صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۸ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۲
رئیس بنیاد مسکن:

هزینه ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده تهران متری ۱۰ میلیون تومان شد

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ساخت ۱۱ هزار و ۲۳۰ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده تهران با متری ۱۰ میلیون تومان خبر داد.
کد خبر : 840816

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اکبر نیکزاد در نشست خبری به مناسبت گرامی داشت سالروز تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به دستور حضرت امام خمینی (ره) در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ به شعار سال جاری در خصوص مهار تورم و رشد تولید اشاره و اظهار کرد: این بنیاد همواره در برنامه‌ها و پروژه‌های خود دست به دست بخش خصوصی می‌دهد؛ همچنین با نهاد‌های انقلابی ارتباط تنگاتنگ و ۱۲ هزار نیرو در سراسر کشور دارد.

وی ادامه داد: مسکن روستایی از مسائل اساسی است که بنیاد مسکن متولی اجرای آن است امیدواریم بتوانیم سال ۱۴۱۰ جشن پایان مساکن غیر مقاوم در روستا‌ها را برگزار کنیم و تا آن زمان دیگر هیچ مسکن روستایی غیر مقاوم نداشته باشیم؛ برای دستیابی به این هدف، باید سالی ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی بسازیم. در حال حاضر ساخت ۲۴۵ هزار و ۷۶۳ واحد مسکن روستایی در دست ساخت است و امیدواریم به افق ۱۴۱۰ در این خصوص برسیم.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: در بافت‌های فرسوده شهر تهران با شهرداری تفاهم نامه نوسازی این بافت‌ها را داریم و قرار است بنیاد مسکن ۱۱ هزار و ۲۳۰ واحد در این بافت‌ها بسازد.

وی یادآور شد: در قالب نهضت ملی مسکن ۱۰۴ هزار و ۲۲۰ واحد مسکن شهری از سوی بنیاد مسکن در دست ساخت است؛ لذا مجموع مساکن شهری، روستایی و نوسازی بافت‌های فرسوده تهران به ۳۶۱ هزار و ۲۱۳ واحد در دست ساخت در سراسر کشور می‌رسد.

نیکزاد افزود: ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور داریم که همه آن‌ها طرح هادی دارند؛ عمر طرح هادی روستا‌ها ۱۰ سال است و لذا باید سالانه طرح هادی ۴ هزار روستا بازنگری شود؛ سال گذشته طرح‌های هادی ۴۳۰۰ روستا بازنگری شد و در قالب این بازنگری ها، مشکلات بسیاری از روستا‌ها حل شده است مگر در استان‌های شمالی که ممنوعیت توسعه افقی روستا‌ها را داریم لذا اجازه ساخت واحد‌های ۲ یا ۳ طبقه در روستا‌های استان‌های گیلان، مازندران و گلستان صادر می‌شود.

وی تأکید کرد: سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان قیر دریافت کردیم؛ ۴۳۷۲ میلیارد تومان هم اعتبارات ملی طرح‌های هادی و ۱۸۴۳ میلیارد تومان اعتبارات استانی این طرح‌ها بود که مجموعا (قیر رایگان، اعتبارات ملی و اعتبارات استانی) ۹ هزار و ۲۱۵ میلیارد تومان برای اجرای طرح هادی در ۸ هزار و ۹۶۵ روستا به بنیاد مسکن تخصیص داده شد.

رئیس بنیاد مسکن تصریح کرد: تفاهم نامه‌هایی هم با وزارت کشور، وزارت نفت، مناطق آزاد اروند و قشم، و بنیاد مسکن برای هم افزایی اعتبارات عمرانی این دستگاه‌ها با بنیاد مسکن به امضا رساندیم که به عمران و آبادانی روستا‌ها کمک‌های شایانی کرد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه بازسازی مناطق آسیب دیده از حوادث طبیعی نیز ستاد‌های بازسازی در ۲۳ نقطه کشور فعال شده و ۵۶ هزار و ۲۲۰ واحد مسکونی آسیب دیده از سیل و زلزله در دست احداث یا تعمیر هستند.

این مقام مسئول در بخش مسکن بیان کرد: تفاهم نامه ساخت ۴۰ هزار واحد مسکونی محرومان با کمیته امداد و بسیج سازندگی، ۲۰ هزار واحد با بنیاد مستضعفان، ۱۰ هزار واحد با بهزیستی و ۵ هزار واحد با انجمن خیرین مسکن ساز داریم که همگی در حال ساخت هستند و مجموعا به ۷۵ هزار واحد می‌رسند.

وی با اشاره به سنددار کردن ۷۰ درصد خانه‌های روستایی با همکاری بنیاد مسکن و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اضافه کرد: ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار سند برای روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر صادر و به مالکان آن‌ها تحویل شده است.

نیکزاد با اشاره به ورود بنیاد مسکن به ساخت خط ۴ متروی تهران و نوسازی اطراف حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ره) در شهر ری، گفت: فرمول ساخت نهضت ملی مسکن به این صورت است که وزارت راه و شهرسازی زمین رایکان می‌دهد؛ نظام مهندسی ۵۰ درصد تخفیف در تعرفه نظارت، شهرداری‌ها ۳۰ درصد تخفیف در صدور پروانه و ۱۰۰ درصد تخفیف در تراکم ساخت و ساز می‌دهند؛ ۳۵۰ میلیون تومان هم بانک‌ها وام می‌دهند و مابقی آورده مردم است.

وی درباره هزینه‌های نوسازی بافت‌های فرسوده شهر تهران اظهار داشت: در مناطق ۱۶، ۱۸ و ۲۰ تهران در حال نوسازی بافت هستیم که هزینه تمام شده ساخت آن، متری ۱۰ میلیون تومان است. پروژه ۱۳۰۰ واحدی شوش در جنوب تهران تا کنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است؛ همچنین واحد‌های نهضت ملی مسکن در قم را سال گذشته متری ۶ میلیون تومان به متقاضیان تحویل دادیم، ولی الان به متری ۲۵ میلیون تومان رسیده است.

به گفته نیکزاد، قرار نیست رقم وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی امسال افزایش یابد و این تسهیلات با همین رقم به متقاضیان داده خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر