صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۱ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۲
در مقایسه با برخی کشورهای اروپایی؛

فروپاشی اقتصاد تونس یک اغراق خبری غربی است

موسسات کمک کننده  از جمله صندوق بین‌المللی پول  کشور‌هایی را که با مشکلات مالی مواجه هستند، تحقیر می‌کنند و با اعطای وام بر اساس روابط سیاسی به آن‌ها بر سیاست سودجویانه یکی پرداخت کنی و چندتا دریافت کنی، تکیه می‌کنند.
کد خبر : 839246

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته هشدار داد که اقتصاد تونس به سمت ناشناخته می‌رود و این را به نیاز فوری این کشور برای دستیابی به توافق با صندوق بین المللی پول برای دریافت وام ۱.۹ میلیارد دلاری در اقساط طی ۴ سال مرتبط دانست.

اظهارات این مقام آمریکایی پس از آن بیان شد که مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد تونس در حال فروپاشی است.

این مقام نسبت به هجوم مهاجران به اتحادیه اروپا هشدار داد و تصریح کرد در صورت عدم امضای توافقنامه با صندوق بین المللی پول، کمک به تونس را رد می‌کند.

با این حال، تونس در مذاکرات خود با صندوق بین‌المللی پول تنها نمی‌ماند، زیرا امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، در شرایط سخت اقتصادی و مالی و تشدید مهاجرت‌های غیرقانونی خواستار حمایت از تونس هستند.

محسن حسن، وزیر سابق بازرگانی و کارشناس، درباره احتمال فروپاشی اقتصاد تونس در صورت عدم امضای توافقنامه با صندوق بین المللی پول، بر وجود «اغراق بزرگ» در توصیف وضعیت مالی تونس تاکید کرد و اظهار داشت: بحران و تزلزل اوضاع تونس را تصدیق می‌کنم، اما «به مرحله فروپاشی» نرسیده است.

او به الجزیره نت گفت که تونس از پیامد‌های مداوم کرونا، فشار‌های تورمی ناشی از جنگ اوکراین، کند شدن رشد، کاهش صادرات به اروپا، قیمت بالای مواد کشاورزی به دلیل خشکسالی، قیمت بالای سوخت به دلیل کسری انرژی، کاهش تولید، بیکاری بالا و فقر رنج می‌برد.

همه این مشکلات فشار زیادی بر تراز پرداخت‌ها ایجاد می‌کند و فشار بیشتری را بر نیاز تونس به استقراض وارد می‌کند.

اما با وجود این وضعیت متزلزل با وضعیت چند کشور اروپایی تفاوتی ندارد و بر اساس آنچه وزیر سابق بازرگانی تایید می‌کند، فرضیه سقوط آن را حتی در صورت عدم دریافت وام از صندوق بین المللی پول رد می‌کند.

حسن تاکید می‌کند که موسسات کمک کننده  از جمله صندوق بین المللی پول  کشور‌هایی را که با مشکلات مالی مواجه هستند، "تحقیر" می‌کنند و با اعطای وام بر اساس روابط سیاسی به آن‌ها بر سیاست سودجویانه "یکی پرداخت کنی و چندتا دریافت کنی" تکیه می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر