صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۵ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
محققان پیشنهاد دادند؛

بهترین رژیم برای پیشگیری از سکته قلبی

براساس مطالعات صورت گرفته، بهترین رژیم‌های غذایی برای کاهش بیماری‌های قلبی و سکته در تجزیه و تحلیل‌های اصلی رتبه‌بندی شده‌اند.
کد خبر : 839799

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، براساس مطالعات صورت گرفته، بهترین رژیم‌های غذایی برای کاهش بیماری‌های قلبی و سکته در تجزیه و تحلیل‌های اصلی رتبه‌بندی شده‌اند.

پژوهش صورت گرفته بیانگر آن است، رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی بهترین است؛ این رژیم غذایی حاوی ماهی، آجیل، روغن زیتون و غلات کامل است در حالی که از مصرف شکر پرهیز می‌شود.

به خوبی ثابت شده که تغذیه نقش اساسی در خطر بیماری قلبی‌عروقی ایفا می‌کند؛ به دلیل مشاهدات از دهه ۱۹۶۰ که نشان می‌دهند جمعیت‌ها در کشور‌های منطقه مدیترانه مانند یونان و ایتالیا، احتمالا در نتیجه عادات غذایی متفاوت دارای مرگ‌ومیر کم‌تر ناشی از بیماری قلبی‌عروقی در قیاس با جمعیت‌های اروپای شمالی یا ایالات متحده آمریکا هستند، به الگوی غذایی مدیترانه‌ای مرسوم توجه خاصی می‌شود.

بهترین رژیم‌های غذایی برای پیشگیری از بیماری قلبی و سکته در تجزیه و تحلیل ده‌ها مطالعه رتبه بندی شدند و محققان دریافتند رژیم غذایی مدیترانه‌ای در کاهش خطر مرگ به هر دلیلی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی یا قلب ملتهب موثرتر است. این مطالعه دیگری است که دوز‌های سنگین ماهی، آجیل، انواع توت‌ها و غلات کامل را بالاتر از رقبای خود قرار می‌دهد.

مطالعه‌ای که در اوایل این ماه منتشر شد نشان داد این رژیم حتی می‌تواند خطر مرگ زودهنگام زنان را تا حدود ۲۵ درصد کاهش دهد. تیم تحقیقاتی همچنین دریافتند، رژیم غذایی گیاهی اورنیش و رژیم‌های پریتیکین پر کربوهیدرات تقریباً برای سلامت قلب افراد بی‌اثر هستند.

رژیم غذایی اورنیش برنامه غذایی کم‌چرب است که روی مواد غذایی گیاهی از جمله میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات تمرکز دارد. دیگر غذا‌ها از جمله محصولات دارای سویا، سفیده تخم مرغ و مقادیر محدودی از لبنیات بدون چربی در این برنامه نیز مجاز هستند.

به گفته کارشناسان، بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر آمریکایی‌ها است که سالانه منجر به مرگ حدود ۷۰۰ هزار نفر می‌شود و درواقع حدود ۲۰ درصد از کل مرگ و میر‌های ایالات متحده را تشکیل می‌دهد. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که نوعی آسیب به سیستم قلبی عروقی بدن مانع از توانایی قلب و عروق برای توزیع خون غنی از اکسیژن در سراسر بدن می‌شود.

سالانه ۸۰۰ هزار نفر دچار سکته مغزی می‌شوند که ۱۸۵ هزاز مورد آن منجر به مرگ می‌شود. سکته‌های مغزی زمانی بروز می‌کنند که انسداد رگ خونی، رسیدن خون را به مغز منع می‌کند؛ حتی در شرایطی که یک فرد از این عارضه زنده می‌ماند، به علت زمان کمی که مغز از اکسیژن محروم شده دچار آسیب دائمی کافی می‌شود.

دستورالعمل‌های رسمی فعلی، برنامه‌های غذایی مختلفی را برای بیمارانی توصیه می‌کنند که بیشتر در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی هستند، اما اغلب به شواهد با قطعیت پایین از مطالعات غیرتصادفی تکیه می‌کنند.
برای رفع این شکاف اطلاعاتی، محققان پایگاه‌های اطلاعاتی را از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی شده استخراج کردند. این کارآزمایی‌ها به تأثیر برنامه‌های غذایی بر پیشگیری از مرگ و حوادث قلبی عروقی در بیمارانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی بودند، پرداختند.

محققان ۴۰ کارآزمایی با بیش از ۳۵ هزار و ۵۰۰ شرکت کننده انجام دادند. هر فرد به طور متوسط به مدت سه سال در هفت برنامه غذایی تحت نظر قرار گرفت. این رژیم‌ها شامل رژیم‌های کم چرب، مدیترانه ای، بسیار کم چربی، چربی اصلاح شده و ترکیبی کم چرب و کم سدیم، رژیم پریتیکین و رژیم اورانیش بود.

داده‌های به دست آمده نشان داد، رژیم غذایی مدیترانه‌ای بهتر از مداخله حداقلی در پیشگیری از مرگ و میر نابهنگام در بین افرادی که در معرض خطر متوسط بیماری قلبی عروقی قرار دارند، عمل می‌کند.

آن‌ها طی پنج سال به ازای هر یک هزار نفر، ۱۷ مرگ و میر کمتر و حملات قلبی غیرکشنده را مشاهده کردند. در این رژیم از هر هزار نفر هفت نفر کمتر دچار سکته مغزی شدند. برنامه‌های غذایی کم چرب نیز به طور قابل توجهی خطر مرگ را کاهش داد.

برای بیمارانی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی عروقی بودند، ۳۶ مرگ ناشی از همه علل در هر ۱۰۰۰ و ۳۹ مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی در هر ۱۰۰۰ در میان افرادی که برنامه رژیم غذایی مدیترانه‌ای را طی پنج سال دنبال کردند، کمتر بود. پنج برنامه غذایی دیگر به طور کلی در مقایسه با حداقل مداخله، فواید کمی داشتند یا هیچ سودی نداشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر