صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۵۶ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۲
پس از سال‌ها شیادی؛

دزد دست‌نوشته‌های نویسندگان بزرگ از مجازات زندان گریخت

شیادی که سال‌ها خودش را به جای سردبیران و نمایندگان نشرهای بزرگ جامی‌زد تا از نویسندگان معروف و مطرح کلاه‌برداری کند و سرانجام به دام افتاده بود از مجازات زندان گریخت.
کد خبر : 839401

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری آنا، یک شیاد سالها بلای جان صنعت نشر شده بود. او خودش را به جای سردبیرها و نماینده های نشرهای بزرگ جا می زد تا از نویسنده های معروف و مطرح کلاه برداری کند. اما نسخه های دستی به دست آمده از نویسنده های مطرح هرگز دوباره فروخته نشدند یا جایی درز نکردند، و این باعث شد که این سرقت ها به امر پیچیده ای تبدیل شوند.

دادگاه فیلیپو برناردینی در دادگاه فدرال منهتن بالاخره مهر پایان به این ماجرا زد. بعد از این که برناردینی در دادگاه اولیه در ماه ژانویه به کلاهبرداری محکوم شده بود، این بار موفق شد از مجازات جرمی که تا 20 سال زندان داشت بگریزد.

دادستانها حداقل یک سال زندان برایش درخواست کرده بودند. برناردینی 30 ساله از اوت 2016 خود را به جای صدها نفر جا زده بود و موفق شده بود هزار دستنوشته از نویسندگان بزرگ و افرد سرشناسی مانند مارگارت آتوود و اتان هاوک را به دست بیاورد.

در یک نامه احساسی چهار صفحه ای به قاضی کالین مک ماهون که اوایل این ماه ارسال شده بود، برنادرینی او به خاطر اعمال ناشایست، احمقانه و نادرست خود عذرخواهی کرده بود. او همچنین درباره انگیزه هایش توضیح داده بود.

او در این نامه از علاقه مفرطش به کتابها که در ریشه در کودکی اش داشت و باعث شده بود تا در لندن سراغ کار نشر کتاب برود نوشه بود.

در حالی که در یک آژانس ادبی به عنوان کارآموز مشغول به کار شده بود، اما بعد از اتمام دوره کارآموزی اش هرگز نتوانسته بود یک شغل تمام وقت در این صنعت پیدا کند.

«وقتی در آن آژانس ادبی کار می کردم، می دیدم که نسخه های دستی نویسنده ها بین ویراستارها، کارگزار و نماینده های ادبی یا حتی بین افرادی بیرون از این صنعت رد و بدل می شوند، برای همین با خودم گفتم: چرا من این کتابها را گیر نیاورم و نخوانم؟»او به اسم یکی از افرادی که می شناخت یک ایمیل جعلی درست کرد و با تقلید صدای همکار قبلی اش توانست کتابی که هنوز منتشر نشده بودند را به دست بیاورد.

موفقیت این کلاهبرداری باعث شد تا باز هم این کار را تکرار کند و بعد از مدتی به آن معتاد شود.

«همیشه دوست داشتم فکر کنم که هنوز یکی از آدم های حرفه ای صنعت نشر هستم و میتوانم قبل از دیگران کتابها را بخوانم. هر بار که نویسنده ای کتابش را برایم می فرستاد فکر می کردم هنوز عضوی از این صنعتم. آن زمان فکر نمی کردم که دارم کار اشتباهی می کنم. هرگز نمی خواستم و هرگز این کتابها را جایی منتشر و پخش نکردم. فقط دلم می خواست آنها را نزدیک خودم نگه دارم و یکی از معدود افرادی باشم که قبل از انتشارشان لذت خواندنشان را تجربه کرده اند.»

در نهایت، برناردینی محکوم به پرداخت 88000 دلار غرامت شد که طبق اسناد دادگاه باید به پنگوئن رندوم هاوس پرداخت شود.

برناردینی در پایان نامه اش نوشته بود: «بدی ماجرا این است که حالا هر بار که کتابی را باز می کنم به یاد کارهای زشتم و عاقبتی که دچارش شدم می اندازند.»

انتهای پیام/

ارسال نظر