صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۲
محققان دریافتند،

درمان موثرتر و کم خطرتر سرطان سینه با نانو ذرات

پژوهشگران موفق شدند با بهینه سازی نانو ذرات انتقال دهنده دارو در درمان سرطان سینه اندازه توده‌های موجود در بافت سینه را کاهش دهند.
کد خبر : 838727

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سرطان اختلالی جدی در سلامت انسان‌ها است که دومین علت مرگ در سراسر جهان محسوب می‌شود. یکی از سرطان‌های شایع، سرطان پستان است که بنا به گزارش‌ها دست کم ۱۲ درصد زنان در طول حیات خود به آن مبتلا می‌شوند.

مرسوم‌ترین روش درمانی سرطان، شیمی درمانی است که عوارض جانبی شدیدی دارد. اگر این امکان فراهم شود که داروی شیمی درمانی تنها به سلول‌های سرطانی برسد، اثر سمی آن فقط سلول‌های سرطانی را متأثر کرده به سلول‌های سالم آسیبی نمی‌رساند. استفاده از سیستم‌های هدفمند تحویل دارو (Targeted drug delivery systems) برپایه ریزذرات نانو یکی از روش‌های هدفمند کردن مقصد دارو‌های شیمی درمانی است.

با این حال حامل‌های حاصل از فرمول نیوسومال (niosomal formulation) که سلول‌های بیان کننده CD۴۴ را هدف قرار می‌دهد، به خوبی توسعه نیافته و به دقت مطالعه نشده است. با هدف بهینه کردن سیستم انتقال هدفمند دارو به سلول‌های سرطان سینه، تعدادی از محققان و پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه صنعتی لتونی، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه استندفورد آمریکا طی پژوهشی به تولید نانو ذرات حامل حاوی اپی روبیسین، پوشیده شده با هیالورونیک اسید پرداختند.

پس از بهینه کردن روش ساخت نانوذرات، شکل ظاهری، پایداری و چگونگی آزاد کردن دارو توسط آنان با روش‌های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج این پژوهش که در نشریه بین المللی Materials Today Bio انتشار یافته است، نشان داد، در شرایط آزمایشگاهی استفاده از نانوذرات بهینه سازی شده دو برابر بیشتر نسبت به حالت معمول باعث مرگ رده سلول‌های سرطان سینه می‌شود.

همچنین مقایسه اثر این نانو ذرات با نانو ذرات مرسوم در بدن حیوان مدل آزمایشگاهی نشان داد، نانو ذرات بهینه سازی شده ۲۸ درصد بیشتر اندازه توده‌های سرطان سینه را کاهش می‌دهند بدون آنکه اثرات جانبی بر کبد و کلیه داشته باشند.

نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از نانو ذرات بهینه سازی شده برای انتقال هدفمند اپی روبیسین به سلول‌های سرطان سینه موثر و کاربردی است و می‌تواند بستر درمانی اثر بخش تری برای درمان سرطان سینه فراهم کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر