صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۸ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲

راهنمای انتخاب فلزات رنگین

اگر بخواهیم در دسته بندی کلی بگوییم، همه فلزات به جز آهن جزء فلزات رنگی طبقه بندی می شوند. کشور ما ایران از نظر این فلزات غنی است و در حال حاضر در صنایع مختلف از آنها استفاده می شود.
کد خبر : 839974

به گزارش خبرگزاری آنا، اگر بخواهیم در دسته بندی کلی بگوییم، همه فلزات به جز آهن جزء فلزات رنگی طبقه بندی می شوند. کشور ما ایران از نظر این فلزات غنی است و در حال حاضر در صنایع مختلف از آنها استفاده می شود.

فلزات رنگین از جمله شمش منیزیم در طبیعت یافت می شوند و در رنگ های مختلفی مانند طلایی، مسی، نقره ای، قهوه ای و غیره وجود دارند که هر کدام برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. دلیل نامگذاری این فلزات دقیقا به دلیل رنگ و تنوع آنهاست. در ادامه مقاله با انواع فلزات رنگین و کاربرد آنها آشنا می شویم. با آریا متال همراه باشید.

انواع فلزات رنگین

فلزات رنگی در انواع مختلفی وجود دارند که عبارتند از:

فلز آلومینیوم

آلومینیوم یکی از پرکاربرد ترین فلزات در صنعت است. این فلز جزو فلزات رنگین طبقه بندی می شود و وزن آن در حدود 2.7 اعلام شده است که به میزان قابل توجهی کم است، بنابراین به عنوان یک فلز سبک نیز شناخته و در صنعت هوانوردی استفاده می شود زیرا وزن هواپیما از اهمیت بالایی برخوردار است.

دمای ذوب این فلز بالا و در حدود 658 درجه سانتیگراد است. از این نظر می تواند مقاومت بالایی در برابر حرارت از خود نشان دهد. یکی دیگر از ویژگی های آلومینیوم انتقال برق و حرارت است. آلومینیوم فلزی با سایر فلزات رنگی یا با فلزات آهنی ترکیب می شود و از ترکیب آنها آلیاژهای مختلفی تولید می شود که بسیار سودمند و مفید است.

یکی از مزایای آلومینیوم نسبت به مس این است که قوی تر و مقاوم تر در برابر خوردگی و فرسودگی است. حتی برخی از آلیاژهای آلومینیوم استحکام بالاتری نسبت به فلزات آهنی دارند و به همین دلیل است که از آنها در ساختمان سازی استفاده می شود.

فلز مس

مس یکی از متداول ترین فلزات رنگین است که قدمتی به قدمت تاریخ بشر دارد و در طبیعت نیز یافت می شود. مس قرمز و براق است و درخشندگی خاصی دارد. وزن اعلام شده آن حدود 8.9 است و در دمای 1084 درجه سانتیگراد ذوب می شود که به معنای مقاومت بالای این فلز در برابر حرارت است.

روش تولید مس به این صورت است که سنگ معدن را در کوره های مخصوص حرارت می دهند تا مس موجود در آن ذوب و خارج شود. البته مواد اضافی (تا 99.99 درصد) به مذاب حاصل اضافه می شود. برای خالص سازی مس باید از روش خاصی به نام الکترولیز استفاده شود.

مس در برابر پوسیدگی و خوردگی مقاومت بالایی دارد، اکسید نمی شود و زنگ نمی زند. دلیل این امر این است که وقتی مس در معرض شرایط جوی قرار می گیرد، لایه بیرونی آن اکسید می شود و همان لایه نقش محافظتی به خود می گیرد، به طوری که لایه های زیر محافظت می شوند. مس در دسته فلزات رنگی به عنوان فلزی مقاوم در برابر خوردگی، خمش و خزش شناخته می شود.

فلز روی

از گذشته تا به امروز فلز روی در زندگی بشر استفاده شده. در گذشته از این فلز برای ساخت زره جنگی استفاده می شد. این فلز رنگ مایل به آبی دارد و یکی از پرکاربردترین فلزات رنگین به شمار می رود و همچنین بر روی قطعاتی که دارای شکستگی هستند بسیار براق است.

تولید فلز روی با ذوب سنگ معدن انجام می شود تا فلز روی ذوب شده و در آن ریخته شود. روی فلزی برای ساخت آلیاژهایی مانند برنز، برنج و لحیم کاری استفاده می شود. این فلز وزنی در حدود 7.3 دارد و در دمای 419 درجه سانتیگراد ذوب می شود، یعنی در برابر حرارت نسبتاً مقاوم است اما به اندازه مس نیست.

اگرچه این فلز شکننده است اما در محیط های مساعد مقاومت بالایی در برابر اکسیدها و زنگ زدگی دارد.این فلز به طور گسترده در ورق فولادی گالوانیزه، برنج، برنز و همچنین برای لحیم کاری استفاده می شود.

فلز نیکل

یکی دیگر از فلزات رنگین، فلز نیکل است که کاربرد زیادی دارد و به عنوان یک فلز نسبتاً سخت در طبیعت یافت می شود. رنگ نیکل بین سفید و نقره ای است و در دمای 1435 درجه سانتیگراد ذوب می شود. به دلیل نقطه ذوب بسیار بالا، مقاومت بسیار بالایی در برابر تأثیرات جوی موجود نشان می دهد. وزن اعلام شده نیکل حدود 8.9 است که از ترکیب فلزات آهن و منیزیم به دست می آید.

این فلز در موارد زیر کاربرد دارد:

  • صنایع الکترونیک، سیم و کابل این صنعت
  • ساخت لوله از نیکل و مس
  • نمک زدایی گیاهان
  • تبدیل آب شور به آب مایع
  • ساخت سکه
  • فولاد نیکل برای زره ​​و کلید
  • تولید آلیاژهای نیکروم و پرمالیاژ و آلیاژهای مس
  • ساخت شیشه‌های به رنگ سبز
  • نقش محافظتی برای فلزات دیگر
  • کاتالیزور هیدروژنه کردن روغن های گیاهی
  • ایجاد آلیاژ آهن و نیکل با خواص مغناطیسی در باتری های قدرتمند ادیسون

فلز سرب

سرب یکی دیگر از فلزات رنگین و خاکستری است که وزن زیادی دارد و اندازه آن حدود 11.34 است. سرب در 337 و نسبتاً کم ذوب می شود. جنس سرب نرم است و به دلیل انبساط طولانی در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این فلز در اثر اکسیداسیون در هوا زنگ می زند و پوسته خاکستری نازکی سطح آن را می پوشاند.

فلز برنز

هر دو برنز و برنج فلزات رنگی هستند که خواص مشابهی دارند، اما رنگ برنز تیره تر است و بیشتر به سمت مس متمایل می شود. برنز در واقع آلیاژی است که از 90 درصد مس و 10 درصد قلع ساخته شده است. وزن مخصوص آن 5.8 است و در دمای 930 درجه سانتیگراد ذوب می شود.

فلز قلع

قلع یکی از فلزات رنگی است که رنگ سفید مایل به آبی دارد. وزن قلع حدود 7.3 است و در دمای 232 درجه سانتیگراد ذوب می شود. این فلز قابلیت انبساط بالایی دارد و به راحتی خم می شود. جنس آن نرم و مقاوم در برابر پوسیدگی و اسید است. قلع نیز از سنگ معدن استخراج می شود و در شمش هایی با وزن 25 تا 45 کیلوگرم به فروش می رسد. در زمینه لحیم کاری نرم و آبکاری فلز مس برای سفید کردن استفاده می شود.

کاربرد فلزات رنگین

فلزات رنگی برای طیف گسترده ای از کاربردهای تجاری، صنعتی و مسکونی استفاده می شود. استفاده از هر کدام با توجه به خواص مکانیکی آنها تعیین می شود، از جمله اینکه چقدر فلز می تواند به راحتی شکل بگیرد و اینکه آیا این خواص در فرآیند تغییر می کند یا خیر. بسیاری از خواص فلزات آهنی را می توان در مواد غیر آهنی نیز یافت.

به عنوان مثال، آلیاژهای آلومینیوم یا تیتانیوم می توانند در برخی موارد جایگزین فولاد شوند یا می توان خواص مغناطیسی آهن را با عناصر کبالت و نیکل ایجاد کرد. با این حال، از آنجایی که فلزات رنگین اغلب گران تر هستند، به دلیل خواص منحصر به فرد خود معمولاً به عنوان جایگزینی برای فولاد استفاده می شوند.

این ویژگی ها شامل وزن سبک، رسانایی، مقاومت در برابر خوردگی و خواص غیر مغناطیسی است. فلزات رنگین نیز نرم تر و چکش خوارتر از فلزات آهنی هستند، به این معنی که می توان از آنها برای زیبایی مانند طلا و نقره استفاده کرد.

شمش منیزیم

شمش منیزیم تولید شده از منیزیم هشتمین عنصر فراوان و رایج در طبیعت است. عنصر تشکیل دهنده این شمش حدود 2 درصد وزن پوسته زمین را تشکیل می دهد و به عنوان سومین عنصر فراوان در آب دریا نیز شناخته می شود. منیزیم به عنوان جزئی از شمش های منیزیم در مواد معدنی مانند دولومیت، مگنتیت و ... با درصد وزنی قابل توجهی یافت می شود. پس از آهن و آلومینیوم، منیزیم سومین عنصر فلزی فراوان در پوسته زمین است. بررسی بیشتر در وبسایت آریا متال.

قیمت فلزات رنگین

یکی از بازارهای بزرگ فلزات رنگی بوس لندن است که در آن فلزات رنگی مانند مس، روی و ... معامله می شود، این بورس و به خصوص قیمت فلزات رنگین مانند مس، روی و ... ، ارتباط مستقیمی با نوسانات قیمت در بازار انرژی دارند زیرا نقش بسیار مهمی در تولید فلزات انرژی زا دارد و در چرخه تولید این فلزات از سوخت های فسیلی استفاده می شود.

نوسانات قیمت فلزات رنگین به دلیل خرید و فروش و همچنین سرمایه گذاری مردم در این بخش ها بسیار حائز اهمیت است. کنترل این نوسانات در ایجاد بستری پایدار در این حوزه برای جلوگیری از خسارات احتمالی ضروری است.

 برای استعلام خرید از چند فروشگاه یا کارخانه معتبر قیمت بگیرید و با توجه به کیفیت مورد نظر خود بهترین قیمت را انتخاب کنید.

ما سعی کرده ایم تمامی نکات مهم و کاربردی را در قالب راهنمای خرید انواع فلزات رنگین به شما عزیزان ارائه کنیم. آریا متال به عنوان فروشنده محصولات ریخته گری در خدمت شما مشتریان عزیز می باشد.

در این مقاله با انواع فلزات رنگین آشنا شدیم و متوجه شدیم که هر کدام در چه مناطقی کاربرد دارند. اگر سوال یا نظری دارید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

جهت بررسی تکمیلی به وبسایت آریا متال مراجعه فرمایید.

https://aria-metal.com/non-ferrous-metals/

 

انتهای رپرتاژ خبری/

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 2 نظر
شهروزعمادی
10:44 - 1402/01/27
متاسفانه قیمت دلار باعث شده فلزات و آهن افزایش قیمت زیادی داشته باشند
محمدرضا اکبری
13:32 - 1402/01/15
با تشکر از توضیحات منصفانه و کامل