صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۱ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل

جامعه عشایری الگوی موفق رابطه انسان و محیط است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در جمع خبرنگاران هدف از برگزاری ششمین جشنواره ملی کوچ عشایر را معرفی الگوی موفق رابطه انسان و محیط عنوان کرد.
کد خبر : 84034

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، نشست خبری جشنواره کوچ عشایر با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مدیر کل امور عشایری استان و اصحاب رسانه صبح امروز 20 اردیبهشت ماه سال جاری در محل سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد.


در این نشست خبری کریم حاجی زاده، فعالیت های عمومی زیرشاخه اقتصاد کشاورزی را اقتصاد تنزیلی با تولید ثروت اندک توصیف کرد و گفت: دنیای امروز صنعت کشاورزی را یا کاملا صنعتی و مدرنیزه می کند یا درصورتی که زیرشاخه آن هنوز ماهیت سنتی دارد آنرا به یک اقتصاد تکمیلی از جمله صنعت گردشگری متصل می کند تا ضمن نگه داشتن خانوارهای درگیر اقتصاد کشاورزی در جغرافیای محل زندگی خود، اقتصاد آنان را نیز توانمند سازد.


وی برگزاری جشنواره ملی کوچ عشایر را محفل و فرصتی برای اتصال این اقتصاد تکمیلی به جامعه زحمت کش و مؤثر جامعه عشایری و روستایی جهت تقویت اقتصاد آنان و معرفی سبک زندگی این جامعه عنوان کرد که توانسته اند نحوه زندگی خود با طبیعت را در طول چند هزار سال تاکنون تنظیم کنند.


حاجی زاده حفاظت از زیست کره و اهمیت بنیادی مسائل زیست محیطی را اولویت نخست برنامه ریزی های بشر در دنیای امروز بیان کرد و اظهار داشت: در این راستا جامعه عشایری الگوی موفق رابطه انسان و محیط به شمار می رود چراکه نظام اجتماعی و اقتصادی آن برای ارائه الگوی مناسب جهت جدید کردن سیاست های اصلی دنیای امروز با استفاده از سبک ها و روش های قدیمی بسیار تعیین کننده است.


به گفته این مقام مسئول، در روستاهای کشورهای پیشرفته دنیا که مقرر شده کشاورزان ساکن آن روستاها با اقتصاد کشاورزی زندگی کنند با خارج کردن تمام ماشین آلات صنعتی و زندگی کردن به شکل سنتی همانند زمان های پیش از وقوع انقلاب صنعتی، توانسته اند با افزایش راندمان تولید به جای کود، با تولید محصولات ارگانیک، 10 برابر قیمت محصولات صنعتی فروش داشته باشند که این امر با استقبال بی شمار مشتریان در دنیا مواجه شده است.


وی ادامه داد: برگرداندن زندگی جامعه روستایی به سبک سنتی و خارج کردن ماشین آلات صنعتی از این جامعه در واقع جاذبه ای برای جامعه صنعتی و شهرنشینی جهت آشنایی با نحوه فعالیت انسان و محیط ایجاد خواهد کرد که این امر ضمن اتصال اقتصاد تکمیلی با عنوان صنعت گردشگری به جامعه عشایری و روستایی جهت توانمند سازی اقتصاد این قشر باعث ایجاد تعامل فرهنگی بین دو جامعه نیز خواهد شد.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین در مورد کوچ عشایر و تبعات زیست محیطی آن سخن گفت و اظهار داشت: کوچ عشایر تابع اراده فرد نیست بلکه وابسته به شرایط اقلیمی است که جامعه عشایر را از منطقه گرمسیر قشلاق به منطقه سردسیر ییلاق کوچ می دهد و در واقع ضرورتی است که طبیعت حیوان، انسان، گیاه آنرا سازمان داده است.


مدیرکل امور عشایری استان نیز با بیان اینکه ششمین جشنواره کوچ عشایر با رویکرد حفظ اصالت و فرهنگ و آداب و رسوم جامعه عشایری در 22 اردیبهشت ماه سال جاری در روستای روح کندی بخش جعفرآباد شهرستان بیله سوار برگزار می شود، بیان داشت: شناساندن فرامرزی و برون مرزی جامعه عشایری ایل شاهسون به عنوان سومین ایل پرجمعیت در بین 90 ایل کشور به دو جامعه شهری و روستایی از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.


قادر هندمند اجرای کوچ، مراسم عروسی و حنابندان نمادین عشایر، برپایی 12 سازه آلاچیق و 30 غرفه را از جمله بخش های ششمین جشنواره ملی کوچ عشایر در جهت معرفی آداب و رسوم و نحوه زندگی و معیشت جامعه عشایر برشمرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر