صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۲ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۲
حجت‌الاسلام ناصر رفیعی مطرح کرد:

شیوه تربیتی حضرت زهرا (س) برای امام حسن (ع)

یک کارشناس دینی گفت:‌ امام حسن (ع) مقید بود پای سخنرانی پیغمبر بیاید و سخنان حضرت (ص) را گوش دهد و وقتی به خانه بر می‌گشت،‌ حضرت زهرا (س) از او سؤال می‌کرد و امام حسن (ع) نیز گزارش می‌داد.
کد خبر : 840341
به گزارش خبرنگار دین و آئین خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی از کارشناسان دینی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی امام حسن (ع) بیان داشت: وجود مقدس رسول گرامی اسلام فرمودند: «أمَّا الحَسَنُ فَإِنَّهُ ابني و وَلَدي، و بَضعَةٌ مِنّي، و قُرَّةُ عَيني، و ضِياءُ قَلبي، و ثَمَرَةُ فُؤادي، و هُوَ سَيِّدُ شَبابِ أهلِ الجَنَّةِ، و حُجَّةُ اللّه ِ عَلَى الاُمَّةِ، أمرُهُ أمري، و قَولُهُ قَولي، مَن تَبِعَهُ فَإِنَّهُ مِنّي، و مَن عَصاهُ فَلَيسَ مِنّي»؛ هر که از او تبعیت کند از من تبعیت کرده است، هر که با او مخالفت کند با من مخالفت کرده است، «انت تفاحتی و انت حبیبی و مهجة قلبی»، تعبیرهایی است که پیامبر (ص) درباره امام حسن به کار بردند.
 
** هفت تکبیر از چه زمانی رسم شد؟
 
وی افزود: امام حسن مجتبی(ع) حدود هفت سال با پیغمبر گرامی اسلام (ص) بودند، اختلاف سنی‌‌شان هم با امام حسین (ع) خیلی کم است، کمتر از یک سال است. بنابراین هر دو با هم در مکتب رسول خدا (ص) آموزش دیدند، در روایت‌ها آمده است این هفت تکبیری که الان گاهی برای افتتاحیه می‌گویند، پیامبر (ص) آنقدر تکرار کردند تا امام حسن (ع) و امام حسین (ع) هم بتوانند این تکبیر را بیان کنند.

** جمله‌ای که رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام رفیعی گفتند

وی افزود:‌ من یک وقتی خدمت مقام معظم رهبری منبر بودم، بعد از منبر ایشان این جمله را فرمودند، شما هیچ فکر کرده‌اید بیست سال بعد از امیرالمؤمنین (ع) تا کربلا فاصله است، چهل و یک امیرالمؤمنین شهید شده است، شصت و یک امام حسین(ع)، این بیست سال امام حسین (ع)و امام حسن (ع) در مدینه حدیث خواندند، خطابه خواندند، سخنرانی کردند، تفسیر داشتند، کلاس داشتند، در کجا ثبت شده است؟ نگذاشتند.
 
این کارشناس دینی بیان داشت:‌ بعد رهبر انقلاب نکته ظریفی را اشاره کردند، فرمود: خیلی از اوقات شما می‌بینید امام سجاد(ع) یک حدیثی که می‌خواهند بگویند، می گوید: عن ابی، بابام امام حسین گفت، چرا؟ چون می‌‌خواهند این دعا را زنده کنند. یکی دیگر از اقدامات امام حسن (ع) دستگیری از شیعیان بود. در آن زمان ترور شیعه شکل گرفت. یک زمانی بود که بر مردم مدینه از نظر اقتصادی خیلی سخت می‌گذشت، امام حسن (ع) یک پشتوانه‌های مالی از مادرشان حضرت زهرا (س) و پدرشان امیرالمومنین (ع) داشتند. همچنین مردم هدایا و وقفیات خودشان را به حضرت (ع) می‌دادند و سفره کرامات حضرت (ع) همیشه گسترده بود.
 
** چرا همسایه یهودی امام حسن (ع) مسلمان شد
 
وی با اشاره به این حدیث امام حسن که فرمود: همسایه را احسان کنید تا مسلمانیتان حفظ شود، همسایه دیوار به دیوار امام حسن مجتبی (ع)، یک فرد یهودی بود، دیوار خانه امام (ع) به خاطر چاه خانه همسایه تخریب شده بود، یک روزی همسر آن یهودی به خانه امام حسن (ع) آمد و دید دیوار به خاطر آن نم، کج شده است. به خانه رفت و به شوهرش گفت: این چاه خانه ما باعث شده دیوار خانه فرزند رسول خدا (ص) خراب شود. آن بنده خدا برای عذرخواهی نزد امام حسن (ع) رفت. نحوه مراعات و آداب همسایه‌داری امام حسن (ع) باعث شد آن فرد یهودی مسلمان شود.
 
** شیوه تربیتی حضرت زهرا (س) برای امام حسن (ع)
 
حجت‌الاسلام رفیعی ابراز داشت: امام حسن (ع) مقید بودند پای سخنرانی پیغمبر بیایند و سخنان حضرت (ص) را گوش دهند و وقتی به خانه بر می‌گشتند،‌ حضرت زهرا (س) از ایشان سوال می‌کردند و او نیز گزارش می‌داد. از نظر نظام تربیتی این‌ها خیلی مهم است که در واقع فرزند اهمیت به مسجد، اهمیت به گوش دادن، تقویت حافظه، قدرت بیان را به دست بیاورد.
 
** وقتی پیامبر (ص) اول به امام حسن (ع) ظرف آب را دادند
 
وی ادامه داد: زمانی امام مجتبی (ع) بچه بود از خواب بیدار شد، طلب آب کرد، پیغمبر (ص) یک مقداری شیر برایش آوردند تا حضرت رفت، این شیر را بیاورد، امام حسین (ع) هم کودک بود بیدار شد، ایشان هم طلب آب کرد، بچه هستند دیگر هر دو، به طرف ظرف آب آمدند، پیغمبر دستشان را جلوی امام حسین (ع) گرفتند، شیر را به امام حسن (ع) دادند. حضرت زهرا (س) این صحنه را دیدند و گفتند: بابا جان! حسین کوچک‌تر است، ایشان هم تشنه است! حضرت (ص) فرمود: اول او آب خواست، نوبت این است، این از نظر نظام تربیتی بسیار مهم است. این گونه تربیت، بچه‌ها را بارور و پویا می‌کند.
 
** نقش امام حسن (ع) در فتح مکه در زمان پیامبر (ص)
 
این کارشناس دینی اظهار داشت: در واقعه فتح مکه وقتی ابوسفیان تمام درها را به روی خودش بسته دید و متوجه شد که پیامبر (ص) بنا دارد طبق صلح حدیبیه مکه را فتح کند. ابوسفیان پیش پیامبر آمد تا حضرت را از حمله منصرف کند، هر چه اصرار کرد پیامبر (ص) قبول نکرد. آن زمان امام حسین پنج ساله بودند، ابوسفیان امام حسن را بلندکرد و گفت: یا رسول الله این شفیع شود، به خاطر این آقازاده که خیلی دوستش داری، شما قبول کنید از این حمله منصرف بشوید.
 
وی گفت: در اینجا امام مجتبی (ع) زبان باز کرد، گفت: من هیچ وقت شفیع تو نمی‌‌شوم مگر اینکه مسلمان شوی، در این صورت پیغمبر به شما کاری ندارد. ابوسفیان ولو ظاهری مسلمان شد، پیغمبر هم مکه را رها کرد و به مدینه بازگشت.
 
** بیش از یک جلد از تفسیر امام حسن (ع) برای ما باقی نمانده است
 
حجت‌الاسلام رفیعی در ادامه گریزی به دوران امامت امام حسن (ع) زد و خاطرنشان کرد: آغاز چهل و یک هجری آغاز امامت امام حسن مجتبی است که 10 سال طول کشید. امام حسن (ع) در این دوره به تربیت شاگرد همت گماردند. بسیاری از افرادی که در کربلا در رکاب امام حسین (ع) بودند، شاگرد مکتب امام حسن (ع) بودند. نقش دوم مهم امام مجتبی(ع) آموزش معارف شیعی و آموزش قرآن بود، مع الاسف تمام کلمات، تفسیر و سخنان ایشان را جمع آوری کردند با زحمت، صد صفحه، هشتاد صفحه بیشتر نیست، یعنی یک جلد بیشتر نمانده است، بسیاری از را از بین بردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر