صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۳۴ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۲
توصیه یک روانشناس

نمایشگرها برای کودکان زیر 6 سال ممنوع شود

نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، کودکانی که به طور مرتب به صفحه نمایش تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانه‌ها خیره می‌شوند، نسبت به جوانانی که از آن‌ها استفاده نمی‌کنند، تحریک پذیرتر و دارای تمرکز و حافظه بدتری هستند.
کد خبر : 839949

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، کودکانی که به طور مرتب به صفحه نمایش تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانه‌ها خیره می‌شوند نسبت به جوانانی که از آن‌ها استفاده نمی‌کنند، تحریک پذیرتر و دارای تمرکز و حافظه بدتری هستند.

براساس این شواهدی که توسط آلوارو بیلبائو، روانشناس اعصاب ذکر شده، تکنولوژی در همه جا وجود دارد در حالی که نمی‌توانیم و نباید تکنولوژی را به طور کامل ممنوع کنیم، اما می‌توانیم محدودیت‌هایی را برای فرزندانمان تعیین کنیم تا برخی از اثرات منفی را کم کنیم؛ ایجاد محدودیت استفاده از وسایل دیجیتالی لازمه حفظ سلامت کودکان است و باید به تدریج به زندگی آنها راه پیدا کند. 

آکادمی طب اطفال آمریکا نیز پیش از این در آخرین دستورالعمل تربیت کودک ارائه شده توسط این سازمان، مشاهده صفحات نمایشی اعم از تلفن همراه، تبلت، مانیتور و تلویزیون را برای کودکان زیر دو سال به هر میزانی ممنوع کرد. این تصمیم گیری بر اساس جدیدترین تحقیقی است که روان شناسان این مرکز روی ذهن کودکان انجام داده اند.

به گفته کارشناسان، از رایج ترین تاثیرات منفی نگاه کردن به تلویزیون و تلفن همراه برای کودکان کسب توانایی کمتر برای خواندن در زمان مدرسه و صدماتی روی حافظه کوتاه مدت است و حتی باعث مشکلاتی همچون نداشتن توانایی برای تمرکز، توجه و خواب راحت می شود. راه‌یابی این وسایل به زندگی کودکان باید زمانی اتفاق بیفتد که مغز آنها از نظر احساسی کمی بیشتر رشد کند و همچنین توانایی کنترل خود را بهبود بخشد.

مطالعات متعدد نشان می دهد کودکانی که زمان بیشتری را جلوی صفحه نمایش می گذرانند بیشتر در معرض مشکلات رفتاری یا افسردگی دوران کودکی هستند.

بر اساس یافته‌های جدید، آنها همچنین ممکن است به طور ناسالم به دستگاه های دارای صفحه نمایش وابسته شوند و علاقه خود را به سایر فعالیت هایی که برای توسعه توانایی آنها مفیدتر است از دست بدهند.

بیلبائو که در بیمارستان جانز هاپکینز در ایالات متحده آموزش دیده است، می نویسد: «من هیچ برنامه ای برای کودکان در تلفن همراه یا تبلت خود ندارم؛ گاهی اوقات فرزندان من از تلفن همراه استفاده می‌کنند تا عکس‌های تعطیلاتمان یا روزی که کیک درست کرده‌ایم نگاه کنند و با هم این کار را انجام می‌دهیم، اما کودکان اجازه بازی با تلفن همراه و وسایل این‌چنینی را ندارند».

سازمان جهانی بهداشت می گوید که کودکان زیر پنج سال نباید بیش از یک ساعت در روز از صفحه نمایش استفاده کنند، در حالی که توصیه می کند نمایشگرها برای کودکان زیر دو سال ممنوع شود.

با این حال و بعد از دو سالگی ماجرا تغییر می کند و بعضی از برنامه های آموزشی می تواند به کودک کمک کند. مثلا کارتون هایی که از کودک سوال می پرسد و ذهن او را درگیر می کند و در پایان خودش جواب آن سوال را می دهد، به شدت کمک کننده هستند. در عین حال به والدین توصیه می شود که زمان تماشای تلویزیون را به ساعت هایی موکول کنید که بتوانید در کنار کودک تان باشید تا درباره چیزی که می بیند، با یکدیگر گفت و گو و به او کمک کنید تا آن را به خوبی درک کند. 

انتهای پیام/

برچسب ها: روانشناس کودکان
ارسال نظر