صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۷ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵

مدیرکل دفتر حیات وحش وتنوع زیستی: شکار، صید و تجارت غیرقانونی پرندگان را پایان دهیم

مدیرکل دفتر حیات وحش وتنوع زیستی گفت : روز جهانی پرندگان مهاجر با شعار چه وقت سکوت آسمان را فرا می‌گیرد؟ به شمار بالای تلفات پرندگان مهاجر اشاره دارد.
کد خبر : 83857

به گزارش گروه اجتماعی آنا از پام(سایت سازمان محیط زیست ایران)، یادداشت پیش رو به مناسبت روز جهانی پرندگان از مجید مقدم خرازیان، مدیرکل دفتر حیات وحش وتنوع زیستی است:


روز جهانی پرندگان مهاجر، مناسبتی است که از سال 2006 توسط دو نهاد بین المللی فعال در زمینه حفاظت از حیات وحش شامل کنوانسیون حفاظت از گونه‌های مهاجر وحشی (CMS) و تفاهم نامه همکاری حفاظت از پرندگان مهاجر آبی آفریقا و اوراسیا (AEWA) و با هدف جلب توجه همگان به موضوع حفاظت پرندگان مهاجر و زیستگاه هایشان ترتیب داده شده است.


برنامه‌های مرتبط با این مناسبت هر ساله طی یک یا دو روز در ماه می میلادی مطابق با اردیبهشت ماه به طور هماهنگ در جهان به اجرا درمی‌آید. مراسم روز جهانی پرندگان مهاجر امسال، در روز 21 اردیبهشت برگزار می‌شود.


روز جهانی پرندگان مهاجر در سال جاری با شعار "... و چه وقت سکوت آسمان را فرا می‌گیرد؟" به شمار بالای تلفات پرندگان مهاجر اشاره دارد. تلفات سنگین پرندگان مهاجر در نتیجه فعالیت‌های غیرقانونی اعم از شکار، صید و زنده گیری، و تجارت غیرقانونی اتفاق می افتد.


چنین فعالیت‌هایی دور از چشم قانون صورت می‌گیرد و آمار موجود حاکی از آن است که سالانه میلیونها پرنده در نتیجه این تخلفات از بین می‌روند. این میزان تلفات در کنار تهدیدات ناشی از تخریب زیستگاه‌ها و تغییر اقلیم موجب می‌شود پرندگانی که زمانی از گونه‌های معمولی به حساب می‌آمدند، در معرض خطر انقراض باشند.
در حال حاضر در سراسر جهان دولت‌ها به یاری قوانین ملی و نیز معاهدات بین المللی گوناگون، میزان برداشت از جمعیت‌های پرندگان را تنظیم و در مواردی ممنوع می‌کنند. در همین راستا لازم است تلاش کنیم تا قوانین و مقررات موجود به درستی اجرا شوند؛ درغیراین صورت مسئولیت از بین رفتن این گنجینه‌های گرانبهای به جا مانده از گذشتگان برعهده ماست.
هرساله علاقمندان به محیط زیست اعم از مؤسسات، دولت‌ها و شهروندان کشورها در سراسر جهان مراسم و برنامه‌هایی را به منظور گرامیداشت این روز، تنویر افکار عمومی جامعه و افزایش مطالبه همگانی در خصوص حفاظت از پرندگان مهاجر به عنوان یکی از نیازهای جوامع امروزی برگزار می‌کنند.
گفتنی است از زمان برگزاری اولین مراسم روز جهانی پرندگان مهاجر در سال 2006 تاکنون 130 کشور جهان برنامه‌های مرتبط با بزرگداشت این مناسبت را در ماه می میلادی (اردیبهشت) برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر