صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۱ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۲
علاوه بر تبیین نقاط قوت بودجه ۱۴۰۲ مطرح شد؛

حمایت از دانش‌بنیان‌ها برای ایجاد «اشتغال پایدار»

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در قانون بودجه، ۳۱ هزار میلیارد تومان برای ایجاد «اشتغال پایدار» پیش‌بینی شد، گفت: در این بخش شرکت‌های دانش‌بنیان در اولویت قرار دارند.
کد خبر : 839406

احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد در مجلس در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۲ چند نقطه قوت خوب دارد که می‌تواند در راستای توجه به اولویت‌های کشور مورد توجه قرار گیرد، گفت: نخست آنکه، مسئله اشتغال برای کشور بسیار حائز اهمیت است از این رو، دولت در تبصره ۱۸ لایحه بودجه امسال، ۳۱ هزار میلیارد تومان برای ایجاد «اشتغال پایدار» پیش بینی کرده است که خوشبختانه در مجلس تصویب شد و این عدد در کنار منابع بانکی کشور می‌تواند کمک خوبی به توسعه اشتغال کشور داشته باشد و در این بخش مجلس نیز شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار داد.

وی با بیان اینکه تمرکز بر رشد اقتصاد پایدار از نقاط قوت بودجه امسال است، افزود: طبیعتا اگر اقتصاد کشور بر مبنای رشد پایدار اقتصادی تعریف نشود ما دچار مشکل می‌شویم و مانند سال‌های گذشته که رکود سرسام آور بود، این رکود به اقتصاد کشور آسیب می‌زد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، عدم خلق نقدینگی را از دیگر نقاط مثبت بودجه ۱۴۰۲ خواند و بیان کرد: این اقدام به معنی حرکت به سمت، کمتر ارائه دادن اوراق به عنوان منابع مالی دولت بود.

راستینه توجه به تنوع بخشی منابع درآمد‌های مالیاتی دولت را از دیگر نقاط مثبت قانون بودجه دانست و گفت: با توجه به مصوبه مجلس که تمام مالیات‌ها باید بر پایه سامانه‌های هوشمند انجام شود، این اتفاق می‌تواند به بودجه کشور کمک شایانی کند؛ با این برآوردی که در بودجه انجام شده ۴۶ تا ۴۷ درصد درآمد‌های دولت برای اداره کشور در بودجه عمومی بر پایه درآمد‌های مالیاتی متمرکز خواهد شد.

همچنین بحث معافیت‌های مالیاتی برای طبقات ضعیف و متوسط جامعه نیز مهم است و طبق قانون بودجه، حقوق‌های ۱۰ میلیون تومان به پایین از پرداخت مالیات معاف شدند که قدم بسیار خوبی برای کمک به طبقات متوسط و ضعیف جامعه بود.

وی تمرکز بودجه بر رفع تنش آبی را هم نقطه مثبت دیگر این بودجه خواند و گفت: خوشبختانه دولت در این لایحه ۳۰ هزار میلیارد تومان برای رفع تنش آبی ارائه داد بنابراین در سال جدید بخش قابل توجهی از شهر‌ها و روستا‌هایی که دارای تنش آبی هستند، مشکلشان برطرف می‌شود.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه با پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی در سال جدید نیز بیان کرد: پیش بینی ۷۰ هزار میلیارد تومان برای مطالبات و معوقاتی که سازمان تامین اجتماعی از دولت طلب داشت در بودجه ۱۴۰۲ قدم بسیار خوبی برای کمک این سازمان به مخصوصا بازنشستگان عزیز تامین اجتماعی بود که می‌تواند در پایدارسازی و افزایش حقوق آن‌ها کمک کند. 

راستینه همچنین در رابطه با اقدامات دولت در رابطه با صندوق‌های پیشرفت و عدالت استانها، گفت: بحث توجه به صندوق‌های پیشرفت و عدالت در سراسر کشور از دیگر نقاط مثبت بودجه ۱۴۰۲ است و برای صندوق پیشرفت و عدالت هر استان ۱۰۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده که می‌تواند به توسعه استان‌ها کمک کند.

وی در رابطه با پیش بینی‌های دولت در بخش مسکن در بودجه ۱۴۰۲ نیز گفت: تمرکز بر تقویت صندوق ملی مسکن برای تحقق شعار‌های رئیس جمهور در خصوص ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی از نقاط قوت بودجه ۱۴۰۲ است.

نماینده شهرکرد با بیان اینکه در مجموع احساس می‌کنیم منابع پیش بینی شده در بودجه نسبت به سال‌های گذشته، پایدار است از این رو بودجه دچار کسری نمی‌شود تصریح کرد: ما معتقدیم با توجه به اینکه کشور ما تحریم است و در شرایط سختی قرار داریم، اما با پیش بینی ابزار‌های متعدد مالی از تهاتر گرفته تا منابع درآمدی مالیاتی و تنوع بخشی پایه‌های مالیاتی، ما امسال شرایط نسبتا بهتری را خواهیم داشت. 

راستینه گفت: همچنین دولت در بودجه دلار را بر مبنای مشخص و معینی اعلام کرد و تلاش می‌کند آن‌ را در تامین کالا‌های اساسی و دارو لحاظ کند که این اقدام هم می‌تواند به ثبات بخشی کالا‌های اساسی نیز کمک خوبی کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر