صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۹ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

چرا کشور‌های عضو اوپک پلاس تصمیم به کاهش تولید نفت گرفتند؟

یک کارشناس حوزه بین الملل نفت گفت: تخفیف ویژه روس‌ها به خریداران نفتی خود بعد از جنگ اوکراین و شیوع موج جدید کرونا، موجب شد تا اوپک‌پلاس به کاهش تولید خود رضایت دهد.
کد خبر : 839907

محمد ابراهیمی اصل، کارشناس حوزه بین الملل نفت در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به تصمیم ناگهانی اوپک پلاس درباره کاهش تولید نفت خود به میزان یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز، گفت: پس از جنگ اوکراین و روسیه و ایجاد محدودیت‌های تحریمی برای خرید نفت روسیه به عنوان دومین تولیدکننده نفت جهان، این کشور، نفت خود را با تخفیف‌ها و شرایط ویژه در اختیار خریداران قرار داد. این تخفیف‌ها موجب شد تا مشتریان سایر بازار‌ها از جمله نفت عربستان، ایران، امارات متحده عربی، آمریکا و ... به سمت بازار روسیه روانه شوند؛ بنابراین شاهد کاهش قیمت نفت خام از زمان جنگ روسیه و اوکراین بودیم.

وی ادامه داد: در نتیجه این روال، وزارت خزانه داری آمریکا در راستای نجات صنعت نفت خود و البته کل بازار نفت جهانی وارد میدان شد و از روسیه خواست تا برای نفت خود سقف قیمتی در نظر بگیرد و رقم ۶۰ دلار برای هر بشکه را به عنوان سقف قیمتی، مشخص کرد. در این میان روسیه که از دخالت آمریکا عصبانی شده بود، اعلام کرد که کرملین، به تنهایی درباره نوع عرضه و قیمت گذاری نفت خود تصمیم گیری می‌کند.

به گفته ابراهیمی اصل، هرچند روسیه با هدف حفظ استقلال خود، چنین اظهارنظری را اعلام کرد، اما خود روس‌ها به نیکی می‌دانستند که این اقدام عرضه نفت زیر قیمت حقیقی خود، بی شک به ضرر صنعت نفت این کشور است؛ اما طبیعتا چاره‌ای نداشتند.

این کارشناس حوزه بین الملل نفت با بیان اینکه ضعف قیمتی نفت تنها به نفت خام آسیب نمی‌زند، اظهار داشت: کاهش قیمت نفت، تمایل به سرمایه گذاری در کل این صنعت را کاهش می‌دهد و این اقدام به مرور زمان موجب آسیب جدی به بخش بالادستی و پایین دستی می‌شود. از سویی دیگر ماه‌ها است که موج جدیدی از شیوع کرونا از چین آغاز شده که اعمال محدودیت‌ها را نیز در پی داشت؛ بنابراین این تقاضا در بزرگترین بازار مصرف نفت خام به طور قابل توجهی رو به کاهش می‌گذارد.

وی توضیح داد: این دو عامل باعث شد تا ترس بر بازار نفت سایه افکند؛ بنابراین اوپک پلاس که روسیه، بزرگترین تولیدکننده آن است، تصمیم به کاهش تولید خود گرفت تا به مرور زمان مازاد نفت موجود در بازار به مصرف رسیده و کاهش یابد. به این ترتیب می‌توانیم شاهد بازگشت منطق و البته جذابیت به صنعت نفت در همه کشور‌های نفتی باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر