از ارائه ایده «لاک پاککن گیاهی» تا افزایش جذب دانشجو در کدرشتههای صنعتی
سمنبر میرزایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، اولویتها و برنامه اصلی سال ۱۴۰۲ این دانشگاه را تشریح و بیان کرد: با توجه به نیاز شهر به نیروی کار متخصص و متعهد، تلاش دانشگاه در راستای تقویت بنیه علمی و آموزش و مهارتی افراد است و در این بین از توان استادان، متخصصان متعدد و کارگاههای موجود در دانشگاه، شهرستان و استان استفاده خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند عنوان کرد که کد رشتههای مورد نیاز شهرستان زرند که در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی سنجیده شد مانند رشتههای حقوق، مهندسی مکانیک، مدیریت کسب و کار، مددکاری اجتماعی و ... به جذب دانشجو درسال تحصیلی منجر شد و این مهم دستاورد خوبی است.
این مسئول با تبیین فعالیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: این دانشگاه با همت و تلاش مضاعف به بخشی از مهمترین اهداف خود دست یافت و تا حد مطلوب و مورد انتظار برای رسیدن به دانشگاه موفق در همه حوزهها و پرورش دانشآموختگان در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی راه طولانی در پیش دارد؛ اما گامهایی هرچند کوچک و امیدوارکننده برداشته است.
وی اضافه کرد: در حوزه علمی و پژوهشی با تشکیل هستههای پژوهشی موفق به حضور در رویداد عصر امید استانی و کشوری ۱۴۰۱ با محصولات فناورانه شدیم و از انواع ایدهها، ایده «لاک پاککن گیاهی» بدون هیچگونه عارضه و خمیر دندان زغالی را به نمایشگاه رویداد در مصلای تهران معرفی و ارسال کردیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند عنوان کرد: در مرحله اولیه رویداد عصر امید طرحهای دریافتی در بخشهای مختلف استارتآپ، ایدهآرا و چالشهای فناوری به دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند ارسال و پس از داوری، برندگان هر بخش به استان معرفی شدند و در نهایت طرح تولید مواد آرایشی و بهداشتی در داوری استانی نیز برنده شد و جواز حضور در رویداد عصر امید را کسب کرد.
میرزایی درباره اینکه در سال ۱۴۰۱ چه اندازه در بسترسازی اشتغال دانشبنیان و توسعه فعالیتهای دانشبنیان موفق بودهاید؟ چنین پاسخ داد: با توجه به وجود صنایع متعدد بهخصوص فولاد و معادن در شهرستان زرند، دانشگاه در بسترسازی اشتغال دانشبنیان و توسعه فعالیتهای دانشبنیان با تربیت جوانان علاقهمند در رشتههای مهم مرتبط با صنعت و امور زیرساختی نقش مهمی دارد و اگر مستقیم در زمینه اشتغال دانشبنیان نقش محسوسی ندارد با تربیت نیروی انسانی متخصص و خبره در این مسیر نقشآفرین است.
وی در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر اینکه در تحقق برنامههای سند تحول و تعالی دانشگاه با توجه به مفاد ابلاغی سند در سال ۱۴۰۱ چقدر موفق بودهاید؟ توضیح داد: با هدایت دانشگاه آزاد استان کرمان، مراحل اجرایی شدن سند در دست بررسی بوده و مراحل گردآوری آمار و اطلاعات منطقهای در ابعاد مختلف اعم از آموزش عالی، صنعت و معدن، آسیبهای اجتماعی و ... آمایش لازم صورت گرفته و مراحل بعدی نیز طبق سند در دست اقدام است.
**رویکرد افرایش مهارت و درآمدزایی در دانشگاه آزاد اسلامی زرند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند درباره اینکه در گام دوم دانشگاه و با نگاه حل مسئله، آیا در طرحها و برنامههای علمیتان موفق به حل مسائل منطقهای یا استانی شدهاید؟ پاسخ داد: یکی از اموری که میتواند به حل مسئله کمک کند، تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص است که این دانشگاه بهعنوان بزرگترین دانشگاه شهرستان بهخصوص با تحول در رویکرد فرهنگی و علمی و آموزشی خود موجب جلب اقبال و اعتماد عمومی شده است.
میرزایی متذکر شد: اتفاق مهم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند افرایش جذب دانشجو در کدرشتههای جدید مرتبط با صنعت بوده و این موضوع سبب کسب رتبههای خوب سوم در سال قبل و اول استان در سال ۱۴۰۱ شد بهطوریکه جمعیت متقاضیان تحصیل در واحد زرند از کمتر از ۵۰۰ نفر در سال ۹۶ در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۲۳۰۰ نفر رسیده و فقط در نیمسال اول امسال بیش از یکهزار و۲۳۰ نفر در سایت آزمون سازمان متقاضی تحصیل در این واحد بودهاند.
وی یادآور شد: رخداد برجسته و بارز در حوزه پژوهشی حضور دو ایده نوآورانه دانشگاه در رویداد عصر امید بود، علاوه بر این در حوزه پژوهشی دو اثر و تألیف از استادان واحد زرند منتشر و رونمایی شد و چند مقاله نیز از استادان واحد منتشر شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند در بخش دیگری از گفتوگو با آنا درباره موفقیتهای این دانشگاه برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید، دانشبنیان اشتغالآفرین» گفت: با توجه به افزایش جذب دانشجو بهخصوص کارکنان و تکنیسینهای صنایع شهرستان با افرایش کدرشتههای موردنیاز تا حد مطلوبی توفیق حاصل شده و جمعیت حدود ۵۰ درصدی دانشجویان شهر که در این واحد مشغول به تحصیل هستند، خود گواه جلب اعتماد و توفیقات علمی دانشگاه است و اکثر قریب به اتفاق فارغالتحصیلان این واحد دانشگاهی بهعنوان نیروهای متخصص جذب بازار کار شده و میشوند.
میرزایی تشریح کرد: موفق شدیم چند رویداد و کارگاه و سمینار تخصصی و ارزشمند با استقبال خوب متقاضیان با رویکرد افرایش مهارت و درآمدزایی برگزار کنیم. در راستای طرح اعتباربخشی رشتههای علوم پزشکی هم موفق شدیم کتابخانه و تجهیزات گروه پرستاری و آزمایشگاه این گروه را نوسازی و بهروز کنیم.
انتهای پیام/