صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۲ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲
به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای؛

فناوران خوبی در عرصه تکنولوژی هسته‌ای داریم/ ضرورت حمایت از فناوری هسته‌ای

محقق گداخت هسته ای معتقد است فناوران خوبی در عرصه فناوری هسته ای داریم ‌که باید حمایت شوند؛ اگر دانشمندان ایرانی این حوزه حمایت شوند به کشور خود باز می‌گردند.
کد خبر : 840881

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، فناوری هسته‌ای از جمله تکنولوژی‌هایی است که کاربرد‌های زیادی در صنایع غذایی، محیط زیست، صنعت برق، دامپزشکی و دامپروری، پزشکی، کشاورزی و ... دارد.

در حال حاضر کمتر حوزه‌ای است که از کنار فناوری هسته‌ای عبور نکرده، زیرا کاربرد‌های این تکنولوژی بسیار ویژه و‌های تک است.

از‌آنجایی که زندگی در دنیای مدرن امروزی با تکنولوژی گره خورده و دستیابی به منابع جدید انرژی از اهمیت بالایی برخوردار است، توجه به تکنولوژی هسته‌ای برای رسیدن به منابع جدید انرژی مهم می‌شود. در این راستا بسیاری از کشور‌ها تلاش دارند که از طریق فناوری هسته‌ای به شاخه‌های علم و فناوری تکیه کنند تا دستاورد‌های دانشمندانشان، رفاه حال مردمانشان را به دنبال بیاورد.
ایران نیز در زمینه فناوری هسته‌ای از قاعده تلاش برای حصول به دستاورد‌های علمی مستثنی نیست و تمرکز خود را روی انرژی هسته‌ای گذاشته است.

من باب اهمیت انرژی هسته‌ای و به مناسبت روز ملی فناوری هسته‌ای درصدد برآمدیم تا گفتگویی در مورد اهمیت این تکنولوژی داشته باشیم.

دکتر محمود قرآن نویس محقق گداخت هسته‌ای در گفتگو با خبرنگار انا به مناسبت روز انرژی هسته‌ای (بیستم فروردین ماه) گفت: برای تولید انرژی هسته‌ای دو روش شکافت هسته و جوش هسته‌ای وجود دارد که از شکافت هسته‌ای برق تولید می‌شود و ایران در این زمینه به خوبی پیشرفت کرده است.

وی با بیان اینکه، اما هنوز دنیا در استفاده از جوش هسته‌ای در حال تحقیق و بررسی است، خاطر نشان کرد: بر اساس پیش بینی‌های انجام شده احتمال دارد در ۲۰۳۰ دنیا با استفاده از جوش هسته‌ای به تولید برق برسد.

محقق گداخت هسته‌ای با بیان اینکه ایران نیرو‌های انسانی خوبی در راستای توسعه انرژی هسته‌ای در دانشگاه‌های مادر و آزاد تربیت کرده است، گفت: انرژی هسته‌ای جز فناوری‌هایی است که نیاز به بودجه دارد تا به پیشرفت برسد.

به گفته محقق گداخت هسته‌ای، این فناوری اگر به قدر لازم مورد حمایت دولت قرار بگیرد محققانی که در این رشته تحصیل کرده و در کشور‌های خارج مشغول  به تحصیل هستند نیز پس از اتمام تحصیل علاقمند به بازگشت می‌شوند.

وی خاطر نشان کرد: اگر این امر حمایت به صورت صحیح و میزان کافی باشد می‌توانیم پیش بینی کنیم که تا ۵ سال آینده ایران در زمینه انرژی هسته‌ای و گداخت هسته‌ای  پیشرفت چشمگیری داشته باشد.

قرآن نویس ادامه داد: در حال حاضر هم نزدیک به ۵۰۰ نیروی متخصص در زمینه انرژی هسته‌ای داریم که میتوانند به خوبی علم شان را در کشور برای رسیدن به دستاورد‌های مهم پیاده سازی کنند.

وی افزود: تاکید میکنم که ایران نیرو‌های انسانی قوی دارد و با اختصاص بودجه به این امر حتما سرمایه شگفت انگیزی به کشور باز می‌گردد.

این محقق گداخت هسته‌ای ادامه داد: اصولا انگلیس، فرانسه، امریکا، کانادا و ژاپن و…کشور‌هایی هستند که خواهان نیرو‌های انسانی ایرانی هستند.

پروفسور قرآن نویس با تاکید بر اینکه باید یک تئوری قوی در این زمینه کار شود که بتوانیم دسترسی به  این تکنولوژی داشته باشیم، گفت: در هر صورت این تکنولوژی در دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد که باید به آن بپردازیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر