۳۷۸۴ واحد صنفی به دلیل تخلفات بهداشتی پلمب شدند
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، جعفر جندقی گفت: بازرسان بهداشت محیط در برنامه سلامت نوروزی ۱۴۰۲ از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ لغایت ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ به صورت فعال وضعیت بهداشتی مراکز اقامتی، مراکز و اماکن بین راهی، پایانههای مسافربری، مراکز تهیه و توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی را بررسی و نظارت کردند.
وی ادامه داد: در این مدت یک میلیون و ۱۳ هزار و ۸۶۹ مورد بازرسی و تعداد ۴۲۱ هزار و ۶۶ مورد کلرسنجی از آبهای آشامیدنی انجام شد و مقدار ۷۶۶ هزار و ۲۲۴ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته نیز معدوم سازی شد.
جندقی اعلام کرد: به طور متوسط ۳۳۵۵ بازرس در روز در قالب ۱۸۱۰ اکیپ بازرسی و نظارتی بر وضعیت بهداشت محیط و بهداشت مواد غذایی مراکز اقامتی، مراکز و اماکن بین راهی، پایانههای مسافربری، مراکز تهیه و توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی نظارت داشتند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد: در این مدت ۹۲۳ هزار و ۸۸۴ مورد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و۵۱ هزار و ۸۸۰ مورد بازرسی از سامانههای آبرسانی و تعداد ۳۸ هزار و ۱۰۵ بازرسی مشترک با سایر دستگاهها و سازمانها و اصناف انجام شده است.
وی اضافه کرد: ۲۰ هزار و ۴۹۴ واحد صنفی به دلیل عدم رعایت استاندارد و موازین بهداشتی به مراجع قضائی معرفی شدند و ۳۷۸۴ واحد نیز تعطیل شدند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: تعداد ۱۶۱۴۷ موارد به شکایات مردمی رسیدگی شده است. با همکاری شهرداریها ۱۱۸۸۹ مورد دستفروشان دوره گرد مواد غذایی جمع آوری شد. تعداد ۷۲۸۰۲ مورد برنامه آموزشی برای اصناف و مردم برگزار شد و به تعداد ۴۷۳۵۹۶ نفر آموزشهای لازم ارائه شده است.
وی افزود: با تجهیز بازرسان بهداشت محیط به وسایل پرتابل بررسی بهداشت محیط و بهداشت مواد غذایی تعداد ۶۵۳۰۲۶ مورد سنجش صورت گرفت و تعداد ۱۰۹۶۶ مورد نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک انجام شد. همچنین از ۵۱۸۸۰ سامانههای آبرسانی بازرسی شد و تعداد ۲۴۶۳۹ نمونه برداری میکروبی و تعداد ۴۲۱۰۶۶ مورد کلرسنجی از آب آشامیدنی انجام شد.
انتهای پیام/