صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۱ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵

استفاده از کاکتوس برای افزایش بهره‌وری سلول‌های سوختی

دانشمندان استرالیایی و کره‌ای از قابلیت کاکتوس برای جذب رطوبت هوا در شب تقلید و غشایی را تولید کرده‌اند که می‌تواند سلول‌های سوختی را به گزینه قابل دوام‌تری برای تامین نیروی خودروها تبدیل کند.
کد خبر : 84199

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایسنا، گیاه کاکتوس که در شرایط کویری رشد می‌کند، از شکاف‌های ریزی روی پوستش برخوردار است که در شب‌ها که رطوبت بالاتر است، باز شده و آن را جذب می‌کند اما در طول روز بسته می‌ماند تا این رطوبت درون آن حفظ شود.


سلول‌های سوختی دارای غشای تبادل پروتون برای ادامه یافتن کارکردشان باید مرطوب نگه داشته شوند. این امر بدان معنی است که در زمان استفاده از آنها درون خودرو، باید به همراه یک رادیاتور، مخزن آب و مرطوب کننده نصب شود. این گزینه‌ها جاگیر هستند و همچنین نیرو مصرف می‌کنند.


دانشمندان سازمان مشترک‌المنافع تحقیقات علمی و صنعتی استرالیا (CSIRO) و دانشگاه هانیانگ کره جنوبی برای حذف نیاز به این گزینه‌های اضافی، از عملکرد کاکتوس نسخه‌برداری کردند.



غشای تولید شده توسط این محققان، اطراف سلول سوختی را می‌گیرد. زمانی که آب در پی یک واکنش شیمیایی تولید شد، توسط سلول جذب شده و از میان سوراخ‌های ریز درون غشا عبور می‌کند. در زمان خشک‌تر شدن شرایط، این سوراخ‌ها بسته شده و از تبخیر آب جلوگیری می‌کنند. در شرایط آب‌وهوایی داغ، این فناوری می‌تواند بهره‌وری سلول‌های سوختی را تا چهار برابر افزایش دهد.


انتهای پیام/

برچسب ها: واکنش شیمیایی
ارسال نظر