سردار مومنی: خیابان و معابر حریم خصوصی نیست/ حماسه عظیم انتخابات نتیجه اشراف اطلاعاتی و مدیریتی بود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه خبری پلیس، سردار اسکندر مومنی جانشین فرمانده ناجا در دومین روز همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران ناجا، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: با همت و تلاش همکارانم در کنار افزایش مأموریتهای پلیسی، در درگیری و مبارزه با مجرمان در حوزه جرایم، سرقتهای خرد و کشفیات مواد مخدر دستاوردهای خوبی داشتهایم.
وی با اشاره به کاهش تخلفات درون سازمانی، گفت: با توجه به کاهش درگیریها آمار شهدا و مجروحان ناجا ۵۰ درصد کاهش داشته است.
جانشین ناجا به اقدامات خوب این نیرو در مراسم اربعین، ۲۲ بهمن، چهارشنبه سوری، برگزاری انتخابات اشاره کرده و گفت: با مدیریت صحیح و اشراف اطلاعاتی بسیاری از حوادثی که میتوانست به بحران منجر شود، مدیریت شد که این حاکی از آن است همکارانم مردانه برای تحقق برنامههای این نیرو تلاش میکنند.
تأیید رهبر معظم، بالاترین مدال اعطایی به ناجا
این مقام عالی انتظامی با اشاره به شرفیابی فرماندهان ناجا به محضر مقام معظم رهبری و ابراز رضایت ایشان از فعالیتهای ناجا گفت: تأیید رهبر بالاترین مدالی است که میتوانست به ناجا داده شود که به همه فرماندهان تبریک میگویم.
سردار مومنی خاطرنشان کرد: به تأیید معظم له باید انگیزه مضاعف در مجموعه ناجا ایجاد کرد تا بتوانیم برنامههای امسال را به بهترین نحو انجام دهیم.
وی با بیان اینکه امنیت باید هر لحظه تولید شود زیرا شرایط ناامن کننده بسیاری وجود دارد به تهدیدات در حوزه خارجی نظیر گروههای تروریستی، رقبای منطقهای، استکبار جهانی و... اشاره کرد و گفت: همچنین در حوزه داخلی آسیبهای جدی نظیر بیکاری، تورم، گسترش شبکههای اجتماعی، شکاف و فاصله طبقاتی و... وجود دارد که میتواند به سازمان صدمه بزند؛ هر زمان که تهدید شناخته شد با اشراف اطلاعاتی و اقدام به موقع توانستیم آن را مهار کنیم.
سردار مومنی یادآور شد: حماسه عظیم انتخابات نتیجه اشراف اطلاعاتی و مدیریتی بود که با کمترین هزینه به نحو مطلوبی برگزار شد.
وی بر تقویت اراده و انگیزه کارکنان تأکید کرد و گفت: با برگزاری این همایش باید هدفها یکی شده تا مأموریتها به نحو مطلوبی انجام شود.
این مقام عالی انتظامی خطاب به فرماندهان، روسا و مدیران ناجا گفت: باید از همه امکانات، تجهیزات و پشتیبانیها برای اجرای مأموریت بهره ببریم، اجرای مأموریت اولویت اول ناجا است که در این زمینه بایستی ارتباط تنگاتنگی میان ستاد در حوزه مأموریتی وجود داشته باشد.
مومنی به موضوع آموزش که مورد تأکید فرمانده ناجا است اشاره کرد و گفت: قرارگاه جهادی آموزش در سال گذشته تشکیل و در سال ۹۵ و ۹۶ ادامه خواهد داشت و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
جانشین فرمانده ناجا به نقش تأثیرگذار آموزش و صیانت، پیشگیری، کاهش سوانح و حوادث و... اشاره و تصریح کرد: آموزشها باید تمام خلقیات مأمور را در ابتدای ورود تحت تأثیر قرار دهد.
وی بر نهادینه شدن آموزش در رفتار مأموران تأکید کرد و گفت: آموزش در تمام شئون فردی، مأموریتی و پشتیبانی ناجا تأثیر مستقیم و تعیین کنندهای دارد.
تاکید بر افزایش فعالیت و اشراف اطلاعاتی در حوزه مواد مخدر صنعتی
سردار مومنی، مواد مخدر را از اولویتهای مأموریتی ناجا عنوان کرد و گفت: الگوی دسترسی و توزیع مواد مخدر در حال تغییر است شاید زمانی همسایگی با افغانستان برای ما خطرناک بود اما با تغییر الگوی مواد مخدر سنتی به جای صنعتی و دسترسی آسان امروز این خطر صرفا از همسایگی با منابع تولید کننده مواد چون افغانستان احساس نمیشود و موضوع فراتر رفته است.
جانشین فرمانده ناجا به تغییر سرعت الگوی مصرف مواد مخدر اشاره و بر افزایش فعالیت و اشراف اطلاعاتی در حوزه مواد مخدر صنعتی تأکید کرد و گفت: اکثر کشفیات پلیس براساس کار اطلاعاتی است.
وی با اشاره به افزایش بازدارندگیها، افزود: مصون سازی جامعه باید در اولویت اول پلیس مواد مخدر قرار بگیرد؛ در کنار مبارزه با سوداگران مواد افیونی که حتی به شهادت مأمور پلیس منجر میشود باید به مصون سازی و پیشگیری در این حوزه توجه شود.
برخورد با توزیع کنندگان خرد و معتادان متجاهر اقدام خوب ناجا در سال ۹۴
مومنی برخورد با توزیع کنندگان خرد و معتادان متجاهر را از اقدامات خوب ناجا در سال ۹۴ برشمرد و تصریح کرد: پلیس پایتخت و مواد مخدر ناجا اقدامات خوبی در این زمینه انجام دادند که این مهم در سایه تعامل و هماهنگی بین بخشی با سازمانهای مربوطه بوده است.
جانشین فرمانده ناجا خاطر نشان کرد: باید برخورد با توزیع کنندگان خرد و جمع آوری معتادان متجاهر در استانها و شهرستانها خصوصا کلان شهرها در دستور کار قرار گیرد.
این مقام عالی انتظامی، قاچاق را اولویت دیگر مأموریت ناجا عنوان و با اشاره به اهمیت تولید در اقتصاد کشور گفت: تولید نیاز به رقابت، قوانین روشن و شفاف و فرصتهای برابر دارد، مقام معظم رهبری و مسئولان نظام همه بر این موضوع تأکید دارند.
مومنی با بیان اینکه قاچاق، تولید و رقابت را از بین میبرد به تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق اشاره کرد و افزود: باید با روشهای نوین به مقابله با این پدیده بپردازیم که این امر مستلزم آن است کلیه دستگاهها پای کار آمده و به ناجا در این زمینه کمک کنند.
تاثیر سوء قاچاق بر اقتصاد، قدرت و امنیت ملی
جانشین فرمانده ناجا، خاطرنشان کرد: برخی جرایم ممکن است تأثیر فردی داشته باشد اما قاچاق بر اقتصاد، قدرت و امنیت ملی تأثیر میگذارد در صورتی که از درون مقاوم نباشیم تهدیدات افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: در صورتی که دشمنان بفهم ما از لحاظ سیاسی و اجتماعی دارای وحدت بوده و یکپارچه و از نظر اقتصادی خودکفا هستیم، تهدیدات هیچ تأثیری در امنیت ملی کشور نخواهد داشت، اما اگر انسجام و یکپارچگی اجتماعی وجود نداشته باشد و از لحاظ اقتصادی وابسته باشیم قطعا تهدیدات افزایش یافته و امنیت ملی را به مخاطره میاندازد.
سردار مومنی به فعالیت قرارگاه سرقت اشاره کرد و گفت: با تشکیل این قرارگاه در سال ۹۳ روند رو به رشد سرقت و در سال ۹۴ مجموع سرقتهای خرد کاهش یافت.
وی از سرقت به عنوان دغدغهٔ مردم نام برد و افزود: با اقدامات موثر پلیس در راستای مبارزه با سرقت قطعا سرمایههای اجتماعی نیز افزایش مییابد.
کوچه، خیابان و معابر حریم خصوصی نیست
این مقام عالی انتظامی به اقدامات خوب در حوزه امنیت اخلاقی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: باید این موضوع را در جامعه نهادینه کنیم که کوچه، خیابان و معابر حریم خصوصی نیست؛ هیچ کشوری اجازه نمیدهد شهروندانش با ظاهر و پوشش زننده وارد معابر شوند.
در اجرای امنیت اخلاقی به دنبال کنترل هنجارشکنان هستیم نه مردم
مومنی یادآور شد: هنگام طرح موضوع امنیت اخلاقی برخی ضمن انتقاد و گلایه عنوان کردند «چرا مردم را کنترل میکنید؟» در حالی که موضوع ما کنترل مردم نیست بلکه مجرمان، قانون شکنان و هنجار شکنان را شامل میشود که باید این را نیز در جامعه نهادینه کنیم.
وی به اقدامات خوب و موثر پلیس امنیت در حوزه امنیت اجتماعی و اخلاقی اشاره کرد و افزود: با توجه به ظرافتهایی که در امنیت اخلاقی وجود دارد این حوزه نیاز به پیوست رسانهای دارد؛ پیوست رسانهای مناسب میتواند موجب هم افزایی شود.
جانشین فرمانده ناجا، حوزههای امنیت اجتماعی و اخلاقی و نیز طرح دریا را از اولویتهای اول ناجا برشمرد.
وی ادامه داد: در بحث امنیت اخلاقی تنها پلیس امنیت، مسئول نیست بلکه همه بخشهای مختلف ناجا باید در این زمینه بسیج شوند.
این مقام ارشد انتظامی در ادامه به موضوع بحران اشاره کرد و گفت: بحران از جمله موضوعاتی است که تمام زحمات یک مجموعه را از بین برده و دستاوردها و نظم اجتماعی کشور را زیر سوال میبرد؛ اشراف اطلاعاتی، شناخت محیط و صحنه مهمترین موضوع حل بحران است.
سردار مومنی در ادامه به فضای مجازی و تهدیدات این حوزه اشاره کرد و گفت: فضای سایبری بر زندگی، بیهویت کردن جوانان و تغییر هنجارهای اجتماعی اثر انکار ناپذیری دارد.
جانشین فرمانده ناجا، تصریح کرد: فضای مجازی در ناآرامیها به عنوان مرکز فرماندهی و کنترل عمل میکند.
تقدیر از دستاوردهای خوب پلیس فتا
این مقام عالی انتظامی به دستاوردها و اقدامات خوب پلیس فتا در حوزه سایبر اشاره و بر گسترش، تقویت و تجهیز این پلیس تاکید کرد.
وی از فضای مجازی به عنوان فضای رئال و واقعی نام برد و گفت: فرد ساعتها در فضای مجازی سرگرم شده و سپس در فضای رئال مرتکب جرم میشود. لذا باید اسم این فضا را عوض کرد، زیرا یک نوع پیوستگی ایجاد شده است.
کاهش تلفات رانندگی به حداقل، سرلوحه ماموریت پلیس راهور
سردار مومنی به حوزه راهنمایی و رانندگی اشاره کرد و افزود: کاهش تلفات سوانح رانندگی از تاکیدات موکد مقام معظم رهبری است که ایشان نیز در دیدار روز گذشته فرماندهان ناجا بر این موضوع تاکید کردند.
وی ادامه داد: امروز با وجود ۱۸ میلیون خودرو در کشور حدود ۱۶ هزار نفر کشته میشوند؛ این میزان تلفات سوانح رانندگی بسیار زیاد است که باید کاهش یابد و تحقق این امر مستلزم هماهنگی بین بخشی و مشارکت و همراهی مردم با پلیس است.
سردار مومنی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تلفات رانندگی به حداقل برسد و این امر بایستی سر لوحه ماموریت پلیس راهور باشد.
راه اندازی ساختار اطلاعات رزم در مرزبانی
این مقام عالی انتظامی به اقدامات و دستاوردهای خوب در حوزهٔ مرز اشاره کرد و گفت: تلاش میکنیم قدرت تحرک و آتش دور زن در مرز افزایش پیدا کند تا در جایی که قادر نیستیم پاسگاه احداث کنیم از قدرت آتش برای مبارزه با اشرار بهره ببریم.
وی از مرز به عنوان اولویت مهم ناجا نام برد و از راه اندازی ساختار اطلاعات رزم در مرزبانی خبر داد و گفت: در صدد هستیم ساختار مرزبانی را بهبود و تقویت کنیم.
سردار مومنی با اشاره به اقدامات قرارگاه جهادی آموزش در این یگان اشاره کرد و گفت: آموزشهای صورت گرفته در مرزبانی به صورت میدانی و عملی بوده است؛ از سوی دیگر باید آموزش یگانی، فردی و سازمانی در مرز مورد توجه قرار گیرد. همچنین قدرت تغییر تاکتیک در مرز باید افزایش پیدا کند.
انتهای پیام/