صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۳ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲
مؤسس دانشگاه آزاد بندرعباس:

مدرک‌گرایی از آفت‌های بزرگ توسعه است

شهریار مشیری گفت: مدرک‌گرایی یکی از آفت‌های بزرگ توسعه بوده و دانشجو‌یان به جای اینکه مهارت‌محور، کارآفرین و کاردان بار بیایند به دنبال دریافت مدرک در مقاطع تحصیلات دانشگاهی هستند.
کد خبر : 841007

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از بندرعباس، شهریار مشیری مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در مراسم گرامیداشت سی و نهمین سالروز تأسیس این واحد دانشگاهی با انتقاد از وضعیت پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی در کشور، مدرک‌گرایی را یکی از آفت‌های بزرگ توسعه دانست و اظهار کرد: دانشجو‌ها به جای اینکه مهارت محور، کارآفرین و کاردان بار بیاید به دنبال دریافت مدرک در مقاطع تحصیلات دانشگاهی و بعضاً تحصیلات تکمیلی، آن هم بدون اندکی تخصص و کارایی هستند.

وی افزود: این مهم امروز به عنوان نقطه ضعف در جامعه مطرح است و ورود این افراد در بدنه صنعت، معدن و ... نه تنها حلال مشکلات و گره‌گشای کار نیست؛ بلکه خود گره کور دیگری بر گره‌های موجود اضافه می‌سازد و موجب افزایش هزینه‌های سازمانی بدون بهره وری می‌شود.

مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با اشاره به گذشت چهل سال از تأسیس این واحد دانشگاهی گفت: کار واحد بندرعباس از کانکس فلزی به عنوان دفتر کار کارکنان در حیاط دبستان شاهد با دو رشته کاردانی زبان انگلیسی و حسابداری با ۱۱۷ دانشجو آغاز شد و با برنامه‌ریزی و تدوین سند توسعه گام‌های اولیه در حوزه توسعه عمرانی از سال ۶۸ با جدیت ادامه یافت. کار ساخت مجموعه متمرکز این واحد دانشگاهی در طول سالیان متمادی در کنار توسعه رشته‌ها، جذب هیئت علمی و گسترش فضای آموزش ادامه یافت.

مشیری با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس به دلیل مردمی بودن و با پشتیبانی مردم توانست به شکل چشمگیری در سراسر استان گسترش یابد و خدمات آموزش عالی کشور را به دورترین و محروم‌ترین مناطق کشور توسعه دهد، اضافه کرد: نبود امکانات آموزشی، فرهنگی و علمی موجب فقر فرهنگی در شهر‌های دورافتاده شده بود. ظهور دانشگاه آزاد اسلامی تحول شگرفی را در رشد و توسعه کشور بنا گذارد و به سرعت تبدیل به دانشگاه پیشتاز در عرصه‌های علمی و پژوهشی شد.

وی بیان کرد: اکنون بیش از ۷۵ درصد کارکنان بومی ادارات، سازمان‌ها، نهاد‌ها و... دانش‌آموخته دانشگاه آزاد اسلامی هستند. این دانشگاه در استان هرمزگان به بزرگ‌ترین مجموعه علمی، آموزشی و پژوهشی مبدل شده و مشغول افتخارآفرینی است. دانشگاه‌های نسل جدید اکنون در دنیا به عنوان مغز متفکر و اندیشمند در ارائه راهکار‌های علمی و عملی در جامعه پیشتاز بودند و ما نیز باید با الگوبرداری از این فناوری‌ها با تدبیر، اندیشه نوین و بهره بردن از مدیران توانمند و صاحب اندیشه حرکت رو به رشد کشور را در عرصه‌های مختلف شاهد باشیم.

بنیان‌گذار دانشگاه آزاد اسلامی در استان هرمزگان، تکرار پروسه آزمون‌وخطا را در برخی تصمیم‌گیری‌های صحیح ندانست و تأکید کرد: امروز باید دلسوزان توسعه و پیشرفت کشور با شناسایی مشکلات و معضلات جامعه و عدم استفاده از نیرو‌های ناتوان و ناکارآمد، راهکار‌های درست و علمی را برای گذار از این رکود علمی، وضعیت اقتصادی و ... ارائه دهند تا شاهد پویایی، رشد و توانمندی کشور در عرصه‌های همه جانبه باشیم.

به گزارش آنا، شهریار مشیری دارای مدرک دکترای معماری از دانشگاه پلی تکنیک تورینو ایتالیا و دکترای شهرسازی از دانشگاه‌های ایران است که به عنوان اولین عضو هیئت علمی، مؤسس و بنیان‌گذار این دانشگاه و از رؤسای اسبق این واحد دانشگاهی بوده که به عنوان اولین رئیس این دانشگاه، نزدیک به ۲۰ سال این مسئولیت را عهده‌دار بود و در سال ۱۴۰۱ به درجه رفیع بازنشستگی نائل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر