صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۲
گفتگو/ احزاب در انتخابات ۱۴۰۲ برنامه ارائه دهند

تحقق شعار سال، میزان مشارکت در انتخابات را افزایش می‌دهد

دبیرکل جامعه اسلامی مدیران گفت: هرچقدر نظام و دولت در ارتباط با تحقق «مهار تورم، رشد تولید»، خوب و کارآمدعمل کنند، اعتماد مردم افزایش پیدا می‌کند و حضور آن‌ها در انتخابات پایان سال بیشتر می‌شود.
کد خبر : 841761

محمد ناظمی اردکانی دبیرکل جامعه اسلامی مدیران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مسئولان مرتبط راهبرد «مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت انتخابات» را از هم اکنون مشخص کنند تا انتخاباتی خوب، سالم و با مشارکت بالا داشته باشیم، گفت: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، مشارکت حداکثری مردم در انتخابات باعث تقویت و اقتدار نظام، هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین المللی می‌شود.

وی با اشاره به مهمترین پیام حضور گسترده مردم در انتخابات، افزود: در عرصه بین‌المللی، دشمن کمتر می‌تواند به ما هجمه و فشار وارد کند. اما برای آنکه، مشارکت حداکثری اتفاق بیفتد و یا شاهد افزایش مشارکت مردم در انتخابات مجلس دوازدهم باشیم باید ببینیم کدام عوامل موثر هستند و هر یک از این عوامل موثر چگونه می‌تواند تا زمان برگزاری انتخابات، خوب عمل کنند.

این فعال سیاسی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود به اداره خوب کشوراشاره کردند. اداره خوب کشور این است که هر یک از ارکان نظام در جایگاه خود درست عمل کنند و اصولی برای اداره کشور حاکم باشد و این ارکان به این اصول پایبند باشند. 

ناظمی اردکانی با بیان اینکه اولین عامل موثر در انتخابات شورای نگهبان است، گفت: نحوه احراز و یا عدم احراز کاندیدا‌های انتخابات برعهده این شورا است؛ این اقدام هم باید با دقت انجام شود. 

وی اضافه کرد: عمل شورای نگهبان به نحوی جوهره راهبرد رقابت را با حضور سلایق مختلف سیاسی رقم می‌زند که در این ارتباط نقش تعیین کننده‌ای دارد.

دبیرکل جامعه اسلامی مدیران، عامل دوم را نحوه فعالیت احزاب و تشکل‌های سیاسی می‌داند و می‌گوید: احزاب سیاسی در مقطع برگزاری انتخابات یک ظهور و بروز قابل توجهی دارند. قاعدتاً احزاب سیاسی هم باید پایبند به یک سری اصول و چارچوب‌هایی باشند که باعث تشویق وترغیب حضور مردم در انتخابات شوند.

ناظمی اردکانی در توصیه‌ای به کنشگران حزبی افزود: احزاب کمتر مشی تخریب رقبای خود را در پیش بگیرند؛ لازم است برای برتری واثبات خود جهت اداره کشور و عبور از چالش‌ها و موانعی که در راه توسعه و پیشرفت کشور است برنامه، طرح و ایده ارائه دهند.

وی توصیه دیگر را به عدم دوقطبی سازی‌های منفی اختصاص داد و با بیان اینکه احزاب باید به دنبال وحدت ملی باشند و با دشمن مرزبندی کنند، اظهار کرد: از خطوط قرمز نظام عبور نکنند تا اینکه به استحکام ملی صدمه وارد نشود.

این فعال سیاسی عامل سوم در میزان مشارکت مردم در انتخابات را خود مردم دانست و گفت: در واقع سرمایه اجتماعی خود آن‌ها محسوب می‌شوند که پای صندوق رای می‌آیند. سرمایه اجتماعی، برایند اعتماد مردم نسبت به نظام و اعتماد فی‌مابین خود مردم است و این اعتماد بر اساس اداره خوب کشور ایجاد می‌شود.

ناظمی اردکانی با اشاره به اینکه این اعتماد در سایه یک سری اصول پدیدار می‌شود که مهمترین اصول که این اعتماد را به وجود می‌آورد تحقق عدالت است، تاکید کرد: هر چقدر عدالت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی افزون شود اعتماد مردم بیشتر می‌شود. 

وی که در دولت نهم وزیر تعاون نیز بود پاسخگویی مدیران به مردم را اصل مهمی عنوان کرد وافزود: مسئولان نظام، سیاستمداران و دولتمردان باید نسبت به تصمیماتی که می‌گیرند پاسخگو باشند. اگر سیاستی وضع شد و مردم در فضای کسب و کار خود ضرر کردند یا منافع ملی زیر پا گذاشته شد آن مسئول باید پاسخگو باشد.

دبیرکل جامعه اسلامی مدیران گفت: اصل بعدی، شفافیت است. اینکه مردم در ارتباط با سیاست‌ها، قوانین و مصوباتی که دولت وضع می‌کند، آگاه باشند و چه بسا که در تعیین سیاست و تصویب قانون نظرشان ملاحظه شود.

ناظمی اردکانی با بیان اینکه فساد هم عامل اعتماد سوزی است، خاطرنشان کرد: در همین دیدار اخیر، مقام معظم رهبری اشاره کردند که فساد اژد‌های هفت سر وزایل کننده همه اهداف نظام می‌تواند باشد و تاکید کردند، باید با فساد بی رحمانه وبی ملاحظه مبارزه کرد.

وی به مشارکت مردم در اداره کشور پرداخت و با بیان اینکه آن‌ها باید در اداره کشور خود را سهیم بدانند، تاکید کرد: سیاست‌هایی که وضع می‌شود و قوانینی هم که به تصویب می‌رسد باید نظر تشکل‌های مردم نهاد در باره آن دریافت شود.

این فعال سیاسی، مهمترین اصلی که اعتماد و سرمایه اجتماعی را افزون می‌کند، کارآمدی نظام دانست و گفت: مردم می‌خواهند نظام در رویارویی با مشکلات، سختی‌ها و معضلاتی که در کشور بوجود می‌آید، مانند تورم، بیکاری، سختی معیشت، کارآمد ظاهر شود.

ناظمی اردکانی به «شعار سال» اشاره کرد و افزود: هرچقدر نظام و دولت در ارتباط با تحقق «مهار تورم، رشد تولید»، خوب و کارآمدعمل کنند، اعتماد مردم افزایش پیدا می‌کند و حضور آن‌ها در انتخابات پایان سال بیشتر و بیشتر خواهد شد.

وی با اشاره به حضور داوطلبان انتخابات مجلس در صحنه، تاکید کرد: افرادی که می‌خواهند خود را برای ورود به مجلس آماده کنند باید از پایگاه مردمی برخوردار باشند و بین مردم محبوبیت داشته باشند، سوابق گذشته آن‌ها نشان دهنده این باشد که افراد صالحی هستند و سالم و کارآمد عمل می‌کنند، کمتر نقصی در عملکرد آن‌ها وجود داشته باشد و برای اداره کشور قادر به ریل گذاری باشند.

این فعال سیاسی اضافه کرد: نمایندگان مجلس کسانی هستند که برای دولت ریل گذاری می‌کنند، مجلس در راس همه امور است. اگر مجلس کارآمد عمل کند، قطعاً قوای دیگر هم کارآمد عمل می‌کند.

ناظمی اردکانی گفت: از این رو افرادی که می‌خواهند نامزد انتخابات شوند باید نسبت به مجلس آگاهی لازم را داشته باشد، این نکته بسیار مهم است، چون خیلی از افرادی که وارد صحنه می‌شوند از وظایف مجلس به نحو مطلوب اطلاع ندارند و این موضوع بعداً آن‌ها را دچار مشکل می‌کند.

وی آخرین عامل را برگزار کنندگان انتخابات عنوان کرد و گفت: برگزار کنندگان انتخابات باید سلامت و امنیت انتخابات را تضمین کنند. چه همه آن‌هایی که وارد این عرصه می‌شوند، چه آن‌هایی که نامزد انتخابات هستند و چه آن کسانی که رای می‌دهند، بدانند آرایشان در سلامت کامل محافظت می‌شود.

دبیرکل جامعه اسلامی مدیران خاطر نشان کرد: لازم است شورای نگهبان از هم اکنون زمینه‌هایی که ممکن است عرصه رقابت را آسیب پذیر کند، از بین ببرد تا بتوانیم یک انتخابات با مشارکت بالا را تجربه کنیم. در این زمینه راه کار‌هایی هم وجود دارد که می‌توان پیرامون آن بیشتر بحث کرد، تحزب گرایی در کشور یکی از این راهکار‌ها است.

انتهای پیام/

ارسال نظر