صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۱ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۱
در روش جدید دانشمندان؛

آب شیرین با کمک منابع طبیعی زمین تامین می‌شود

دانشمندان روش جدیدی برای برداشت آب شیرین از منابع طبیعی همچون مه و شبنم کشف کرده‌اند.
کد خبر : 838091

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در حال حاضر کمبود آب صد‌ها میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. تخمین زده می‌شود این آمار تا سال ۲۰۲۵ به ۱.۸ میلیارد نفر برسد. دانشمندان روش جدیدی برای برداشت آب از منابع طبیعی همچون مه و شبنم کشف کرده‌اند. برای مقابله با برخی از مبرم‌ترین مشکلات آب سیاره، این کشف جدید دانشمندان، الهام بخش فناوری جدیدی خواهد بود.

محققان برای اولین بار متوجه شدند که چگونه آب به طور خود به خود از بخار به حالت مایع متراکم می‌شود و در سطح یک کریستال آلی در حال تصعید، حرکت می‌کند. تصعید زمانی اتفاق می‌افتد که یک ماده بدون تبدیل شدن به مایع از جامد به گاز تبدیل می‌شود. آن‌ها دریافتند که این فرآیند با تغییر در عرض کانال‌های کوچکی که در طول زمان بر روی سطح کریستال شکل می‌گیرد و آب متراکم شده را در سراسر سطح آن هدایت می‌کند، ایجاد می‌شود.

آن‌ها این فرآیند را بر روی کریستال‌های هگزاکلروبنزن، ترکیبی که اغلب به عنوان قارچ کش استفاده می‌شود، امتحان کردند. به دلیل تصعید، سطح این ماده دارای کانال‌های موازی کاملاً مشخص است. گرد و غبار و حتی نانوذرات فلزی به طور مستقل از طریق کانال‌ها حرکت می‌کنند. آب و هوای متراکم که در طول کانال‌ها با تغییر سطح مقطع و عرض آن‌ها در طول زمان مهاجرت می‌کند، مسئول تحرک این ذرات است.

Panče Naumov یکی از نویسندگان این مقاله در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: «حرکت آب بر روی سطوح جامد یکی از اساسی‌ترین پدیده‌های موجود در طبیعت است.»

نتایج این مطالعه جدید این پتانسیل را دارد که توسعه فناوری‌های جدید را برای بهره‌برداری از آبی که در حال حاضر به طور انحصاری توسط تعدادی از گیاهان و حیوانات بیابانی مانند شبنم و مه برای بقا استفاده می‌شود، هدایت کند.

این گروه تحقیقاتی، راه جدیدی برای حرکت آب در یک سطح جامد پویا کشف کرده است. این مطالعه می‌تواند الهام بخش فناوری‌های نوظهوری باشد که به طور بالقوه می‌تواند کارایی سیستم‌های آزمایشی مورد استفاده برای جمع آوری رطوبت هوا را به حداکثر برساند.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر