع آن می‌کنند. اما از آنجایی که طبق کمیسیون ماده 7 شهرداری مجری قانونی فضای سبز است و قطع غیر مجاز درختان جریمه سنگینی را به همراه دارد، این امکان وجود دارد که افراد برای فرار از اتهام قطع درخت دست به اسیدپاشی زده باشند.


حامد صفت گل بیان می‌کند: با توجه به مشکلاتی که این درخت به‌وجود آورده بود،‌ اقداماتی در این راستا انجام شد. درحال حاضر 4 سال است که در زاهدان این درخت کاشت نمی‌شود. به طور طبیعی اوایل این امر، یک سری ایراداتی گرفته شد اما زمانی که به جای این درخت، درخت‌های دیگری نظیر اقاقی‌ها، توت،... که در شهرهای دیگر نیز کاشت می‌شد، کاشت شد، مردم نیز همراه ما شده و الگوبرداری کردند.


مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری زاهدان ادامه می‌دهد: در رابطه با افرادی که اسیدپاشی انجام داده‌اند بی‌شک قوه قضائیه وارد عمل می‌شود. خوشبختانه قوه قضائیه سیستان و بلوچستان همکاری خوبی با شهرداری و محیط زیست دارند. هر چند شناسایی اسیدپاش‌ها کمی سخت است، چرا که به بهانه آب دادن می‌شود اسیدپاشی کرد، اما خوشبختانه عاملان این اسیدپاشی شناسایی شده‌اند.


او درخصوص جرم اسیدپاشی به درختان می‌گوید: در قانون چیزی در این رابطه نیامده، اما در اصل ماجرا فرقی به‌وجود نیامده چون به هر حال درختی از بین رفته است. برای مشخص شدن میزان جریمه قطع درخت، قطر بن درخت محاسبه می‌شود و براساس سن و سال آن، نوع و میزان جریمه اعلام می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر