صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۲ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۲
مدرس دانشگاه آزاد در گفتگو با آنا:

کاهش تولید نفت کشور‌های «اوپک پلاس» تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد

یک کارشناس صنعت نفت گفت: کاهش تولید نفت اوپک پلاس ارتباطی به وضعیت تولید و صادرات نفت ایران ندارد.
کد خبر : 840583

سعید رحیمی کارشناس صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا با بیان اینکه کاهش تولید نفت اوپک پلاس ارتباطی به وضعیت تولید و صادرات نفت ایران ندارد، گفت: ظرفیت تولید نفت ایران حدود ۵ میلیون بشکه در روز است و در حال حاضر میزان تولید نفت خام کشور به رقم ۳.۸ میلیون بشکه در روز می‌رسد که البته حدود ۱.۸ میلیون بشکه آن مربوط به مصرف پالایشگاه‌ها است. از آنجایی که ایران همچنان با تحریم‌ها نفتی رو به رو است، به هیچ عنوان در هیچ توافقی به طور رسمی یا غیر رسمی تولید و صادرات خود را کاهش نمی‌دهد.

وی ادامه داد: هرچه میزان عرضه نفت در بازار افزایش یابد، تقاضا کاهش یافته و قیمت رو به کاهش می‌گذارد. این کاهش قیمت موجب می‌شود رغبت برای سرمایه گذاری در این صنعت کاهش یافته و در دراز مدت با چالش جدی رو به رو شود.

به گفته مدرس دانشگاه آزاد، در حال حاضر تولید نفت ایران عمدتا از میادین غرب کارون و مناطق مرکزی است و بخش دیگری هم از حوزه دریایی تولید می‌شود. یکی از بخش‌هایی که تولید نفت از آن مهجور مانده است، لایه نفتی پارس جنوبی است. براساس برآورد‌های اولیه، نفت درجای لایه نفتی پارس جنوبی حدود ٧ میلیارد بشکه است، البته به عقیده برخی توان این لایه نفتی در ایران مطابق بخش قطری آن نیست.

این کارشناس صنعت نفت اظهار داشت: قرارداد توسعه این میدان به مدت ۲۰ سال و در چارچوب قرارداد جدید بالادستی مذاکره و نهایی شده است؛ طبق این قرارداد، سرمایه‌گذار باید تمامی منابع مالی لازم به‌منظور اجرای طرح شامل هزینه‌های مستقیم سرمایه‌ای، هزینه‌های غیرمستقیم و هزینه‌های بهره‌برداری را تأمین کند. در نتیجه این اقدام می‌توان به افزایش تولید نفت کشور کمک کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر