مقاومت میتواند بالاترین و پائینترین نقطه اسرائیل را هدف قرار دهد
سعدالله زارعی کارشناس ارشد مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار گروه جهان آنا، درباره افزایش توان دفاعی و موشکی غزه،گفت: ملتها زمانی که در برابر تجاوز تنها شوند و نتوانند از بیرون امکانات دفاعی را تهیه کنند، ناچار هستند به امکانات دفاعی خود اتکا کنند و بارزترین نمونه این موضوع نوار غزه است.
وی افزود: غزه از سال ۱۳۸۴ مورد محاصره شدید دریایی قرار گرفت و این در حالی بود که حتی خود اسرائیلیها در سال ۲۰۰۵ پذیرفته بودند که غزه یک سرزمین فلسطینی و در اختیار ساکنان آنجا است.
کارشناس ارشد مسائل منطقه تاکید کرد: طبیعتا سواحل و مرزهای خاکی آنجا اهمیت لازم را داشت، اما اسرائیلیها بر خلاف این مسئله و پس از شکست در جنگ ۲۲ روزه، غزه را کاملا محاصره کردند و حتی نگذاشتند دارو به این منطقه منتقل شود.
زارعی اظهار کرد: این مسئله سبب مرگ و میر بسیاری در بین افراد، سالخوردگان و زنان فلسطینی شد؛ بنابراین فلسطینیها به سمت تولید سلاح حرکت کردند و البته در این روند جمهوری اسلامی هرچه در توان داشت و مقدور بود به آنها کمک کرد.
وی بیان کرد: این کمکها عمدتا تکنولوژیک و در ساخت سلاح و تجهیزات موشکی، پهپادی و پدافندی بود تا آنها بتوانند سیستم تولید دفاع از خود را داشته باشند.
کارشناس ارشد مسائل منطقه با بیان اینکه تا امروز این روند به جدیت دنبال شده است،گفت: اخیرا گروههای جهادی فلسطین یک نمایشگاهی از توانمندیهای جدید خود را برگزار کردند و موشکهای جدیدشان را که به سمت دریا شلیک کردند، نشان داد که موقعیتهای جدیدی پیدا کردند.
زارعی اضافه کرد: امروز مقاومت فلسطین میتواند تا بالاترین نقطه اسرائیل و پائینترین نقطه آن را مورد هدف قرار دهد و آسیب بزند.
وی تصریح کرد: اسرائیلیها برای اینکه نشان دهند میتوانند با مخالفت فلسطینیها، با شهرکسازیها از ساکنان این شهرکها دفاع کنند، آمدند حملاتی را متوجه نوار غزه کردند که البته حمله نوار غزه جدید نبود.
کارشناس ارشد مسائل منطقه تاکید کرد: اما ابتکاری که فلسطینیها این بار انجام دادند این بود که آنها از جنوب لبنان، یعنی از اردوگاههای فلسطینی پاسخ حمله اسرائیل را دادند و اسرائیل را مجبور کردند به سرعت درگیری را متوقف کند.
زارعی افزود: درگیری که روز پنجشنبه شروع شده بود روز جمعه، ارتش رژیم صهیونیستی طی بیانیهای اعلام کرد که ما از فضای جنگ خارج شدیم و نمیخواهیم درگیری را ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه این موضوع نشان دهندهی موفقیت راهبردی بود که فلسطینیها اتخاذ کردند،گفت: اسرائیل به شدت وحشت داشت از این که لبنان وارد فضای درگیری شود، هرچند اسرائیل یک پاسخ به فلسطینیها در جنوب لبنان داد، اما به سرعت ماجرا را جمع کرد و ترسید که گسترش دامنه این درگیری ممکن است برای اسرائیل قابل کنترل نباشد.
انتهای پیام/