صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۵ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
استقبال از سیستم‌های هوشمند کاهش مصرف گاز در شوفاژخانه‌ها

ظرفیت نیروگاه خورشیدی دانشگاه آزاد اشکذر ۲ برابر می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اشکذر از توسعه نیروگاه خورشیدی این دانشگاه به میزان ۲ برابر خبر داد و گفت: استفاده از سیستم‌های هوشمند کاهش مصرف گاز در شوفاژخانه‌ها از سوی فرمانداری در حال پیگیری است.
کد خبر : 841305

محمود دهقانی‌اشکذری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تشریح برنامه‌های اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر در سال جدید اظهار کرد: عضویت آزمایشگاه‌های زیست‌شناسی در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، راه‌اندازی آزمایشگاه‌های معتمد محیط‌زیست و همکار استاندارد در زمینه زیست‌شناسی و توسعه نیروگاه خورشیدی به میزان دو برابر تا ظرفیت ۲۰۰ کیلووات در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.

** راه‌اندازی کلینیک تخصصی انرژی

وی افزود: برگزاری رویداد‌های فناورانه به‌صورت استارت‌آپ ویکند و ریورس پیچ و ... با حمایت صنایع مستقر در شهرستان اشکذر برای حل معضلات منطقه و راه‌اندازی کلینیک تخصصی انرژی در راستای ارائه مشاوره آنلاین و حضوری به صنایع به منظور کاهش آلودگی و کاهش مصرف انرژی از دیگر برنامه‌های اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر در سال ۱۴۰۲ خواهد بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر گریزی به فعالیت‌‌های علم و فناوری این دانشگاه در سال گذشته زد و گفت: در نخستین رویداد عصر امید کشوری که خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد، تعدادی از تجهیزات آزمایشگاهی رشته برق را -که به‌صورت نوآورانه و خلاقانه برای آموزش بهتر مفاهیم به دانشجویان توسط اعضای هیئت علمی گروه مهندسی برق طراحی و ساخته شده بود - در غرفه واحد اشکذر به نمایش گذاشتیم. با استفاده از این وسایل، می‌توان دوره‌های تخصصی برق را برای صنایع به‌صورت حرفه‌ای برگزار کرد.

این مسئول مطرح کرد: رویداد ریورس پیچ در زمینه زیست‌فناوری پزشکی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی یزد به‌عنوان راهکار و وسیله برای دریافت ایده‌های مناسب در زمینه بیوتکنولوژی و زیست‌فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی اشکذر اجرا و ایده‌های مختلفی توسط دانشجویان، استادان و صاحبان نظر در زمینه زیست‌فناوری با تکیه بر معضلات صنایع ارائه شده است. پیگیری برای راه‌اندازی آزمایشگاه معتمد محیط‌زیست و همکار اداره استاندارد در حیطه میکروبیولوژی برای بررسی پساب‌های صنعتی کارخانه‌ها در دستور کار قرار گرفته که پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم.

** بسترسازی اشتغال و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان

دهقانی‌اشکذری عنوان کرد: ساخت نیروگاه برق خورشیدی با ظرفیت ۱۰۰ کیلووات که در کنار ایجاد درآمد غیرشهریه‌ای، امکان آموزش عملی مفاهیم مرتبط را برای دانشجویان رشته برق و تأسیسات هم مهیا کرده و طراحی، ساخت و راه‌اندازی استخر دومنظوره(پرورش ماهی و انجام آبیاری فضای سبز دانشگاه) با درنظرگرفتن مباحث فنی و دانشی ازجمله اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر در بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان بوده است.

وی بیان کرد: در راستای تحقق برنامه‌های سند تحول و تعالی دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر با توجه به آمایش منطقه‌ای و موارد محول شده توانسته که در سال قبل به‌طور نسبتاً خوبی همه موارد را محقق کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر در پاسخ به این پرسش که در گام دوم دانشگاه و با نگاه حل مسئله، آیا در طرح‌ها و برنامه‌های علمی‌تان موفق به حل مسایل منطقه‌ای یا استانی شده‌اید؟ توضیح داد: با توجه به اینکه شهرستان اشکذر منطقه صنعتی بوده و مشکلات زیست‌محیطی و مشکلات مرتبط با اتلاف انرژی و ... در این ناحیه زیاد است و دایربودن رشته‌های مکانیک، برق، زیست‌شناسی و وجود مرکز تحقیقات زیست‌فناوری پزشکی در این واحد دانشگاهی با مراجعه استادان مرتبط به صنایع شهرستان و بازدید از صنایع و برگزاری جلسات با مدیران و مسئولان، برنامه‌هایی برای رفع معضلات آلودگی محیط‌زیست و کاهش مصرف انرژی تدوین و در قالب پیشنهاد‌ها برای صنایع ارسال شده که امید است در این سال تعدادی از این پیشنهاد‌ها در قالب طرح‌های پژوهشی یا فعالیت‌های صنعتی به اجرا درآید.

** استقبال از سیستم‌های هوشمند کاهش مصرف گاز در شوفاژخانه‌ها

دهقانی‌اشکذری اضافه کرد: یکی از راهکار‌های ارائه شده دانشگاه، استفاده از سیستم‌های هوشمند کاهش مصرف گاز در شوفاژخانه‌های ساختمان‌های اداری، مسکونی، تجاری و ... بوده که در صورت استفاده از سیستم‌های هوشمند که امکان ساخت و راه‌اندازی آن برای استادان وجود دارد، می‌توان تا میزان ۳۰ درصد در مصرف گاز در موتورخانه‌ها صرفه‌جویی کرد. این طرح در حال پیگیری از طرف فرمانداری شهرستان اشکذر برای اجرا در ادارات دولتی و سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر یادآور شد: پیگیری در راستای راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان توسط استادان و دانشجویان، راه‌اندازی هسته‌های پژوهشی در رشته‌های فعال و راه‌اندازی نیروگاه تولید برق خورشیدی در مقیاس ۱۰۰ کیلووات ازجمله فعالیت‌هایی بوده که در راستای تحقق شعار «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» در راستای تحقق شعار سال گذشته انجام شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر