تحریمکنندگان اولین انتخابات؛ از جبهه ملی تا چریکهای فدایی خلق
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، در ۲۹ اسفند ۱۳۵۷ رخدادهای گوناگونی روی داد که اخبارش بر صحفه روزنامهها نشست مهمترین این خبرها اعلام تحریم انتخابات توسط گروههای بود که آرام آرام به صحف مخالفان نظام جدید میپیوستند.
دیدار دولت موقت با امام در آخرین روز سال
رهبر انقلاب امروز و در آخرین روز سال ۵۷ هیئت دولت را به حضور پذیرفته و در جمع آنان به سخنرانی پرداختند. امام خمینی در این سخنرانی به مهمترین دغدغههای خویش در سال گذشته و دورنمای ایران اسلامی و انقلابی در سال جاری اشاره کرده و از دولت خواستند استقلال فرهنگی را در سرلوحه برنامههای خود قرار دهد. [۱]تحریم کنندگان اولین انتخابات
جبهه دموکراتیک ملی، چریکهای فدایی خلق و چند جمعیت دیگر امروز اعلام کردند که اگر رفراندوم به صورت کنونی انجام شود در رفراندوم شرکت نخواهند کرد.
جبهه دموکراتیک ملی طی بیانیهای نحوه برگزاری رفراندومی را که از سوی دولت درباره تعیین نوع رژیم آینده کشور اعلام شده غیر دموکراتیک خوانده و اعلام داشت اگر رفراندوم به همین شیوه برگزار شود نیروهای مترقی از جمله ما در انتخابات شرکت نخواهیم کرد.
در بیانیه جبهه دموکراتیک ملی به دولت در مورد هرگونه برخورد غیردموکراتیک با خلق کرد هشدار داده شده و آمده است: دولت بازرگان باید با نمایندگان راستین خلق کرد که بارها و بارها حسن نیت خود را نشان دادهاند برادرانه وارد مذاکره شود؛ و با همدلی و همداستانی با آنان به شیوه انقلابی موضوع شناسایی خودمختاری خلق کرد را فیصله بخشد هرگونه برخوردی جز این، برخوردی غیر انقلابی خواهد بود که نه تنها جنگ برادرکشی را بالمال به ضرر مجموعه نهضت انقلابی سراسری ایران خواهد بود، تحمیل خواهد کرد، بلکه به عوامل امپریالیسم دشمنان انقلاب امکان خواهد داد که ضربه قاطع بر پیکر انقلاب وارد سازند.»
سازمان چریکهای فدایی خلق ایران نیز طی بیانیهای اعلام کرده است به دلیل اینکه طرح سوال رفراندوم یک جانبه و مستبدانه است و دولت نیز قادر به تضمین آزادیهای سیاسی برای همه نیروهای سیاسی برای همه نیروها نیست، این سازمان در رفراندوم شرکت نخواهد کرد.
همچنین براساس گزارشهای رسیده، جمعیت اتحاد برای آزادی، حزب جمهوریخواه، جمعیت آزادی و همبستگی اتحاد چپ (متشکل از گروههای مستقل چپ) نیز هرکدام به گونهای خواهان تغییر شکل رفراندوم شدهاند و اعلام کردهاند که با شکل فعلی رفراندوم در انتخابات شرکت نمیکنند. [۲]
اتحاد دموکراتیک نیز امروز اعلام کرد به جمهوری اسلامی رای مثبت خواهد داد.
محمود اعتماد زاده (به آذین) دبیرکل اتحاد دموکراتیک مردم ایران امروز اعلام کرد که این اتحاد به جمهوری اسلامی رای مثبت میدهد.
به آذین ادامه داد: مردم برای این که متحد بمانند باید از آنچه امام خمینی میگویند پشتیبانی کنند و برای حفظ وحدت در مقابل امپریالیزم به جمهوری اسلامی رای مثبت دهند. [۳]
۷ تن از مقامات پیشین دستگیر شدند
شش تن از آنها که هم اکنون در زندان قصر زندانی هستند عبارتند از: سپهبد حسین فردوست رئیس بازرسی و رئیس دفتر ویژه شاه سابق و قائم مقام اسبق ساواک، علیقلی اردلان وزیر دربار، صفی اصفیا وزیر مشاور و قائم مقام نخست وزیر در امور، سناتور سرتیپ محمد علی صفاری رئیس کمیته حمایت از مصرف کننده و رئیس اسبق شهربانی، سناتور محسن خواجه نوری و ناصر یگانه رئیس دیوانعالی کشور.
امروز همچنین اطلاع داده شد که منوچهر ظلی معاون وزارت خارجه در فرودگاه دستگیر شد. [۴]
توطئه ساواک برای کشتار و تخریب در نوروز
امروز پرده از روی توطئه بازماندگان ساواک برداشته شد و فاش گردید که عاملان جنایت و کشتار ساواک برنامه کشتار دسته جمعی و تخریب وسیعی را در سطح تهران طرح ریزی کرده اند.
توطئه ساواک که تقریبا از دو هفته پیش متشکل شده اند با سوء استفاده از عدم حضور ماموران نیروی اننظامی در سطح شهر تهران جلسات پنهانی خود را در خانههای امن تشکیل میدهند و مسائل و رویدادهای جاری انقلاب ایران را بررسی میکنند تا راههای ضد انقلابی را بیابند و اجرا کنند.
در آخرین جلسات این گروه که مخالفت عدهای از توطئه گران را به همراه داشت و به جدایی این مخالفان از هسته مرکزی انجامید تصمیم گرفته شد در ایام عید در یک روز و ساعت معین در ساختمانهای سه روزنامه بزرگ تهران یعنی کیهان، اطلاعات و آیندگان و نیز سینماها بمب گذاری شده و این بمبها راس یک ساعت معین منفجر شوند.
همزمان با انفجار بمبها در روزنامهها، ادرات و سینماها در حالیکه توجه رزمندگان انقلاب به این حوادث در گوشه و کنار شهر جلب شده است حمله گستردهای به زندانهایی که ماموران ساواک و افراد ضد انقلاب را در خود جای داده اند آغاز شود.
شخصی که این اطلاعات را در اختیار روزنامهها قرار داده است مدعی است از اعضای ساواک بوده و از روزی که سینما رکس آبادان توسط ساواک به آتش کشیده شده دچار عذاب وجدان گشته و منتظر فرصتی بوده تا از حوادث مشابه جلوگیری کند. وی گفته است: هدف از برگزاری جلسات فوق ابتدا برنامه ریزی برای نحوه تسلیم به دولت موقت بوده، ولی با اضافه شدن شکنجه گران معروف به این جلسات برنامهها تغییر پیدا کرده و به نحوه تخریب و آزاد سازی ماموران ساواک از زندانها و به زمین زدن دولت موقت منجر شد. [۵]امروز چند هزار نفر از مردم تهران به دعوت جبهه ملی ایران و برای گرامیداشت روز ملی شدن صنعت نفت در میدان آزادی جمع شدند.
اجتماع کنندگان ضمن گرامیداشت روز ملی شدن صنعت نفت اعلام کردند با هر گونه دخالت امپریالیزم و خرابکاری ارتجاع مبارزه خواهند کرد.
در بخشی از قطعنامه پایانی تجمع میدان آزادی آمده است: ما روز ۲۹ اسفند را به عنوان روز مبارزه علیه امپریالیسم اعلام میداریم و تصمیم قاطع داریم که مبارزات ضد امپریالیستی را تا پایان بخشیدن به هرگونه سلطه استعماری در ایران و دیگر نقاط جهان ادامه دهیم. [۶]ایران مرز خود با افغانستان را بست
رادیوی ایران اعلام کرد که ایران مرز خود را با افغانستان بسته است. بنابر گزارشهای رسیده، مسلمانان افغانستان در مبارزه وسیعی علیه حکومت وابسته به شوروی احمد ترهکی شرکت دارند.
مقامهای ایران در جستوجوی تعداد زیادی از افاغنه هستند که طی چند روز گذشته به خراسان وارد شدهاند. رادیو صدای ایران گفته به مرزداران و پلیس دستور داده شده است به مهاجران غذا داده شود و وسایل بازگشتشان به افغانستان فراهم گردد. یک سخنگوی دولت موقت انقلاب ایران تایید کرد که ایران در امور هیچ کشوری دخالت نخواهد کرد. [۷]حقوق نخست وزیر ۱۵ هزار تومان شد
سخنگوی دولت اعلام کرد در جلسه هیئت دولت حداکثر حقوق وزرا و نخست وزیر ۱۵ هزار تومان تعیین شد.
امیرانتظام سخنگوی دولت اضافه کرد که قبلا بر اساس مدارک به دست آمده وزرا ۵۰ هزار تومان و نخست وزیر بین ۷۰ تا ۹۰ هزار تومان دریافت میکرده است.
گفتنی است وزرا و نخست وزیر از سازمانهایی مانند شرکت نفت و دربار هم پول میگرفتند. [۸]صدام: سادات به سرنوشت شاه دچار میشود
صدام حسین نائب رئیس شورای انقلاب عراق ضمن انتقاد شدید از پیمان صلح سادات با اسرائیل گفت: رئیس جمهور مصر به سرنوشت شاه ایران مبتلا خواهد شد.
وی گفت: امضای این پیمان سوریه و عراق را بر آن خواهد داشت که میان خود وحدت کامل بوجود آورند تا بتوانند در برابر اسرائیل که پس از امضای پیمان صلح با مصر موضع تعرضی قویتری در پیش خواهد گرفت ایستادگی کنند.
اعلامیه دولت موقت انقلاب اسلامی در توضیح محاکمه جنایتکاران و خطاکاران دوران استبداد پهلوی
بسمه تعالی
در مورد بازداشتها و کیفرها و اعلامهایی که از تاریخ شروع تا ۲۳ اسفندماه ۵۷ نسبت به جنایتکاران و خطاکاران دوران استبداد و ایام اخیر در تهران و شهرستانها وقوع یافته است و مراجعات و اعتراضات مکرر از ناحیه هموطنان یا از علاقمندان به ایران و طرفداران حقوق بشر و عفو بین المللی و صلیب سرخ به دولت به عمل آمده، خواهان تخفیف مجازات و ترحم و تأخیر شده اند یا اعدامها و شیوه محاکمات را به لحاظ غیر علنی و بدون وکیل مدافع و شاهد و تماشاچی بودن، خلاف اصول انسانیت و مقررات حقوق بشر دانسته اند، توضیحا اشعار میدارد باتوجه به فجایع و کشتارهای وحشیانه وحشتناک که غالب اعدام شدگان درباره مردم آزادی خواه و شرافتمند ایرانی مرتکب شده اند از یکطرف و میزان قتل و خونریزی و خرابی که انقلابهای سیاسی و اجتماعی دیگر دنیا به دنبال داشته است از طرف دیگر، آنچه در ایران جریان دارد قابل اغماض و بسیار ناچیز میباشد. حالت طغیان و التهاب و عصیان مردم پرشوری که سالیان دراز زیر شدیدترین سختگیری و ستمگریها بوده برای آزادی ملت زجردیده و کشتهها داده اند چنان … بوده است که رهبری انقلاب نتوانستند جلو گیر آن باشند. اینک که به دستور امام عملیات دادگاههای انقلاب متوقف گردیده است، امیدواریم بر طبق آئین نامهای که از طرف دولت تهیه شده و به تصویب شورای انقلاب میرسد و با رعایت کامل موازین شرعی و حقوقی صحیح شرایط بازداشت و بازپرسی و محاکمه و اجرای اعدام به نحو مطلوب انجام گردد.»
انتهای پیام/