صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۳ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

راهکارهای «مهار تورم و رشد تولید» از نگاه یک عضو هیئت علمی دانشگاه

عباس جعفری راهکار‌های کنترل تورم در کشور را تشریح کرد و گفت: در کنار توسعه صنایع، هدایت دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌های نسل چهارم و مشارکت در بخش‌های صنعتی باعث تولید ثروت در کشور می‌شود.
کد خبر : 840034

عباس جعفری‌دستنایی مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و عضو هیئت علمی گروه عمران این واحد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به شعار سال ۱۴۰۲ که توسط رهبر انقلاب با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» با تشریح راهکار‌های علمی کنترل تورم در کشور اظهار کرد: توسعه بازار‌های مالی، محدود ساختن فعالیت‌های غیرتولیدی و سوداگری به‌ویژه در بازار‌های اقلامی مانند خودرو، مسکن و مواد اولیه مورد نیاز بنگاه‌های تولیدی از طریق اخذ مالیات‌های تصاعدی از درآمد‌های حاصل از این فعالیت‌ها و تشویق جریان نقدینگی فعال از این بازار‌ها به بازار سرمایه و فعالیت‌های مولد ازجمله راهکارهای مهار تورم است.

وی افزود: مبارزه جدی با رانت در چهار مؤلفه نفت، گاز، سیمان و فولاد در کشور، مبارزه با قاچاق کالا در راستای حمایت از صنایع و بنگاه‌های تولیدی داخلی، صیانت از بازار‌های داخلی، ارائه گزارش‌های شفاف و گسترش ارتباط دولت با رسانه‌ها، مطبوعات و خبرگزاری‌ها در راستای تغذیه مناسب و به هنگام اطلاعاتی آحاد جامعه و جلوگیری از شکل‌گیری و ترویج بی‌اعتمادی، شایعات و القای ناامیدی در فضای مجازی از دیگر راهکارهای مهار تورم است.

مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: افزایش قیمت حامل‌های انرژی در۶ کشور مالزی، اندونزی، غنا، کلمبیا، زیمباوه و ترکیه مورد بررسی قرار گرفته و نتایج مطالعه آنها حاکی از آن بوده که در همه این کشور‌ها افزایش قیمت حامل‌های انرژی بر رفاه خانوار و تولید بنگاه‌های اقتصادی اثر منفی داشته و منجر به رشد تورم شده است. بسیاری از کارخانه‌ها و صنایع کشورمان به دلیل گران شدن سوخت‌های فسیلی نفت و گاز و ... تعطیل یا نیمه تعطیل شده‌اند؛ بنابراین تعدیل و تثبیت قیمت یارانه‌های انرژی می‌تواند بر رونق بنگا‌های اقتصادی و کاهش تورم در کشور اثرگذار باشد.

 

جعفری‌دستنایی عنوان کرد: توسعه کارآفرینی و اشتغال روستایی پایدار در تثبیت بازار کار روستایی، جلوگیری از مهاجرت، آمایش سرزمین، شناسایی مزیت‌های نسبی توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی هر استان در راستای توسعه اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، ترویج و آمایش در بخش کشاورزی به‌عنوان محور استقلال در اصلاح، تغییر الگوی کشت و کاشت محصولات مطابق با تقسیمات و الگو‌های کشت هدفمند کشور می‌تواند از دیگر راهکارهای مهار تورم باشد.

وی مطرح کرد: در کنار توسعه صنایع، توسعه و ترغیب دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌های نسل چهارم که خود نه تنها به‌عنوان بنگاه علمی و تحقیقاتی و اجرایی در تولید علم هستند با صنعتی شدن و مشارکت در بخش‌های صنعتی باعث تولید ثروت در کشور می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بیان کرد: توسعه صنایع تبدیلی و پتروشیمی در کشور، جلوگیری از خام فروشی، تولید خوراک دام استاندارد و بهینه در کشور، بالابردن سطح تولید و حمایت از تولیدکنندگان داخلی که اکنون با ارز گران از کشور‌های دیگر خریداری می‌کنند، ارتقای سطح دیپلماسی و سیاست خارجی در ایجاد زمینه مناسب برای عقد تفاهم‌نامه‌ها و قرارداد‌های خارجی در جا‌هایی که خلأ داریم و اخذ وام از بانک جهانی برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب در راستای توسعه و استفاده از انرژی‌های نو و پاک از راهکارهای رشد تولید است.

جعفری‌دستنایی اضافه کرد: بسیاری از اقلام صنعتی و قطعات صنعتی به دلیل تحریم بودن و عدم تبدیل ریال به یورو و دلار، امکان واردکردن و خرید آنها در کشور وجود ندارد؛ بنابراین می‌توان با ایجاد و افزایش تعاملات سیایت خارجی به سبک و شیوه کالا به کالا و تهاتری معاملات خارجی انجام داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر