صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۰ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵

کوهکن: اگر ساختار اقتصادی کشور نیاز به جراحی دارد، این کار انجام شود

گردهمایی اصناف و بازاریان در مسجد امام خمینی(ره) بازار تهران با حضور محسن کوهکن، منتخب دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 83861

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، به نقل از جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار، محسن کوهکن با اشاره به نام‌گذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری، اظهار کرد: باید از یک منظر دیگر به این نام‌گذاری نگاه ویژه کرد، ابتدا باید معنا و مفهوم اقتصاد مقاومتی را بخوبی درک نماییم.


وی افزود: به زبان بسیار ساده و همه فهم، معنا و مفهوم اقتصاد مقاومتی بر این اساس است که دشمن نمی خواهد شما بلند شوید و روی پای خود بایستید و انتظار او این است که همواره از لحاظ اقتصادی دراز کش باشید و حرکتی انجام ندهید. البته در این میان استفاده و بومی‌سازی از دستاوردهای کشورهای دیگر و تکنولوژی ارائه شده در سطح جهان نیز باید مورد توجه قرار گیرد اما باید مواظب بود تا دیگران روش استفاده از این منابع را برای ما تبیین نکنند.


کوهکن خاطرنشان کرد: نقطه نظرات مقام معظم رهبری آنقدر دارای ظرافت و نکات ریز بسیاری است که مسئولین و کارشناسان باید نسبت به آن اهتمام کامل ورزند و تبیین راه‌حل‌ها را سرلوحه کار خود قرار دهند. به طور مثال ایشان الگوی زندگی بر مبنای الگوی اسلامی و ایرانی را مطرح کردند، آیا در این بخش کاری انجام شد؟


وی افزود: مقام معظم رهبری آنقدر به نکات ریز زندگی انسان و جامعه اسلامی ایران توجه دارند که اخیراً حتی ساعت خواب افراد را نیز مورد توجه قرار دادند، با چه زبانی باید به این مسئله اشاره داشت که کم خوابی در عملکرد انسان در روز تأثیر می گذارد.


منتخب دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نام‌گذاری سال 1395 به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نشان می‌دهد که متأسفانه علیرغم تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری مبنی بر اجرای اقتصاد مقاومتی، اقدام عملی بسیار کمی در کشور به انجام رسیده و فقط به برگزاری همایش‌ها و جلسات بسنده شده است.


وی خاطرنشان کرد: در تمام دنیا وقتی قصد دارند یک تفکر را در کشوری پیاده سازی نمایند، ابتدا از کودکان پیش دبستان و دبستانی شروع می‌کنند، آیا وزارت آموزش و پرورش اقدامی درباره اقتصاد مقاومتی و ایجاد این تفکر در سطح مدارس انجام داده است؟


کوهکن همچنین افزود: وزارت علوم نیز بجای برگزاری همایش با حضور اساتید اقتصادی باید دغدغه یک دانشجو را بعد از فراغت از تحصیل و جهت اشتغال مورد توجه قرار دهد.


وی خاطرنشان کرد: کشور به سمتی پیش می رود که بسیاری از افراد بجای کمک در جهت قرار گرفتن در مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی با آن مقابله می نمایند. باید در این خصوص فرهنگ سازی انجام پذیرد. این وظیفه تنها به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. باید فرهنگ سازی بصورت اصولی انجام پذیرد و نهایتا نتایج برای مردم تبیین شود و مردم هم به طور قطع به مسائل صحیح عمل می نمایند.


منتخب دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ادامه، خاطرنشان کرد: بطور مثال اگر به صورت صحیح برای افراد جامعه تبیین گردد که خرید کالای خارجی میزان اشتغال در کشور را کاهش می‌دهد، مردم به سمت کالای ایرانی می‌روند. به حمدالله در کشوری زندگی می‌کنیم که مبانی اعتقادی ما هم بر همین اساس حرکت می‌نماید.


کوهکن در ادامه افزود: به طور صریح و روشن باید اذعان داشت که به سمت و سویی می‌رویم که دولت از محل درآمدهای خود مانند فروش نفت و مالیات تنها می‌تواند حقوق کارکنان و بازنشستگان خود را تامین کند و مردم باید بقیه کارها را به دست بگیرند.


وی اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا این سرمایه‌های خصوصی و میزان نقدینگی عمومی مردم است که چرخه اقتصادی آن کشورها را به حرکت در می‌آورند و دولت‌های آنها تنها وظیفه تامین امنیت کشور را بر عهده دارند.


کوهکن در ادامه خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بارها بر این نکته تاکید داشته‌اند که کسی که با سرمایه گذاری در بخش خصوصی به تولید کمک می‌کند مانند سربازی است که در 8 سال دفاع مقدس از کشور پاسداری نموده است.


وی افزود: اگر ما معتقدیم که ساختار اقتصادی کشور دارای اشکال است و نیاز به جراحی و اصلاح دارد باید اینکار انجام شود و برای انجام چنین کاری نیاز به دولتی با شهامت داریم ، دولتی که شهامت ندارد نیاز به تغییر و تعویض دارد حتی اگر چندین بار اینکار انجام شود. اما چالش‌هایی که در اجزای اقتصاد مقاومتی وجود دارد موجب شده ما نتوانیم آنچه که مد نظر رهبری است اجرا نماییم.


وی با بیان اینکه اولین چالشی که در این میان وجود دارد، عدم درک صحیح و درست از معنای اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: برای تفهیم این مسئله در سطح جامعه کار بسیاری باید انجام داد. رفتن به سمت اقتصاد مقاومتی یعنی از شباهت سازی در کشور پرهیز نماییم، به این مفهوم که مثلا اگر در مکانی در کشور ظرفیت ایجاد یک فرودگاه وجود ندارد، ایجاد نشود و هزینه سربار برای جامعه بوجود نیاید.


وی افزد: دومین چالشی که وجود دارد، تبلیغات منفی خارج از مرزها بر علیه ایران و دامن زدن برخی افراد در داخل است. دائما در شبکه‌های مجازی به جوانان ما این امر القا می‌شود که شما بدون خارجی‌ها نمی‌توانید کاری را از پیش ببرید. برخی افراد ساده‌لوح نیز به راحتی قبول می‌کنند اما باید گفت این همه دستاورد از کجا بدست آمده است، بر هم زدن مقاومت در برابر استکبار یک سم مهلک برای کشور است.


مسئله ربا که بسیاری از بزرگان ما اخیرا به آن اشاره داشته‌اند از مضرات اقتصاد کشور و برخلاف اعتقادات ماست و آثار زیانباری برای جامعه اسلامی ما دارد.


وی ادامه داد: به هر حال خدا را شاکریم که در این کشور از نعمت الهی و بسیار ارزشمند مقام معظم رهبری بهره مند هستیم که با حسایت این نکات مختلف را در بخش‌های گوناگون مور توجه قرار می‌دهد.


انتهای پیام/

برچسب ها: محسن کوهکن
ارسال نظر