صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۱ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲
کاخ سفید مضطرب است؛

درز اسناد محرمانه پنتاگون به فضای مجازی، کابوسی برای آمریکا

کاخ سفید از انتشار اسناد محرمانه پنتاگون به‌شدت نگران است؛ چراکه این مسئله می‌تواند روابط این کشور با متحدانش را پیچیده کرده و به دیپلماسی واشنگتن ضربه بزند.
کد خبر : 840868

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، درز اطلاعات محرمانه وزارت دفاع آمریکا به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، کاخ سفید را نگران کرده تا آنجا که «وال‌استریت ژورنال» به نقل از مقامات آمریکایی خبر داد که پنتاگون تمرکز خود را روی چگونگی حل این مسئله قرار داده است.

آنگونه که گفته می‌شود، اسناد منتشر شده شامل داده‌های اطلاعاتی درباره مسائل داخلی برخی کشور‌ها نیز می‌شود که انگلیس، اسرائیل و کره جنوبی از جمله آن‌ها هستند. 

به روایتی، عُمر اسناد منتشر شده دو ماه بوده که می‌تواند بر روند جنگ در اوکراین تاثیر بگذارد چراکه اطلاعات منتشر شده نقاط ضعف احتمالی ارتش اوکراین و ساختار آن را فاش می‌کند.

روز جمعه بود که «نیویورک تایمز» با تکیه بر گفته‌ها و اطلاعات کارکنان دولت آمریکا از درز اسناد محرمانه ایالات متحده و ناتو به شبکه‌های اجتماعی خبرد داد.

بنابر گزارش این نشریه، در شبکه‌های توئیتر و تلگرام اسنادی محرمانه در این باره منتشر شده‌اند که چگونه آمریکا و ناتو قصد پشتیبانی از اوکراین را دارند.

نیویورک‌تایمز در حالی از انتشار این اسناد تازه خبر داده که تنها یک روز قبل از آن (پنجشنبه گذشته)، اسناد «فوق‌محرمانه»‌ای منتشر شده بود که حاوی نقشه‌های جنگی ایالات متحده و ناتو در اوکراین بود.

البته ادعا می‌شود که اسناد محرمانه‌ای که در توئیتر و تلگرام منتشر شده‌اند، هیچگونه نقشه‌های مشخصی برای عملیات نظامی را دربرنمی‌گیرند، اما کارشناسان نظامی با وجود این می‌توانند اطلاعاتی سودمند از این اسناد بیرون بکشند، از جمله در ارتباط با برنامه‌های زمانی برای ارسال تسلیحات.

یک مقام اطلاعاتی آمریکا وضعیت حاضر را «کابوس» سرویس‌های امنیتی غربی توصیف کرده است. گرچه هنوز مقیاس کامل اسناد فاش شده مشخص نیست و معتبر بودن آن‌ها تائید نشده، اما برخی منابع می‌گویند که مجموعه جدید لو رفته حاوی بیش از ۱۰۰ سند است.

اسناد تازه منتشر شده هم مانند سند‌هایی که پنجشنبه منتشر شد، حاوی اطلاعاتی درباره مناقشه اوکراین هستند، اما ورای آن به طیف گسترده‌ای از موضوعات می‌پردازند، از جمله «گزارش‌هایی حساس درباره چین، صحنه نظامی ایندو. پاسیفیک، خاورمیانه و تروریسم». نیویورک‌تایمز گزارش داده که مقیاس اسناد لو رفته کاخ سفید را غافلگیر کرده است.

پنتاگون و وزارت دادگستری آمریکا هر یک تحقیقات مجزایی در این باره آغاز کرده و اعلام کرده‌اند که سعی دارند اسناد را از فضای مجازی حذف کنند؛ اقدامی که تا این لحظه موفقیت‌آمیز نبوده است.

به نوشته نیویورک تایمز، افشای این اسناد موجب پیچیده شدن روابط واشنگتن با متحدانش شده و آن‌ها را نسبت به توانایی آمریکا در حفظ اسرارش دچار تردید کرده است.

یک مقام اطلاعاتی غربی که این اسناد اطلاعاتی را بررسی کرده است، گفت که انتشار این اسناد «دردناک» است و ممکن است که «اشتراک اطلاعاتی با آمریکا را محدود کند».

نیویورک تایمز تاکید کرد: افشای اسناد محرمانه آشکار کرد که آمریکا نه تنها از روسیه بلکه از متحدانش نیز جاسوسی می‌کند.

در همین رابطه، یک مقام ارشد آمریکایی می گوید که صد‌ها و شاید هزاران نفر از مقام‌های نظامی و دولتی آمریکا به اسناد دسترسی دارند. از این رو، شناسایی عامل افشای این اسناد دشوار است.

وی افزود که وزارت دفاع آمریکا روش‌هایی برای جلوگیری از انتشار اسناد بسیار حساس ایجاد کرده است.

جنگ روسیه و اوکراین و کمک‌های آمریکا به این کشور، فعالیت گروه واگنر در آفریقا، نحوه ارسال کمک‌های نظامی اسرائیل به اوکراین، روابط امارات متحده عربی و روسیه، نگرانی کره جنوبی از مصرف مهمات ارسال شده به آمریکا در اوکراین از جمله محور‌های اسناد افشاشده آمریکاست.

در این مدارک همچنین گزارش‌هایی در مورد فعالیت ائتلاف آمریکایی ضد داعش، برنامه‌های نظامی انگلیس علیه چین، مواضع متحدان آمریکا در خاورمیانه و اروپا در ارتباط با روسیه، برنامه هسته‌ای ایران، برنامه موشکی کره شمالی و تروریسم منتشر شده است.

در یکی از اسناد آمده که ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان که کشورش در عین عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو، روابط نزدیکی با روسیه دارد، آمریکا را یکی از مهمترین دشمنان ژئوپولتیک کشورش می‌داند.

در سندی دیگر، جزئیات تلاش‌های گروه واگنر روسیه برای برقراری تماس با دولت هائیتی ذکر شده است.

جزئیات مربوط به همکاری مسکو و ابوظبی در زمینه گشایش مرکز تعمیر سلاح‌های ساخت روسیه در امارات متحده عربی موضوع یکی دیگر از گزارش‌های لو رفته است.

در یکی از گزارش‌های سیا به تاریخ اول مارس آمده که سران سازمان جاسوسی موساد اعتراض‌ها علیه اصلاحات قضایی نخست وزیر بنیامین نتانیاهو را دامن می‌زنند.

بر اساس سندی دیگر، انگلیس قصد دارد تا یکی از ناو‌های هواپیمابر خود را به اقیانوس آرام جنوبی اعزام کند تا سد راه نفوذ چین در این منطقه شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر